40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

14 Bin PKK’lı öğretmen! –
PKK’nın öğretmenleri meselesi Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri… Çünkü bu kişilere emanet edilen çocuklar bizim yarınlarımız olacaklar. Dahası yine bu sözde eğitimciler aracılığıyla çok sayıda genç, PKK kadrolarına yönlendiriliyor, dağa çıkıp, Mehmetçiğe, vatandaşa kurşun sıkıyor, yollara bomba döşüyorlar.
Aslında örgütün eğitim kadrolarına (tıpkı FETÖ gibi) önem vermesi ve orada kadrolaşması yeni bir durum değil.
PKK’nın eylemlerine başladığı tarih olarak bilinen 15 Ağustos 1984’ün aksine örgüt, 80 darbesine kadar Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde 248 cinayet işledi. Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından 1981 yılında hazırlanan “PKK-APOCULAR” iddianamesi kapsamında 2331 kişi yakalandı. Bunların 378’i öğrenci, 118’i ise öğretmendi.
Bu bilgi bize 1980 yılına kadar iki önemli veri sunuyor.
Birincisi; PKK, devlet tarafından 80 darbesinden sonra da yakından biliniyor ve örgüte karşı mücadele veriliyordu. İkincisi ise; örgütün ilk kadrolarının içinde 496 öğrenci ve öğretmen vardı. PKK’nın eğitimde kadrolaşması o dönemde bile ciddi boyutlardaydı.
Aradan neredeyse 40 sene geçmesine rağmen durum daha da vahim boyutlara ulaşmış durumda. Şu anda PKK’nın eğitim ayağında; sendikal ve dernek örgütlenmesi en üst düzeyde. En ufak bir soruşturmada hemen devreye girip, olayı çözüyorlar. Bu yapılara ne bir soruşturma açılıyor, ne de bir önlem alınıyor.
PKK sözde eğitimcilerinin kadrolara yerleşmesi de ayan-beyan yasa dışı yollardan gerçekleşiyor. Kopyalarla, başkasının yerine sınavlara girerek alınan puanlarla önce üniversiteye giriliyor. Üniversite bittikten sonra da yine aynı metotlarla KPSS’den en iyi puanlar alınıp, örgütün belirttiği devlet okullarına yerleşiyorlar. Kadro atamalarında “güvenlik soruşturması” her ne hikmetse yapılmıyor. Tıpkı sağlıkta olduğu gibi…
PKK’lı öğretmenleri tayin edeceğiz
Başbakan Binali Yıldırım önceki gün aynen şöyle bir açıklama yaptı “Terör örgütüyle bir şekilde ilişkiye girmiş öğretmenleri de değiştiriyoruz. Buna karar aldık. 14 bin civarında öğretmeni, maalesef başka yerlere alma mecburiyeti var. Bunlar eğitim yerine terör örgütünün amaçlarına hizmet eder hale gelmişler.”
Bu sözlerden şunu anlıyoruz; Devlet, 14 bin PKK’lı eğitimcinin varlığını biliyor, tespit ediyor ve örgüt adına çalıştıklarından emin. Bunların ihraç edilip, yargılanmaları yerine “maalesef” sözleriyle “tayin” kararı alınıyor. Örgütün ekmeğine adeta yağ sürülüyor.
Kısacası Doğu ve Güneydoğu’da tespit edilen 14 bin PKK’lı öğretmen, Batı illerine tayin edilecek ve çocuklarımızı eğitecekler!
Bu durumu; akılla, mantıkla, kelimelerle ifade edebilmek mümkün değil! FETÖ’ye göz yumarak bugünlere getiren anlayışla bu durumun arasında hiçbir fark yoktur.
PKK’nın tespit edilen eğitimcilerine ihraç yerine “tayin” müjdesi verilirken, geçtiğimiz yıl kardeşini PKK terörüne şehit vermiş, verdiği tepkisiyle sembolleşmiş Yarbay Mehmet Alkan, savunması bile alınmaksızın, tek bir cümle ile ihraç ediliyor.
PKK’lılara tayin kararının üzerinden 24 saat geçmeden 21 şehit haberi alıyoruz.
Bir türlü hakkında soruşturma başlatılamayan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise “Türkiye’nin en büyük Kürt kenti İstanbul’dur” açıklaması yapıyor.
Tüm bunlar olurken SGK da boş durmuyor! Şehit ve gazilerin ölüm ve yaralanma tarihlerinin mesai içinde olup olmadığına bakıp “şehit değil”, “gazi değil” diyerek aileleri bir kez daha yıkıyor.
Protokol beklemesin diye şehidin mezarına kepçeyle toprak atan Bedeviler ise ortalıkta kol geziyor!
Batuhan ÇOLAK

General Allenby, Osmanlı Ordusu’nu Filistin’de Nasıl Yok Etti ?

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Metin Dabak’ın Doğum Günü Kutlaması: Gaziosmanpaşa’nın Sevilen Toplum Önderi 18. Yaşına Girdi!

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Kadın Kolları’ndan Nezaket Ziyareti: Avrupa Birliği Gazetesi’ni Ziyaret Ettiler, 10 Ocak’ı Kutladılar!

Güç Sessizdir

Yeşilay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Elif Ata’dan Anlamlı Kutlama: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Yerel Basını Bir Araya Getirdi, Sıkıntıları Dinledi!

İstanbul’da Okullar Tatil Edildi: Kuvvetli Kar Yağışı Nedeniyle 12 Ocak Pazartesi Eğitime Ara!

Siirt Vakfı Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Gençlik Kahvaltısı: Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yabancı Teröristler Ülkeye Sızdı, Protestolar Alevleniyor

İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

2026 Kredi Kartı Aidatları Belli Oldu: En Yüksek 2.595 TL, En Düşük 47 TL – Ücretsiz Kartlar da Var!

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde İstanbul, Ankara ve İzmir Kura Çekiliş Tarihleri Belli Oldu: Büyük Bekleyiş Sona Yaklaşıyor!

Kibariye Kimdir? Ünlü Sanatçının Zorlu Hayatı ve Başarı Dolu Kariyeri

Türkiye’de Baraj Doluluk Oranları 2026: İl İl Güncel Durum ve Analiz

İspanya Başbakanı, Yeison Jimenez ve The Witcher Neden Gündemde? Güncel Gelişmeler ve Analiz

Barış Ödülü’nü Trump’la paylaşmak isteyen Venezuela muhalefet liderine Nobel’den yanıt: Paylaşım ve devir mümkün değil

68 il’de “sarı” kodlu uyarı: Fırtına, kuvvetli yağış ve çığ riskine karşı dikkat

Emel Bilenoğlu’ndan Gazeteciler Günü’ne Özel Kahvaltı Daveti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere “Vefa” Buluşması: Dezenformasyonla Mücadele, 2026 Reform Yılı ve Yerel Medya Vurgusu Gündemde!

Eyüpsultan AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Basın Mensuplarına Özel Davet: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kahvaltısı Kemerburgaz Yeşil Orman’da Gerçekleşti!

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa’dan Avrupa Birliği Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

10 Ocak 2026 Ekonomi ve Siyaset Gündemi: Türkiye’den Küresel Gelişmelere Öne Çıkan Haberler

ATA AÖF Final Sınavı Ne Zaman? 2025-2026 Güz Dönemi Sınav Saatleri, Oturumlar ve Tüm Detaylar

NBA Maçları Neden Gündemde: Trail Blazers – Rockets, Lakers – Bucks, Warriors – Kings, Nuggets – Hawks Analizi

Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor
