38,4852$% -0.03
44,0817€% -0.03
51,5933£% -0.32
4.095,01%-0,24
3.307,60%-0,28
9.224,84%-0,88
Kardeşlik Seferberliği Uluslararası İnsani Yardım Derneği (UKABDER), 2025 Kurban Bayramı kapsamında yürüttüğü yardım kampanyasını kamuoyuna duyurdu. “Kurbanda Doludolu İyilik Paketi” ve geniş coğrafyaları kapsayan kurban bağışı çalışmalarıyla dernek, bu yıl da mazlumlara umut, hayırseverlere ise kalıcı bir iyilik imkânı sunuyor.
UKABDER’in çalışmaları tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. Herhangi bir siyasi partiye, kuruma ya da dergâha bağlı olmadan yürütülen bu faaliyetler, hayırseverlerin desteğiyle yıl boyunca devam ediyor. Kurban Bayramı ise bu yardım seferberliğinin zirve yaptığı özel dönemlerden biri.
Bu yıl yurtdışı büyükbaş kurban hisse bedelleri:
Yurtiçinde kurban kestirmek isteyen hayırseverler için küçükbaş hisse bedeli 16.000 TL olarak belirlendi.
UKABDER ayrıca “Kurbanda Doldolu İyilik Paketi” adı altında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak kapsamlı bir yardım paketi de sunuyor. 6.500 TL değerindeki bu paketin içeriği şu şekilde:
Bu yılki kampanyada dikkat çeken bir diğer anlamlı adım ise çevre duyarlılığı. Yapılan her bir kurban bağışıyla birlikte:
toprakla buluşturuluyor.
Türkiye’de dikilen çam fidanları UKABDER Hatıra Ormanı’na katkı sunarken, Çad’da dikilen meyve fidanları ise bölge halkı için uzun vadeli bir geçim kaynağı oluşturacak. Bu çalışma, hem doğaya hem de insanlığa yönelik kalıcı bir iyilik projesi olarak öne çıkıyor.
“Biz bu yola, yalnızca gönüllülerle çıktık. Ne bir siyasi görüşün ne de herhangi bir yapının uzantısıyız. Tamamen mazlumların sesi olma niyetiyle hareket ediyoruz. Kurban Bayramı, sadece bir ibadet değil, aynı zamanda kardeşliği hatırlama ve paylaşma günüdür. Her bir bağış, bir çocuğun tebessümü, bir sofranın bereketi, bir ağacın gölgesi demek. Gönlünü koyan herkesi bu iyilik kervanına davet ediyoruz.”
– Murat Uğur, UKABDER Başkanı
Bağış yapmak isteyenler Ziraat Bankası üzerinden aşağıdaki hesaba katkı sağlayabilir:
IBAN: TR44 0001 0016 0294 3452 6250 21
Detaylı bilgi için ukabder.org.tr adresini ziyaret edebilir ya da aşağıdaki numaradan iletişime geçebilirsiniz:
Telefon: +90 (533) 273 1248
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan'da: Ege'yi bir 'barış denizi' haline getirme hedefi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan'da: Ege'yi bir 'barış denizi' haline getirme hedefi
Narin Güran'ın katledildiği köyün imamıyla flaş iddia!
Türkiye Organ Nakli Vakfından anlamlı çağrı: "Hayat devam etsin"
Ankaragücü, Esenler Erokspor karşısında 3 puanı 3 golle aldı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan'da: Ege'yi bir 'barış denizi' haline getirme hedefi
Narin Güran'ın katledildiği köyün imamıyla flaş iddia!
Türkiye Organ Nakli Vakfından anlamlı çağrı: "Hayat devam etsin"
Ankaragücü, Esenler Erokspor karşısında 3 puanı 3 golle aldı
DEVA Partili Karal, okul önlerinde meydana gelen trafik kazalarını Meclis gündemine taşıdı
Ana Yol Partisi İstanbul İl Kongresi Coşkulu Geçti: Ali Karakurt, Çarpıcı Mesajlar Verdi
Madem maaşlar artınca ekonomi batıyor asgari ücreti ve emekli maaşını düşürelim!
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ile bir araya geldi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.