DOLAR

34,1628$% -0.05

EURO

38,1387% 0.1

STERLİN

45,2600£% -0.59

GRAM ALTIN

2.869,83%-0,17

ONS

2.620,83%-0,04

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Şehit Ahmet Akyol İlkokul duvarları çizgi film kahramanlarıyla süsleniyor


Millî Eğitim Bakanlığı tarafından himayesinde, Sakarya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen “Sanat Sakarya Projesi” kapsamında okulların duvarları çizgi film kahramanlarıyla süsleniyor.
Öğrencilerinde yer aldığı projede, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi, resim öğretmenleri tarafından okul duvarlarına çizgi film kahramanları resimleri yapıldı.
Yapılan resimlerin üzerlerine taş verniği ile kaplanarak kalıcı hale getirildi.
“Sanat Sakarya Projesi” kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar 6 resim öğretmenleri ile Şehit Ahmet Akyol İlkokulun duvarlarına çizgi film karakteri ve çeşitli resimler çizdi. Yapılan birbirinden güzel yağlı boya çizimleri okula güzel bir görünüm kattı.

Şehit Ahmet Akyol İlkokul Sınıf ve Resim Öğretmeni Tezcan Yıldırım, Bakanlığımızca gerçekleştirilen Yaz Okulu ve Yaz Kursları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Valiliğimiz himayesinde yürüttüğü Sanat Sakarya Projesi kapsamında okulumuzda yaz tatili süresince açılan Resim Kursuna katılan öğrencilerimiz ve Adapazarı Halk Eğitim Merkezinin görevlendirdiği Resim Eğitmenimiz Merih Öziş tarafından bahçe duvarımıza duvar resimleri yapıldı. Resimlerin üzeri taş verniği ile kaplanarak kalıcı hale getirildi. Öğrencilerimiz yaz tatilleri süresince eğlenceli bir etkinliği büyük bir coşku ile gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz hem yaz tatillerini değerlendirmiş oldular, hem de ortaya bir eser çıkarmanın haklı gururunu yaşadılar.

Yaz tatili boyunca bir taraftan okullarımızın bakım onarım ve öğretim yılına hazırlanması çalışmaları sürdürülürken bir taraftan da Bakanlığımızca ve ilimizde Valiliğimiz himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen #sanatSakarya projesi kapsamında gerçekleştirilen bu çalışmalar okullarımızın açılmasıyla tüm öğrencilerimiz tarafından görüldü ve tüm öğrencilerimiz için teşvik edici oldu, heyecan ve ivme kazandırdı.

Bu öğretim yılına birçok yenilikle başlıyoruz. İlk defa bu öğretim yılında temel eğitim okullarımıza genel bütçeden pay ayrılarak ödenek gönderildi. Okullarımız temizlik ve kırtasiye ihtiyaçlarını gönderilen bu ödeneklerle kendileri karşılayarak öğretim yılına hazır başladı. Temizlik hizmetlerinin yürütülmesi için ülke genelinde altmış binin üzerinde personel görevlendirildi.

Bu yıl başlatılan bir diğer yenilik de öğretim yılı başında ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynak kitapların da ücretsiz olarak öğrencilere ulaştırılması oldu. Bu uygulama öğrencilerimizi zengin içeriklerle buluşturdu, velilerimizi de külfetten kurtardı.

Yürütülen tüm bu çalışmalar öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin öğretim yılına yüksek moral ve heyecanla başlamasını sağladı.

Bakanlığımıza, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e, Sakarya Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım’a, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ebubekir Sıddık Savaşçı’ya, İlçe Milli Eğtim Müdürümüz Sayın Coşkun Bakırtaş’a ve katkısı olan tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, öğrencilerimizi tebrik ediyor ve yeni öğretim yılında başarılar diliyoruz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

GAZİOSMANPAŞA 4-6 YAŞ KUR’AN KURSLARI 2022-2023 EĞİTİM DÖNEMİNE BAŞLANDI

HIZLI YORUM YAP