40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469


Zenica Belediye Başkanı Fuad Kasumović’in tutuklanması çok sayıda tepkiye yol açtı ve birçok soru işareti yarattı.
Şimdiye kadar yorum yapmaktan kaçındım, her şeyden önce yargıya objektif ve tarafsız çalışma fırsatı vermek istedim.
Herhangi bir ikilem olmaksızın, şahsen ben ve bir parti olarak SDP BH, yargı organlarının tarafsız çalışmasını ve tüm yolsuzluk şüphelerinin soruşturulmasını destekliyorum. Ancak birçok Bosna Hersek vatandaşı gibi, çeşitli durumlarda aynı standartların herkes için geçerli olmadığı izlenimine kapılmadan edemiyorum.
Milyonlarca dolarlık zimmete para geçirmedeki bazı şüpheliler, gözaltında bir gün geçirmeden serbestçe hareket ediyor. Diğerleri küçük suçlar için tutuklama emri verir. Bazıları için takdir yetkisi geçerlidir, savcılığa medya ponponu olmadan çağrılırlar. Diğer durumlarda, tutuklama eylemleri, vatandaşların güvenliğini ve hayatını tehlikeye atmanın en ciddi biçimlerinden şüphelenilen kişilermiş gibi düzenlenir.
Damir Hadžić ve Hamdija Lipovača’nın tutuklanma davalarını ilgili medyaya bir duyuruyla hatırlatmak, yargılamaların beraatla sonuçlanması için yeterlidir. Diğer benzer davalarda, Kurteş ve Kaçapor suçlanmadı.
Bu yüzden kimin yetkili kuruma çağrılacağına, kimin tutuklanacağına nasıl karar vereceğimizi kendimize sorma hakkımız var. Nasıl oluyor da anayasal düzeni alenen ihlal eden, çatışma çağrısı yapan, kin yayan, vatandaşların sağlığını ve hayatını tehlikeye atanlar tutuklanmıyor, suçlanmıyor?
Daha sonra soruşturma süreci başladığında bu kişiler rahat limuzinlerle savcılığa geliyor ve tanıklık yapmak için kullanıyorlar. Nasıl oluyor da uygun parti kartına sahip kişiler savcılıkla anlaşırken, diğerleri yanlış kartla çok daha küçük eylemler için, örneğin Senaid Begić gibi, acımasızca cezalandırılıyor?
Ve yine, ben ve SDP BH, herkese eşit muameleden daha fazlasını ve daha azını beklemiyorum. Kimlerin tutuklanıp tutuklanacağına, bundan sonra kimlerin ifadeye çağrılacağına ve serbest bırakılacağına parti mensubunun karar vermemesini bekliyoruz.
Son davanın gerekçelerini önyargısız olarak kabul edebilmek için çok fazla seçim öncesi tutuklama gördük.
Sonuç olarak, yargının vatandaşları korumasını ve tüm şüphelileri her türlü yolsuzluk ve suç faaliyeti nedeniyle, ancak yargı sisteminin önyargılı yaklaşımı olmadan yargılamasını bekliyoruz. Aksi takdirde, adalet sistemine olan güven gerçekten de sonsuza kadar kaybolacaktır.
Haber : Sedat Karabulut

BOSNALI MÜSLÜMANLARA HAKLARI VERİLSİN
1
Okula ilk defa başlayacak öğrenciler ve velileri için "yeni uygulama"
2
Doğu Makedonya Türkleri Derneği'nden 16. Geleneksel Yörük Şenlikleri
3
Erdoğan: Eren'imizin, Ferhat Astsubay'ımızın ve tüm şehitlerimizin katilleriyle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz
4
Sağlık Bakanlığı'ndan Mpox (Maymun Çiçeği) virüsü için 2024 rehberi
166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı