Türkiye ve Singapur Kızıl Haç arasında deprem bölgesi ile ilgili mutabakat

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Singapur Kızılhaç arasında deprem bölgesi ile ilgili mutabakat imzalandı

ANKARA – BHA

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Singapur Kızılhaç Derneği arasında, depremden etkilenen bölgelerde kullanılacak iletişim merkezlerinin kurulması için finansal destek sağlanması konusunda anlaşma sağlandı. Bu anlaşma Resmi Gazete'de yayınlandı.

Anlaşma çerçevesinde, iletişim merkezlerinin inşası için 440 bin dolarlık bir fon sağlanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu fonu alacak ve Singapur Kızıl Haç Derneği'nden gelen toplam fonu doğrudan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na aktaracak. Projenin mali işleri ve operasyonel yönetimi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), iletişim merkezlerinin inşa edilmesini koordine edecek ve bölge halkının ihtiyaç duyduğu bilgi ve desteğe ulaşmasını sağlayacak. Bu merkezlerin kurulması, afet bölgelerindeki diğer çalışmaların aksamamasını ve hizmetlerin etkin bir şekilde verilmesini hedefliyor.

İletişim merkezlerinin kurulacağı iller Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Tunceli, Batman, Bingöl, Mardin, Sivas, Niğde ve Kayseri olarak belirlendi.