Yatçılık Sektörü Marmaris’te Bir Araya Geldi

Türkiye Yat Kaptanları ve Çalışanları Derneği Başkanı Yusuf Ziya Karagöz etkinliklerinin her geçen yıl daha büyüdüğünü yat kaptanları ve yat çalışanlarının yanında dünyanın çeşitli ülkelerinden 107 firmanın etkinlikte yer almasının sektöre katkı sağladığını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar ve Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık'ın katılımıyla Marmaris'te 6. Uluslararası Yatçılık Sektörü Etkinliği gerçekleştirildi.

Club Turban Yazıcı Otel'de iki gün boyunca devam eden etkinliğe, 107 farklı ülkeden firma ve 500'ün üzerinde yat kaptanı ve personeli katıldı. Etkinliğin mekanı, Marmaris Siteler mahallesindeydi.

Açılış konuşmasında Bakan Yardımcısı Ünüvar, Türkiye'nin coğrafi konumu, iklimi ve kültürel zenginliklerinin yat turizmini desteklediğini vurguladı. Türk yat imalatçılarının geleneksel tekniklerle modern yöntemleri birleştirerek uluslararası alanda önemli bir yer edindiğini belirtti.

Vali Akbıyık ise Muğla'nın, Ege ve Akdeniz'in buluştuğu noktasıyla mavi yolculuk ve yatçılık merkezi olduğunu dile getirdi. Muğla'nın 2000'i aşkın ticari ve 15.000'in üzerinde özel yata hizmet verdiğini, güçlü bir altyapı ile yatçılık sektörünü desteklediğini ifade etti.

Artış gösteren tekne sayısına bağlı olarak oluşan bakım ve onarım ihtiyacını karşılamak üzere yapılan çalışmalardan bahseden Vali Akbıyık, yaklaşık 1500 yat kapasiteli Milas Ören Yat İmalatı, Bakım, Onarım ve Çekek Yeri'nin hizmete girdiğini hatırlattı. Bu tesisin Akdeniz'in en büyük tesislerinden biri olduğunu vurguladı. Tesisin hizmete açılışında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun da hazır bulunduğunu belirtti.

Vali Akbıyık, turizm kalitesini artırmak amacıyla "Mavi Nesil" projesini de anlattı. Bu projenin, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacını karşılamak için üniversiteler, kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçirildiğini açıkladı.