Yavaş: Bugün, Ankara’nın başkent oluşunun 101. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’nın Başkent oluşunun 101. yıl dönümünde mesaj yayımlayarak, "Bugün, Ankara’nın başkent oluşunun 101. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Ankara – BHA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 13 Ekim 1923'ün yalnızca bir tarih olmadığını, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi ve geleceğimizin temellerinin atıldığı bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Yavaş, "Kurtuluş Savaşı'nın karargâhı olan bu şehir, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin teminatıdır. Başkent Ankara, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün vizyonuyla çağdaş Türkiye'nin temellerinin atıldığı yer olmuştur. Bizler, bu emaneti sahiplenmenin ve geliştirme sorumluluğunun bilinciyle, Ankara'mızı daha ileriye taşımak için durmadan çalışıyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak, yeşil alanları artırma, kırsal kalkınma projeleriyle toplumsal dayanışmayı güçlendirme ve öğrenci dostu uygulamalarla gençleri destekleme gibi çeşitli projelerle Ankara'yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çaba gösterdiklerini vurgulayan Yavaş, "Şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla, Ankara'yı ikinci yüzyıla sağlam adımlarla taşımaya kararlıyız." diye ekledi.

Yavaş, mesajını, başkentin geçmişine, değerlerine ve mücadelelerine saygı duruşunda bulunarak ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile millet iradesi için canlarını feda eden şehitleri rahmetle anarak sonlandırdı. "Unutmayalım ki bağımsızlık sembolü olan bu şehirde, hürriyet meşalesini asla söndürmeyecek, geleceğimizi birlikte aydınlatma kararlılığını her zaman sürdüreceğiz." diye ifade etti.

Yavaş, Ankara'nın başkent oluşunun sadece bir miras değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, "Bu sorumlulukla, geleceğimizi daha da aydınlık kılmak için daima omuz omuza ilerleyeceğiz." sözleriyle mesajını tamamladı.