Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinden, Öcalan hakkında ’şartlı salıverme’ teklifine tepki

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ankara 1 No'lu Şube Başkanlığı, son dönemde Meclis'e sunulan bir yasa teklifine karşı sert bir basın açıklaması yaptı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ankara 1 No'lu Şube Başkanlığı, son dönemde meclise sunulan bir yasa teklifine karşı sert bir dille tepki gösterdi.

Dernek başkanı Alparslan Fırat ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, terörist başı Abdullah Öcalan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan diğer teröristlerin "koşullu salıverilmesini" de içeren yasa teklifi şiddetle kınandı.

Başkan Fırat, yaptığı açıklamada terör örgütlerinin Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yönelik saldırılarıyla şehitlerin ve gazilerin kanını döktüğünü hatırlattı. Bu örgütlerin ve siyasi temsilcilerinin milletin vicdanında mahkum olduğunu vurgulayan Fırat, "Bu ihanet tasarısının meclise getirilmesi, şehit aileleri ve gazilerimizin yüreğini dağlamıştır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, milletimiz bu ihaneti asla affetmeyecektir." dedi.

Fırat, yasa tasarısının meclis komisyonlarına sunulmasının bile kabul edilemez olduğunu belirterek, "Aziz milletimiz ve bizler, şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkmak için bu tasarının geri çekilmesi adına elimizden geleni yapacağız. Bu vatan, teröristlerin affedileceği bir yer olamaz." ifadelerini kullandı.

Açıklamasını sonlandırırken, milletin ve şehit ailelerinin bu tasarıya karşı birlikte durması gerektiğine dikkat çeken Fırat, "Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmamıştır ve bundan sonra da kalmayacaktır. Bu ihanete izin vermeyeceğiz!" diyerek kamuoyuna güçlü bir mesaj verdi.