DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Eyüpsultan da Adalet ve Ak Parti Gerginliği yaşandı…

Ercan Canpolat ,a sindirme politikası uygulandığı iddia edildi. Adalet Partililerden tepki gecikmedi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eyüp Sultan da , Ak Parti binasının ve 41 Projenin açılışı için gelmişti. Adalet Partisi Eyüpsultan ilçe başkanlığı ile yan yana olan Ak Parti binası, olması hasebiyle Adalet partisinin Bayrakları kaldırılmak istendi bunun üzerine İl Başkanı Ercan Canpolat, Olaya tepki olarak bayrakları yeniden astı ancak bu seferde emniyet engeline takıldı. Çalışanları da içinde olduğu kişilere GBT sorgulaması yapıldı. Bunun üzerine Genel Başkan Cevdet Öz başta olmak üzere bütün partililer yapılan haksız uygulamaya isyan etti.

Genel Başkan Öz sosyal medyadan yaptığı açıklamada, il Başkanı Ercan Canpolat, ın yanında olduğunu vurguladı.

Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz sosyal medyadan yaptığı açıklamada, İstanbul İl Başkanı Ercan Canpolat’a ve çalışanlarına usulsüz GBT sorgulaması yaptığını belirterek, “Sindirme operasyonuna taviz vermeyeceğiz” dedi. Dr Vecdet Öz Açıklamasında şu sözlere yer verdi….

KOLLUK KUVVETİ SİYASİ AMAÇLI KULLANILAMAZ..

BUGÜN ADALET PARTİSİ İL BAŞKANI ERCAN CANPOLAT VE İŞYERİ ÇALIŞANLARINA USULSÜZ BİR ŞEKİLDE GBT SORGULAMASI YAPILDI.!

Yarın AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Eyüp Sultan İlçe binasının açılışı yapılacaktır.

Ne tesadüftür ki ilçe binasının komşusu da AP İstanbul İl Başkanı Sayın Ercan Canpolat’ın işyeridir ve civarında Adalet Partisi bayrakları asılıdır. Açılışın yapılacağı meydanda AKP harici bir partinin bayrak asması kimin haddinedir.. Üstelikte açılış yapılacağı gün ve uyarılara rağmen..

Sen misin bayrak asan ve indirmeyen..

İşte böyle elaleme ibret olsun diye işyerine gelir ve yaygarayı basarak herkesin GBT’sini sorgularlar..

Hemde yasa kural tanımadan..!

Ancak unuttukları bir şey var ki o da bizlerin kuru gürültüye pabuç bırakmayacak tecrübede olduğumuzdur..

Elbetteki polisin görev, yetki ve salahiyetine saygımız sonsuzdur ancak usulüne uygun ve siyasi baskıdan bağımsız olmak şartıyla..

Maalesef bugün tıpkı filin camcı dükkanına girmesine benzer yüz kızartıcı bir hadise yaşanmıştır.

Halbuki kanun koyucu, ‘polis görevini yerine getirirken daha vatandaş sormadan kendisinin polis olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra kişilere kimliğini sorabilir’ demektedir. İş bununla da bitmiyor.. Polis, kimliğini ibraz ettikten sonra ardından yapılan işlemin dayanağını; numara, tarih ve emri verenin kim olduğu gibi hususları tartışmaya mahal vermeden ortaya koymalıdır. İhbar olması veya şüpheli eylem görmesi gibi…

GBT işlemi Polis tarafından usulüne uygun, çevreye karşı yanlış anlaşılmaya mahal vermeden ve onur kırmadan yerine getirilip güven tesis edildikten sonra vatandaşın itiraza mahal vermeden kanunlara ve görevliye karşı sorumluluğu başlar ve direnemez. Aksi halde vatandaşın duruma itiraz etmesi kanuni hakkıdır.

Pekala Sayın Canpolat’ın işyerine baskın yapar gibi girilerek yapılan bu usulsüz sorgulamanın manası ve mahiyeti nedir dersiniz.?

İşte bunun cevabını Adalet Partisi olarak yarından itibaren yapacağımız suç duyurusu sonucu öğreneceğiz ve hukuki neticeyi basın huzurunda paylaşacağız. Parti devletinin tipik gövde gösterisi ve sindirme operasyonu olan bu ve bunun gibi olaylara asla taviz vermeyeceğiz..

T.C. Devleti Anayasal bir devlettir ve herkes kanunlar karşısında eşittir. Kimsenin düşünce, inanç ve ifade özgürlüğü baskı altına alınamaz. Devletin hiçbir gücü siyasi amaçlı ve baskı unsuru olarak kullanılamaz.

Buna asla izin vermeyeceğiz..

Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir..

Dr. Vecdet Öz
Adalet Partisi
Genel Başkanı

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Esentepe Gençlik, Spor ve Engelliler Merkezi ile Sultangazi Dört Dörtlük Bir Yaşam Alanına Kavuşuyor

HIZLI YORUM YAP