40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Yurt genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisi sürüyor, sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrediyor. İşte tüm detaylar Net Haberler haberinde;
17.01.2026 | İstanbul | A. Tan ÖZEL | bilgi@nethaberler.com
SonDakika: NetHaberler.Com’un edindiği bilgiye göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün en son verilerine göre, Ocak ayının bu döneminde Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası yurdu terk etmedi, aksine kuzey, iç ve doğu kesimlerde yağış ve kar etkisini artırdı. Özellikle Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da aralıklı karla karışık yağmur ile kar yağışı görülüyor. Uzmanlar, 13 il için sarı kodlu uyarı verirken, iç ve doğu bölgelerde buzlanma, don ve yükseklerde çığ tehlikesi konusunda dikkat çekiyor. Bu durum vatandaşları zorlarken, hafta sonu için de benzer koşullar bekleniyor – peki bugün hangi illerde neler oluyor, sıcaklıklar ne kadar düşecek?
Haftalardır süren bu soğuk hava dalgası, özellikle Doğu Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde yoğun kar birikimine neden oldu. MGM tahminlerine göre, 17 Ocak Cumartesi günü ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim. Marmara’nın kuzeydoğusu, Balıkesir’in kuzeyi, Kırklareli’nin doğusu ile Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor. Batı ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Ordu ve Tokat çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak. Kastamonu’nun kıyı kesimleri, Sinop, Rize ve Artvin çevrelerinde yağışlar yer yer kuvvetli geçebilir. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları ile birlikte pus ve sis de görülecek.
Prof. Dr. Orhan Şen gibi uzmanlar, sosyal medyada ve açıklamalarında bu dönemin devam edeceğini vurguluyor. Şen, daha önceki paylaşımlarında Ocak ortasından itibaren kar yağışlarının artacağını belirtmişti; şu anki veriler de bunu doğruluyor. X platformunda kullanıcılar, soğuk havanın uzamasından şikayet ederken, bazı hesaplar “Millete kar bize kupkuru soğuk” gibi esprili yorumlar yapıyor. Ekşi Sözlük’te ise hava durumu entry’leri yine eğlenceli: “Ocak’ta buz devri mi geliyor?” tarzı tartışmalar sürüyor.
Türkiye’nin iklim çeşitliliği bu tür dalgalanmalara zemin hazırlıyor. Kış aylarında doğu ve kuzeyde kar, batıda yağmur ve rüzgar hakimiyeti sık görülüyor. Bu yıl Ocak başındaki ılıman hava yerini sert soğuğa bıraktı; Balkan sistemleri etkisiyle sıcaklıklar hissedilir derecede düştü.
Bugün hava sıcaklıkları iç ve batı kesimlerde 4-6 derece azalacak. MGM’nin sarı kodlu uyarısı verdiği iller arasında Kastamonu, Sinop, Rize, Artvin gibi bölgeler öne çıkıyor. Doğu Karadeniz ve Kuzey Ege’de fırtına, Batı Karadeniz ve Marmara’da fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Yüksek kesimlerde çığ tehlikesi var; kayak merkezleri ve dağlık alanlarda dikkatli olunmalı. Uzmanlar, erimeyen karların üzerine yeni yağışların eklenmesiyle sel riskinin de artabileceğini söylüyor. Vatandaşlar, “Dayanın, ama ne zamana kadar?” diye soruyor sosyal medyada.
X’te @HavaForum gibi hesaplar, soğuk havanın devamını vurgularken, @izmirhavadurmu baraj doluluklarının düşük kalmasından endişe duyuyor – “Yağışlar geldi ama barajlar hâlâ susuz” diyor. @Hurriyet’in paylaşımı da dikkat çekici: İstanbul’da bugün ve yarın yağış, pazar-pazartesi karla karışık yağmur bekleniyor.
MGM’nin güncel verilerine göre öne çıkan iller şöyle:
Diğer bölgeler: Marmara’da karla karışık yağmur, Ege’de sağanak, Karadeniz’de iç kesimlerde yüksek kar, Doğu Anadolu’da yoğun yağış. Güneydoğu’da Mardin civarı kar etkili. Yolculuk yapacaklar için kritik: MGM, kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle aksamalara karşı uyarıyor.
X’te @sputnik_TR’nin haritalı paylaşımı güncel durumu net gösteriyor: Marmara ve Karadeniz yağışlı, iç kesimler buzlu. Bir kullanıcı “Davraz kayak merkezi kar durumu mükemmel” diye paylaşıyor, kayakseverler için iyi haber.
Bu soğuklar ve yağışlar hayatı zorlaştırdı. Birçok ilde okullar tatil tartışmaları oldu, valilikler uyarı yayınladı. Ulaşımda aksamalar, don olayları meyve bahçelerini vurdu. Ekonomik kayıplar artarken, vatandaşlar sosyal medyada “Cumartesi ısınacağız mı?” diye soruyor. Ekşi’de “Etsiz soğanlı hava durumu” esprileri devam ediyor.
Orta vadede MGM, batıda sıcaklıkların normaller civarında, doğuda altında olacağını öngörüyor. Yağışlar batıda normal, doğuda düşük – kuraklık endişesi sürüyor.
Siz bu soğukta nasıl dayanıyorsunuz? Kar keyfi mi yapıyorsunuz, yoksa soba başı mı? Yorumlarda paylaşın, belki birbirimize moral oluruz!
www.NetHaberler.Com editörü A. Ara ÖZEL’in derlediği bu habere göre; soğuk hava dalgası etkisini yitirmiyor, meteorolojiyi yakından takip etmek şart. Güncel gelişmeler için NetHaberler’de kalın.
#haber #sondakika #gündem #güncel #haberler #sicakhaber #keşfet #keşfetteyiz #news #canliyayin #havadurumu #ililhava #soğuklar #yağışlar #kar #yağmur #rüzgar #meteroloji

ATA AÖF Final Sınavı Sonuçları Açıklandı! 2025-2026 Güz Dönemi Detayları ve Güncel Durum

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Kız kardeşini öldürdü, annesini ağır yaralayıp intihar ettiKonya’da bir kişi, tartıştığı kız kardeşini tabancayla öldürüp annesini ağır yaraladıktan sonra intihar etti.
Suriye ordusu Deyr Hafir’de: Fırat’ın batısında kontrol devri başladıYPG’nin çekilme kararı sonrası Suriye ordusu, Fırat Nehri’nin batısında bulunan Deyr Hafir bölgesine ilk askeri birliklerini sevk etti. Bölgedeki askeri ve güvenlik dengeleri hızla değişiyor.

Türkiye’de Soğuk ve Yağışlı Hava Devam Ediyor: 17 Ocak 2026 İl İl Güncel Tahminler, Kar Yağışı, Fırtına ve Sarı Kod Uyarıları

ATA AÖF Final Sınavı Sonuçları Açıklandı! 2025-2026 Güz Dönemi Detayları ve Güncel Durum

Türkiye’de Yeni Nesil Çeteler: Daltonlar, Redkitler, Anucurlar ve Kanlı Savaşlar

Başkan Dursun Çocukların Karne Heyecanını Paylaştı

Başkan Mithat Bülent Özmen Miraç Kandili’nde Vatandaşlarla Buluştu

Pendik’te “Bir Alaturka Akşamı” Temalı Türk Sanat Müziği” Konseri

Veysi Doğan:“Esnaf vergiyle eziliyor, sanatkâr kimliğini kaybediyor”

“Yeni Minguzzi Vakası”: 17 Yaşındaki Atlas Hayatını Kaybetti

Bedelli Askere Gideceklerin Yerleri 22 Ocak’ta Açıklanacak: MSB Duyurdu

Akaryakıt Zamlarının Ardından Benzine İndirim Bekleniyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya Tebrik ediyorum

Sultangazi’de İlk %100 Uzlaşmalı Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı

Zafer Partisi Eyüpsultan’da Güçleniyor: Ümit Özdağ İlçe Başkanlığı Açılışını Gerçekleştirdi!

İstanbul Gaziosmanpaşa’nın Tarihi: Taşlıtarla’dan Modern İlçeye Uzanan Yolculuk

Türkiye’nin En Ünlü 10 Kişisi Belirlendi: Zirvedeki İsim Şaşırtmadı!

Dünyanın En Ünlü 20 Kişisi Belirlendi: Zirvedeki İsim Dikkat Çekti…

Muhtarlar ve İETT Yetkilileri Eyüpsultan’ın Ulaşım Sorunlarını Görüştü

MEB Onur Belgesi Nasıl Alınır? 2026 Şartları, Kimlere Verilir ve e-Okul’da Görünür Mü?

2026 Karne Günü: Okullar Yarım Gün Mü Olacak? MEB Son Dakika Açıklamaları ve Karne Dağıtım Saatleri

Taşyapı Etiler Otel Projesi Tartışması Alevlendi: İtirazlara Rağmen Polis Eşliğinde Karot Alındı!

Mağdurlar Katılımevim Önünde Eylem Yaptı: “Güvendik, Mağdur Olduk!” Sloganları Yükseldi!

İBB Soruşturmasında Yeni Gelişme: Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen’in İletişim Kayıtları İstendi!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.