Uçak,teknisyenin üstünden geçti

78 tonluk Airbus A320, kalkışa hazırlık sırasında Rail Khasanov’un üzerinden geçti.

BHA

Rusya'da bir havalimanı teknisyeni, uçak altında ezilerek ağır yaralandı.

Korkunç olay, Koltsovo Havalimanı'nda gerçekleşti. Ural Havayolları'na ait bir Airbus A320 tipi uçağı, kalkışa hazırlanırken teknisyen Rail Khasanov'un üzerine geçti. Olay, güvenlik kameralarına yansıdı ve görüntülerde uçağın iniş takımlarının Khasanov'un bacaklarının üzerinden geçtiği görüldü.

Khasanov, kazadan ağır yaralarla kurtuldu ve bacağı kalçadan ampute edildi. Yaşadığı korkunç anları anlatan Khasanov, uçağın altından geçerken tekerleğin bacaklarının üzerinden geçtiğini ve kemiklerinin kırıldığını belirtti. Yedi dakika boyunca uçağın altında kalan Khasanov, bilinci açık bir şekilde kazayı yaşadığını söyledi.

Soruşturma sonucunda pilotun ihmalkar davranışları nedeniyle sorumlu olduğu tespit edildi ve Khasanov'a tazminat ödemesi istendi. İkili, 16.000 sterlinlik bir anlaşmaya vardı.

Havaalanında korkunç kaza: Uçak, kalkış için hazırlık yaptığı sırada teknisyenin üstünden geçti

Şu anda protez bacak takılmayı bekleyen Khasanov, Ural Havayolları'nda çalışmaya devam etmeyi planlıyor. Ancak artık uçakları kalkışa hazırlama görevini üstlenmeyecek. Şirketin kendisine yeni bir pozisyon bulacağına dair söz verdiği ifade eden Khasanov, yeni şeyler öğrenmeye hazır olduğunu belirtti.

Bu olay, havalimanlarındaki güvenlik prosedürlerinin önemini bir kez daha ortaya koydu.