DOLAR

34,2452$% 0.28

EURO

37,6376% -0.37

STERLİN

45,0841£% 0

GRAM ALTIN

2.921,73%0,22

ONS

2.653,23%-0,08

BİST100

9.109,34%2,37

a

Türkiye genelinde 6 Ekim pazar günü Filistin'e destek yürüyüşleri düzenlenecek

Türkiye genelinde 6 Ekim Pazar günü, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı tepki göstermek ve Filistin halkına destek olmak amacıyla büyük bir dayanışma gösterisi gerçekleştirilecek. Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun organizasyonuyla 60’tan fazla şehirde düzenlenecek yürüyüşlerle, Filistin’e yönelik destek mesajları verilecek.

ANKARA-BHA

Filistin halkıyla dayanışma amacıyla düzenlenecek gösterilerde, Türk ve Filistin bayrakları dalgalandırılacak. Gazze’ye destek mesajları taşıyan pankartlar ve dövizler kullanılacak. Farklı meslek gruplarından katılımcıların yer alacağı etkinlikte, İsrail’in saldırıları kınanacak ve Filistin halkına destek çağrısı yapılacak.

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mahitapoğlu, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, İsrail’in 1948’de başlattığı saldırıları, 7 Ekim 2023’te şiddetlendirerek yeni bir boyuta taşıdığını belirtti. Mahitapoğlu, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nin desteğinin İsrail’in saldırılarını artırmasının en büyük nedeni olduğunu ifade etti. Saldırıların yalnızca Gazze ile sınırlı kalmadığını, Lübnan, Suriye, Yemen ve İran gibi komşu ülkelere de yayıldığını vurguladı.

Mahitapoğlu, 8 Ekim 2023’ten itibaren birçok şehirde Filistin dayanışma platformları kurulduğunu ve İsrail ile destekçilerine karşı protesto gösterileri düzenlendiğini söyledi. 7 Ekim’in yıldönümü olması sebebiyle, bu büyük yürüyüşle hem Filistin halkına destek gösterileceğini hem de İsrail’in saldırılarına karşı uluslararası tepki oluşturulmasının amaçlandığını belirtti.

“Türkiye genelindeki sivil toplum kuruluşları olarak, Filistin’e destek olmak, soykırımı kınamak ve bu vahşete ortak olan ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Hindistan gibi ülkeleri teşhir etmek için meydanlarda olacağız,” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ankara'da yarın düzenlenecek etkinlik nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak

HIZLI YORUM YAP