DOLAR

33,9818$% 0.11

EURO

37,7251% -0.39

STERLİN

44,7272£% -0.19

GRAM ALTIN

2.726,78%-0,69

ONS

2.497,13%-0,76

BİST100

9.771,16%-1,67

a

Umut Şimşek’ in Kendini İhbar Eden ifadeleri

Ben Umut ŞİMŞEK, 13.04.2015 tarihinde İZGAZ A.Ş.’de işe başlamış bir eski çalışanınızım. Öncelikle, yaşadığım sorunları ve karşılaştığım haksızlıkları sizinle paylaşmak istiyorum.

İşyerinde geçirdiğim süre zarfında, aşağıdaki hususları deneyimledim:

  1. Çalışma Şartları ve Görev Değişiklikleri:
    • 1 yıl müşteri hizmetlerinde çalıştıktan sonra, teknik bölüm olan “Bağlantı Talepleri Destek Sorumlusu” olarak görevlendirildim. Sendikalı oldum. Metazori yapılarak ilk önce sendikadan çıkarıldım. lisans mezunu olduğum halde sahada mavi yaka olarak çalıştırıldım.Bir çok ön lisans mezunu varken sahaya ben sürüldüm, onların referansları olduğundan sahaya çıkma listelerinde oldukları halde sahaya çıkarılmadılar.
    • 1 yıl sonunda, eski görevime geri dönme vaadiyle bu görev değişikliği yapıldı; ancak, işten atılma tehdidiyle Topoğraflık bölümüne alındım.
    • Topoğraflık bölümünde mobbing yaşadım ve çalışma saatleri iş kanunu ile çelişen şekilde düzenlendi. Ayrıca, çalışma saatlerinin üstünde çalıştırıldım.
    •  İşten Çıkarma ve Zorunlu Anlaşma: İşten çıkarılma sürecimde, anlaşmaya yanaşmamam durumunda eşimin de aynı iş yerinde çalışıyor olması nedeniyle sözlü olarak tehdit edildim. Zorunlu olarak arabuluculuk evraklarını imzaladım ve imza atarken “z” işareti koyarak zorunluluk altında kaldığımı belirttim. Haklarım verilmiş olmasına rağmen uzun süre iş bulamadım ve yaşadığım mobbing nedeniyle profesyonel destek almak zorunda kaldım.
  2. İş Kazası ve Sağlık Sorunları:
    • Kandıra mevkiinde ayak bileğimin burkulması sonucu yaşadığım iş kazasını İSG’ye bildirdim. Kandıra İzmit merkeze 40 KM dir. Bu halde çalıştım ve 40 KM yolu araba sürerek tek başıma geldim hastaneye gittim. Şirketten bir yardımcı gönderip beni almadılar.
  3. Rapor ve İşten Çıkarma Süreci:
    • Bel fıtığı geçmişim olduğu için, bölüm değişikliği talep edebilirsin dediler bana bununla ilgili doktor raporu almamı söylediler. Rapor almama rağmen, arabuluculuk ile işten çıkarıldım. Eşim ile aynı şirkette çalıştığım için,eşimle tehdit edildim ve zorunlu olarak anlaşma sağladım.
    • Mobbing ve Sağlık Sorunları:Mobbing nedeniyle yaşadığım psikolojik ve manevi zararın yanı sıra, yılbaşından önce işten çıkarılmam sonucunda hak kaybı yaşadım. Bu durum hayatımın her alanına olumsuz yansımıştır.
  4. Mesleki Yeterlilik ve Ölçüm Geçersizliği:
    • 2020-2021 yıllarında mesleki yeterlilik belgem olmadan topoğraf olarak görev yaptım ve ölçümler gerçekleştirdim. Bu ölçümlerin geçersiz olduğunu beyan ediyorum ve iptal edilmesini talep ediyorum.
    • Ölçüm Geçersizliği ve Mesleki Yeterlilik: Çalıştığım dönemde mesleki yeterlilik belgem olmadan ve bu işi yapan yetkin bir kişinin gözetiminde olmadan, eksik bilgiyle ölçüm yaptırıldım. Bu ölçümlerin geçersiz olduğunu beyan ederim. Ayrıca, 2023 yılında tamamlanması gereken hat ölçümünün, 2024 yılında tamamlanmış 2023 yılında tamamlanmış gibi  gösterildiğini öğrendim.

Ekte, İnsan Kaynakları Müdürü ile olan WhatsApp konuşmamın ekran görüntüsü yer almaktadır. Görüşmede, işten çıkarılma nedenlerim açıkça belirtilmiş, mevcut çalışma koşullarımın yanı sıra geçerli nedenler beyan edilmiştir.

Talebim, yukarıda belirtilen hususların incelenmesi ve haklarımın geri verilmesidir. Ayrıca, yaşadığım mobbing ve sağlık sorunları ile ilgili manevi tazminat taleplerim bulunmaktadır.

GPS cihazlarındaki konum, tarih ve saat bilgileri ile kart basma hareketleri ve kamera kayıtlarının incelenmesi durumunda, çalışma saatlerindeki usulsüzlükler ve görev değişiklikleri konusunda somut veriler elde edilebilir.

Gereğinin yapılmasını rica ederim.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Diplomasız başkan hemde çok önemli bir Makamda

HIZLI YORUM YAP