YEREL BASIN ZOR DURUMDA

Yapılan son değişiklikler yerel basın bitme noktasına geldi....

Yerel basına, bölgedeki kamu kurumları kuruluşları Belediyeler, STK ,Yerel basına sahip çıkmıyor...

Yerel basın Yıllardır Ulusalın, haber akışını sağlayan, kurumların başında geliyor son zamanlarda elinde telefonu olanlar sosyal medyanında yardımıyla, yerel basını bitme noktasına getirdi.

gazetelerin tek tek kapandığı ilçelerde, millet olarak sosyal medyadan beslenen bir yapıya sahip olduğumuz gerçeğini de yatsımamamk lazım...

Yerel Basınlar kapanırsa Valilikler, Kaymakamların, Belediye Başkanlarının, Sivil Toplum Kuruluşlarının hizmetlerini ilçeye kim duyuracak”

Resmi ilanlardan da faydalanamayan yerel basın kuruluşları  kapanma durumunda kaldı. Zamana direnen bir kaç Gazete dışında yok olmaya mahkum edilen Gazeteler haberlerden para kazanmaz hakkı olan resmi ilanlar’dan"da faydalanamıyor.

Türkiye genelinde yerel medya organlarının olağanüstü zor günler yaşaması ve kapanma tehlikesiyle karşı karşıya gelmesi nedeniyle yerel basınının sorunlarını her fırsatta dile getiriyoruz. Ancak bizler ne kadar bu sorunlarımızı dile getirmeye çalışırsak çalışalım sesimizi duyan hiç bir kurum olmuyor...

Haber Kıymet Taylan