TÜRKİYE’ DE GAZETECİ OLAMAK ZOR AZİZİM
Türkiyede Gazeteciler Mesleklerinden Çok, ne yazı ki saçma sapan işlerle uğraşıyorlar Gazetecileri kollayan koruyan bir kanun bile doğru düzgün yok lafa gelince gazeteciler Kamu Görevi, yapar deniyor. Bizler toplumuzun sorunları ve Çözüm üretecek kişilerle aralarında köprü vazifesi görürüz.
Ama ne yazık ki bunnu yaparken Ne halktan gereken Değeri dene Yönetici kesiminden gereken Değeri Görüyoruz. Bizler Üzerine Devletin Elbi,sesini yiğmeyen Devletin Hiç bir yasal haklarından faydalanmadan bu mesleği yapmak için gece gündüz ömrümüzü çürütüyoruz. Bu mesleği yaptığımız için zaman tehditler alsakda meslek şehidi versekde yine sesimiz çıkmıyor herkesin sesini duyurmayı başarıyoruz ancak kendi sesimize gelince gıkımız çıkmıyor.
Devletin güvencesi altında bazı kesimler bananeci olurken bizler arkamızı dönüp gidemediğimiz bir çok şeyden dolayı yargılanıyoruz. Veya tehdit alıyoruz. Güvenecek kimsemiz olmasada bir şekilde kendimizi Mesleğine adamış bir avuç insanlarız bizler Özellikle yerel gazeteciler için Yazıyorum bunu bizlerin ulusallar gibi servetimiz yok öyle çok büyük yerlerde tanıdıklarımız da yok işimizi çözssün bizler sadece yüreğini eline almış bir avuç insanlarız.
Bazen sel yaşanan sokaklarda, bazen alevlerin yanında, bazen de çok sayıda kişinin katıldığı gösterilerde görev yapan gazeteciler yazın kavurucu sıcağına, kışın dondurucu soğuğuna aldırmadan bir yandan da haberi diğer kurumlardan önce yakalama çabasıyla çalışıyoruz.
İstanbul sokaklarını karış karış gezerek, aniden meydana gelen olaylarda ilk bilgilerle haber yapıyoruz.
Bir dakikalık haber için 10 saat çalışan, bir belge için saatlerce bekleyen, binlerce sayfalık evrakları okuyup bir sayfalık haber metnine dönüştüren nokta gazeteciler , milli ve dini bayramlarda da haber peşinde koşuyor.
Her gün bültenlerin ilk sıralarında yer alan, gazetelerin sayfalarını dolduran ve internet sitelerinde "son dakika" olarak verilen haberlerin ilk tanıkları, meslekteki zorluklarından yılmadan usanmadan başımıza her ne gelirse gelsin halkın sesi olmak için doğa üstü mücadele gösteriyoruz.
"Duygularımıza hakim olamıyoruz ama işe yansıtmıyoruz"
"Bir gazeteciye yapılan şiddet aslında bütün gazetecilere yapılmış demektir"
"Çalıştığımız il de ilçede sıkıntı yaşayan bütün insanların sorunlarının giderilmeye çalışıldığımız bir yer. Biz de ilginç insan hikayelerini bulmaya, halkın haber alma hakkını sağlayama çalışıyoruz. Ben dışarıda arkadaşlarımla eğlenirken birden kendimi 10 bin sayfalık gerekçeli kararı yazarken de buluyoruz.