Türkiye Hentbol Federasyonunda yeni dönem: Başkan Mesut Çebi oldu

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun (THF) 6. Olağan Seçimli Genel Kurulu ve 7. Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da yapıldı. Yeni başkan belli oldu.

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF), Ankara'da düzenlenen 6. Olağan Seçimli Genel Kurul ve 7. Olağan Mali Genel Kurul toplantılarıyla yeni başkanını belirledi. Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya 220 delege katıldı.

Seçimlerde, 112 oy alan Mesut Çebi THF'nin yeni genel başkanı olarak seçilirken, mevcut başkan Uğur Kılıç 48 oy, diğer aday Erhan Aras ise 59 oy aldı. 1 oy geçersiz sayıldı.

Genel Kurul, divan başkanı ve üyelerinin seçimiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından geçmiş yıllara ait yönetim ve denetim kurulu raporları okundu ve oylamaya sunuldu. Federasyonun gelecekte uygulayacağı yeni kararlar da tartışıldı ve oylandı.

Oylamaların tamamlanmasının ardından yeni başkan, yönetim ve denetleme kurulları belirlendi.

Seçim öncesi konuşmasında, Uğur Kılıç görev süresi boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları özetleyerek, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Az zamanda çok ve büyük işler yaptık" sözünü hatırlattı. Türk hentbolunun Avrupa sahnesindeki başarılarına değinen Kılıç, önümüzdeki dört yılda daha büyük hedeflere ulaşacaklarını belirtti.

Başkanlık yarışını kazanan Mesut Çebi ise yaptığı konuşmada, tüm adaylara seçim süreci boyunca gösterdikleri nezaket ve hentbolun geldiği noktaya katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Çebi, "Yönetim kurulumuzla birlikte her fikre değer vereceğiz, tüm projeler hepimizin projesi olacak. Şeffaflık, katılımcılık ve hesap verilebilirlik benim için çok önemli. Basketbolda ve voleybolda oluşan popülaritenin hentbola da gelmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.