DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Kırgız gazeteci cinayetinde tecavüz iddiası: Mehmet Ağar ve milletvekili oğlunun adı karıştı

Türkiye de neler oluyor

Elazığ’da yayın yapan Kanal 23’te gazeteci olarak görev yapan kişi Yeldana Kaharman ı öldürdüğü iddia edilen Tolga Ağar interbol tarafından Avrupa da yakalanıp yargılanması gerekmektedir

Mehmet Ağar ve Tolga Ağar hakkında suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Yeldana Kaharman ölümü hakkında Mehmet Ağar ve Tolga Ağar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar hakkında, Yeldana Kaharman’ın ölümünde “Kasten Öldürme”“Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme veya Değiştirme” ve “Suça Yardım Etme” suçlarını işledikleri iddiasıyla Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kırgız gazeteci Yeldana Kaharman’ın geçen yıl 28 Mart’ta evinde ölü bulunmasıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı: “Mehmet Ağar’ın oğlu AKP’li Tolga Ağar, Yeldana’ya tecavüz etti!”

BOLD – Elazığ’da yayın yapan Kanal 23’te ‘Maksat Gezmek’ programının sunucusu ve Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Yeldana Kaharman’ın ölümüyle ilgili ortaya çok ciddi bir iddia atıldı. Gazeteci Sedat Sur’un iddiasına göre Kaharman’a, ölmeden bir gün önce Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar tarafından tecavüz edildi. Kaharman’ın bu olayı jandarmaya da bildirdiği ancak Tolga Ağar’ın, Mehmet Ağar tarafından bölgeden helikopterle aldırıldığı öne sürüldü.

Tayyip Erdoğan, Mehmet Ağar ve oğlu Tolga Ağar.

TWİTTER HESABINDAN PAYLAŞTI

Gazeteci Sedat Sur, Kaharman’ın ölümüyle ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

  • Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu tarafından tecavüz edildikten bir gün sonra evinde ölü bulundu.
  • Ağar oğlunu helikopterle aldırdı.
  • Kırgız gazeteci Yeldana Kaharman, Elazığ’da Kanal 23 TV’de çalışıyordu.
  • İletişim Fakültesi Öğrencisi olan Yeldana, 27 Mart 2018 tarihinde Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar tarafından röportaj bahanesiyle Dersim/Pertek ilçesine çağrıldı.
  • Ağar’ın oğlu burada Yeldana’ya tecavüz ediyor. Yeldana, yarı çıplak halde kaçarak Pertek Jandarma Karakolu’na sığınıyor.
  • Yeldana, karakolda iken Mehmet Ağar’a haber veriliyor. Ağar, oğlunu helikopter göndererek bölgeden çıkartıyor.
  • Yeldana’da eve gönderiliyor. Bir gün sonra Yeldana evinde ölü bulunuyor.
  • Olay haberlerde “şüpheli ölüm” “intihar” diye geçiyor.
  • Elazığ’da yaşayan herkes bu olayı bu şekilde biliyor ancak devletin korkusundan kimse konuşmuyor.
  • Not: Sağlam kaynaklardan ulaşan bilgilerle yazdım.
ÇALIŞTIĞI KANAL DA ‘ŞÜPHELİ ÖLÜM’ DEMİŞTİ

Kaharman’ın çalıştığı televizyon kanalı, olayın ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘şüpheli ölüm’ ifadelerini kullanmıştı. Kanal 23 konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:
“Gittiği her yerde sempatikliğiyle, kendine has tavırlarıyla, konuşmasıyla 7’den 70’i kahkahaya boğan Yeldana Kaharman bu sabah evinde şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Kazakistan doğumlu ve Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi olan Yeldana Kaharman, kısa zamanda Elazığ’da herkes tarafında çok sevildi… Hayat doluydu… Etrafına neşeler saçardı… Gördüğü herkesle sohbet eder, sempatik tavırlarıyla kendini hemen sevdirirdi… Nurlar içinde uyu Yeldana…

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Benek BAŞARAN DSP Bakırköy ilçe Başkanı

HIZLI YORUM YAP