DOLAR

34,2448$% -0.1

EURO

37,0837% 0.25

STERLİN

44,5090£% 0.44

GRAM ALTIN

3.013,31%0,70

ONS

2.736,90%0,81

BİST100

8.859,30%1,66

Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi Tahran'da İranlı mevkidaşı ile görüştü

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere İran’ın başkenti Tahran'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ile bir araya geldi. Safadi, ziyareti sırasında “Tahran’a, İsrail’den İran’a veya tam tersine bir mesaj iletmek amacıyla gelmediğini” ifade etti.

ANKARA-BHA

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi’nin Tahran ziyareti, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin öldürülmesiyle artan bölgesel gerilimin ortasında gerçekleşti. Görüşmenin ardından Safadi, ziyaretin Ürdün ve İran arasındaki anlaşmazlıkları gidermeye odaklandığını ve iki ülkenin ortak çıkarlarını geliştirmek için adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Al Jazeera’nın, İran yetkililerinin Safadi’ye Ürdün yönetimine ve ABD ile İsrail’e yönelik iki mesaj ileteceği iddiasına değinen Safadi, bu iddianın İranlı mevkidaşı tarafından reddedildiğini söyledi.

Safadi, bölgedeki gerilimin daha da artmasını engellemek için İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına son vermesi gerektiğini vurguladı. Ürdün Dışişleri Bakanı’nın ziyareti, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları, İsmail Haniye’nin öldürülmesi, Beyrut’un güneyine yönelik saldırı ve Hizbullah’ın üst düzey komutanı Fuad Shukr’un öldürülmesi gibi olaylar zemininde gerçekleşti.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, Başkan Adaylığını Açıkladı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.