DOLAR

34,0907$% 0.17

EURO

38,0983% 0.02

STERLİN

45,3272£% -0.04

GRAM ALTIN

2.833,72%0,18

ONS

2.586,65%0,01

BİST100

9.975,61%2,06

a

17'inci Zera yaylası şenliği düzenlendi!

Tonya Hoşarlı Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği faaliyetleri kapsamında bu yıl 17. Düzenlenen Zera Yaylası Karabdal şenlikleri coşkuyla başladı.

17’inci Zera Yaylası Şenliği Coşkuyla Gerçekleşti!

Asım ÇAVDAR / TRABZON – BHA

Geleneksel Zera Yaylası Karabdal Şenlikleri bu yıl 17. kez düzenlendi ve yoğun bir katılımla gerçekleşti. Dernek Başkanı Ahmet Karagüzel, açılış konuşmasında şenliklerin yayla kültürünü ve kadim gelenekleri yaşatmayı amaçladığını vurguladı. Geçtiğimiz yıllarda tek gün düzenlenen şenlik bu yıl iki güne yayıldı ve yöresel sanatçılarımızın katılımıyla renklendi. Şenlik, coşkulu bir atmosferde başladı ve katılımcılar doyasıya eğlendi.

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, tüm vatandaşları bu renkli etkinliğe katılmaya davet etti. Tonya’nın doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle harmanlanan şenliklerin hem yerel halkı hem de ziyaretçileri bir araya getirdiğini söyledi. Başkan Beşel ayrıca, 24-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 21. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali’ne de tüm yöre halkını ve vatandaşları davet etti. Festivalde, “Tereyağı ve Horon Memleketi Turizm Cennetinde” birlikte horon oynayacaklarını belirtti.

Zera Karabdal Şenlikleri, Ertuğrul Yayla’nın (Tosun Paşa) sunumuyla başladı. Tonya Cumhuriyet Savcısı Elif Canbaz, yöresel kıyafetleriyle şenliğe renk kattı ve fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Savcı Canbaz, fotoğraf sanatçıları için de ilham kaynağı oldu. Şenliğin ilk günü, unutulmaz anlar ve güzel kareler ortaya çıktı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AK Parti MYK toplantısı bugün gerçekleştirilecek

HIZLI YORUM YAP