Türkiye'nin En Büyük Hayvan Festivali Mersin'de Yapılacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve Türkiye’nin en kapsamlı hayvan festivali Patifest’in 5.’si 6 Ekim’de Fenerbahçe Meydanı’nda yapılacak

MERSİN–habernews24-BHA

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK HAYVAN FESTİVALİ: 5. PATİFEST, 6 EKİM'DE GERÇEKLEŞECEK

Bu yıl, "Yaşamı Sahiplen, Destek Büyükşehir'den" sloganıyla düzenlenecek olan festival öncesinde, bir fotoğraf ve resim yarışması düzenleniyor. İlk ve ortaokul öğrencileri resim, üniversite öğrencileri ise fotoğraflarıyla yarışmaya katılabilirler. Yarışmaya katılacak kişilerden, sevgili dostlarını anlatan resimler ve fotoğraflar göndermeleri isteniyor. 16-27 Eylül tarihleri arasında resimler ve fotoğraflar kabul edilecek. Yarışma hakkında daha detaylı bilgi için sahiplen.mersin.bel.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen Türkiye'nin en büyük hayvan festivali Patifest'in 5.si, 6 Ekim'de Fenerbahçe Meydanı'nda düzenlenecek. Bu yıl "Yaşamı Sahiplen, Destek Büyükşehir'den" sloganıyla gerçekleştirilecek olan festivalde, hayvan severleri birçok etkinlik bekliyor olacak.

Mersin'de hayvan severlerin büyük ilgi gösterdiği, dost canlısı festivalde köpeklerin eğitim gösterileri, sahiplendirme alanı, sahipli hayvanlar için oyun alanları, atölye çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler yer alacak. Ayrıca, çocuklar için de özel etkinlik alanları oluşturulacak. Patifest, günün sonunda düzenlenecek bir konserle sona erecek.

Patifest'e Özel Resim ve Fotoğraf Yarışması

Patifest'in geleneksel etkinliklerinden biri de yarışmalar. Geçen yıl sadece resim üzerine düzenlenen yarışmaya bu yıl üniversite öğrencileri de çektikleri fotoğraflarla katılabilecekler. İlk ve ortaokul öğrencilerinin resim, üniversite öğrencilerinin ise fotoğrafla katılabileceği yarışmada, katılımcılardan evcil veya sokaktaki patili dostlarını anlatan resimler ve fotoğraflar göndermeleri isteniyor.