45,5095£% -0.06

RUMELİ BALKAN DERNEKLERİ FEDARSASYONU SEÇİMİNİ YAPTI.

Soru :1 ) Yeni Bir Seçim geçirdiniz, Güven tazelediniz, Rumeli camiası sizleri gerçekten çok seviyor, hayata geçirdiğiniz projeler ile oldukça başarılı işlere imza attınız, yeni çalışmalar hakkında bilgi alabilirmiyiz ?

Cevap 1: ) Şöyle başlamak istiyorum 3. Buçuk yıl evvel oluşan 5. Olağan üstü kongremizde Arkadaşlarımızın teveccühü ile başkan Seçildim başlamamızın ardından Çalışma arkadaşlarımızla birçok işlere imza attık.

Tüm dünyayı saran Pandemi biliyorsunuz ülkemizde de “ hayatı olumsuz yönde etkiledi.  Bir buçuk yıldır, yapacağımız işleri malisef dondurmak durumunda kaldık.

İnşallah bütün dünyada olduğu gibi bizde en kısa sürede atlatarak güzel projelerimizin devam edeceğini söyleyebilirim.

Bu dönem 23 kişi daha aramıza katıldı. Bu dönemde de “ diğer dönemdekilerle birlikte olduğumuz arkadaşlarımızla, beraber Daha birçok işler yapmayı hedefliyoruz.

İnşallah imkânlar el versin “de bir araya gelelim bunun yanında bizim bu sene 37 kişilik danışma kurulu oluşturduk bu danışma kurulunda ki arkadaşlarımızın %90 dan “fazlası gerçek Rumelili diğer %10 luk kesimi de Rumeli ye gönül vermiş dostlarımız bunların içinde akademisyenler de  var.

İş adamlarımız var ordu mensubu emeklilerimiz var siyasetin içinde yer alan Eski Bakanlarımız, Eski Milletvekillerimiz var biz bunları değerlendirmeye alırken bizim en önemli ilkelerimizden biride bizim herhangi bir siyasi yanımız yoktur…

Federasyon olarak tabiî ki farklı siyasi görüşler olabilir, biz bunu şöyle değerlendirmeye aldık, geçen dönemde”de  bu böyleydi ama bu sefer buna daha çok dikkat çektik yönetim kurulunu oluştururken ve danışma kurulu oluştururken, her partinin içinden olan kişileri değerlendirmeye aldık dışarıdan bakan herhangi birisi bize şu düşünceye sahip bu insanlar şu düşünceyi savunuyorlar diye değerlendirmesinler diye bu hassasiyeti özellikle göz ardı etmemek adına listemizi oluşturduk.

Soru 2 : ) Burdan Rumeli camiasına Söylemek İstediğiniz bir şey varmıdır ? Onlara neler Söylemek İstersiniz. ?

Cevap 2 ) Bunu ben bir çok yerde söylüyorum buradan tekrar söylüyorum Türkiye geneline baktığımız zaman Nüfusumuz 30 milyon civarında bir nüfusa sahibiz, tüm balkan kökenli kardeşlerimizi baz alarak söylüyorum, meclisimizin içinde yer alan milletvekillerimizin sayısı neden az diyen sorularla biz karşı kaşıya kalıyoruz. En önemlisi şu ki siyasi ortamın içinde bizde !!! zaman içinde bunu öğrendik kimse size oturduğu koltuktan gelin sizi Milletvekili adayı yapalım Belediye Başkanı adayı yapalım demezler….

Dedikleri  yegane şey şudur !!! Allaha şükür bizim de, her partinin içinde malum parti hariç görüşlerimiz oluyor bir takım tavsiyelerimiz oluyor, önerilerimiz oluyor, eğer bunlar bir milletvekili veya belediye başkan aday adayı ise, bunlar bize teşkilatımızın, hangi kademesinde yer alıp aldığını soruyorlar. Bizde malisef böyle bir teşkilat içinde yer alamadığını söylüyoruz.

Ben her zaman için şunu söylüyorum hiç bir şey için geç değildir, tabiî ki, Federasyonumuzun gençlik kollarını da başlatarak, oralarda görev almasını onlar kademe kademe bizim de görüşlerimizi alan partilerimize bunları rahat rahat gönüllü kardeşlerimizi önericeğiz dolayısıyla siyasetin içinde yer alması gereken genç kardeşlerimiz oluyor.

Bunun yanında bizleri iyi idare edemiyor diye bir takım şikâyetler oluyor ama siyasetin içinde yer almadığımız zaman da bu sefer de neden bizi idare edemiyorsunuz deme hakkına da sahip değiliz.

Yani bizi temsilen düzgün bu ülkeyi seven bu işlerde kariyer kendi eğitimi itibariyle görev alacak insanların, siyasetten kaçması, onun yerini dolduran insanlara da bizi neden kötü idare ediyorsun deme lüxsüne de sahip değiliz !!!

İnşallah bundan sonra ki süreçte, gençlerimize siyasetin içinde yer almalarını destekleyeceğiz önereceğiz dedi…!!!

Bizim bütün çabamız Rumelili Dostlarımızın yanında olmak onlara yalnız olmadığını hissettirmek, bir düğünde bir cenazede Rumelili kardeşlerimize dokunmak ve onlara yanındayız demek için bir çatı altında toplanıyoruz. Bizim birinci önceliğimiz insan!!!!

İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın, devlet olmazsa bizlerde olmayız , bizler her zaman bu ülkenin çimentosuyuz anlaşıyla hareket edenleriz, ve bizler bu ülkeyi benimsedik bizim başka gidecek yerimiz yok bu ülke bizim bu bayrak altında büyük bu bayrak bizim bayrağımız…bizler her koşulda bu vatana bu bayrağa sahip çıkacağız Muhacirler kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıdır dedi…!!!

DENETİM KURULU (ASİL)

5. Recep OLGUN
  6. Hülya BAKTIR
  7. Adem Dursun TOPRAK

DİSİPLİN KURULU ( YEDEK )

1. Cengiz KARA

9 E. Tuğgeneral İdris KORALP

1. Prof. Dr. Celal ŞENGÖR GS Ünv. Öğt.Ü
  1. Prof. Dr. Hüseyin BAĞCI Dış Politikalar Ens. Bşk
  1. Prof. Dr. Mesut Hakkı CAŞIN Cumhurbaşkanı Dan.
  1. Prof. Dr. Necmettin KUTLU Estetik Cerrah
  1. Prof. Dr. Sacide PEHLİVAN Çapa Tıp. Fak.Öğt.Ü

15.Dr. Zerin ABAZ Mk. Cum.Bşk.Dan.ve E. Başkons

16.Uz.Dr. Alper ÖZER

17. Uz. Dr. Rıdvan ZEYBEK

18 . Dr. İ. Fatih ÖÇLÜ Aile Hekimi

19 . Müt. Hyt.Bşk. H. Avşin BALCI Rumeli Üniversitesi

20.  İş İnsanı. Nazım DOĞAN RUTEV Bşk

21 . İş İnsanı Tamer TÜRKER REV . E. Bşk

22. TV. Atilla BAYKAL. Tek Rumeli TV Yön. Krl. Bşk

23 TV. Tuncay YILMAZ Rumeli TV. Yön. Krl.Bşk

24 TV. Orhan ERTANAN TRT İst. E. Blg.Md.

25. Yazar Ayşe KULİN

26 . Sanatçı Suzan KARDEŞ

27 . Yazar Yıldırım AĞANOĞLU Osmanlı Arşivleri Da

28 . Siyasetçi Bayram Ali ÇEŞMECİ

29 Siyasetçi İsmail ACAR

30 İş İnsanı Erdem ÇAYIRLI

31. İş İnsanı Besim SADIKER Tüm. Ru. Türkleri D. E. Bşk

32. İş İnsanı Hikmet ÇELİK

33 . İş İnsanı Mustafa YAŞAR Esenler Rumeliler D. E. Bşk

34. İş İnsanı Hasan YARBASAN E. Kırkpınar Ağası

35. İş İnsanı Naser ALİ

36 . İş İnsanı Oğuz ÇELİK

37. TV. Özden BEYOĞLU Kosova Radyo. TV.

8 Nisan Dünya Romanlar Günü önemi nedir? Ne zaman ortaya çıktı?