40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

ABD Başkanı Donald Trump, yeni yayımlanan Jeffrey Epstein dosyalarına sert tepki gösterdi; adasına gitmediğini, iddiaların siyasi komplo olduğunu savundu. İşte tüm detaylar NetHaberler özel haberinde;
Trump Epstein Dosyalarına Ateş Püskürdü: “Dostane İlişkim Olmadı, Komplo Kuruyorlar!”
SonDakika: NetHaberler.Com’un edindiği bilgiye göre; ABD Başkanı Donald Trump, Adalet Bakanlığı’nın 30 Ocak 2026’da şeffaflık yasası kapsamında yayımladığı Jeffrey Epstein dosyalarına yönelik yeni açıklamasında, milyarder iş insanıyla hiçbir zaman yakın ilişki içinde olmadığını vurguladı. Trump, Epstein ve gazeteci-yazar Michael Wolff’un kendisine karşı siyasi bir komplo kurduğunu iddia ederek, “Jeffrey Epstein ile dostane bir ilişkim olmadığı gibi, Adalet Bakanlığı tarafından yeni açıklanan bilgilere göre Epstein ve Michael Wolff adında sahtekar bir ‘yazar’, beni veya başkanlığımı zedelemek için komplo kurmuşlar” dedi. Bu sözler, dosyaların yayımlanmasından hemen sonra geldi ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
Trump, iddiaları “radikal solcular”ın işi olarak nitelendirerek, komplo bağlantılı kişilere dava açabileceğini belirtti. Özellikle Epstein’ın adasına gitmediğini altını çizerek, “Saçma sapan konuşmayı seven pek çok insanın aksine ben Epstein’ın istila edilmiş adasına hiç gitmedim, ancak bu sahtekar Demokratların ve bağışçılarının neredeyse tamamı gitti” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, dosyaların içeriğinde Trump’a yönelik cinsel istismar iddialarının yer almasıyla daha da dikkat çekici hale geldi.
Epstein Dosyaları Ne İçeriyor? Trump’a Yönelik İddialar ve Belgeler!
Adalet Bakanlığı’nın yayımladığı 3.5 milyon sayfalık belgelerde Trump’ın adı binlerce kez geçiyor. Bunlar arasında eski danışmanları, Epstein’ın e-postaları ve cinsel istismar iddiaları yer alıyor. Örneğin, Epstein’ın Bill Gates, Elon Musk ve Steve Bannon gibi isimlerle yazışmaları, Trump’ın politikalarına dair yorumlar içeriyor. Belgelerde, Trump’a yönelik 13-14 yaşında kız çocuklarına zorla oral seks yaptırma ve şiddet iddiaları da var, ancak Trump bunları “unfounded and false” (temelsiz ve yalan) olarak nitelendiriyor.
Wikipedia’ya göre, Trump ve Epstein’ın arkadaşlığı 1980’lerden 2000’lere uzanıyor. Trump, 2002’de Epstein’ı “terrific guy” diye övmüş, ancak 2007’de Mar-a-Lago’dan kovmuş. Epstein’ın uçaklarında 6 kez uçtuğu belgelenmiş, ama adaya gitmediği belirtiliyor. Son gelişmelerde, 2025’te imzalanan Epstein Files Transparency Act ile dosyalar yayımlandı, ancak Demokratlar redaksiyonları sorguluyor.
Trump’ın Komplo İddiası: Michael Wolff ve Epstein Bağlantısı!
Trump, Epstein ve Wolff’u kendisine karşı siyasi komplo kurmakla suçladı. “Bu, Wolff adlı bir yazarın Epstein ile birlikte bana zarar vermek için komplo kurduğunu gösteriyor. Ben kendim görmedim ama çok önemli bazı kişiler bana bunun yalnızca beni aklamakla kalmadığını, hatta insanların özellikle de radikal solun umduğunun tam tersini ortaya koyduğunu söyledi” dedi. Wolff, Epstein ile yazışmalarında Trump’ı hedef almış görünüyor.
Web araştırmalarına göre, dosyalar Trump’ı “absolve” (aklıyor) ediyor, ancak iddialar 1990’lara dayanıyor. CNN ve PBS raporları, belgelerin cinsel saldırı listeleri içerdiğini, ama çoğunun unsubstantiated (kanıtlanmamış) olduğunu belirtiyor. Trump, dosyaların 2020 seçimlerinden önce sahte iddialarla doldurulduğunu savunuyor.
Sosyal Medya Tepkileri: X (Twitter) ve Ekşi Sözlük’te Neler Konuşuluyor?
X’te (eski Twitter) arama sonuçları, Trump’ın açıklamasını destekleyen ve eleştiren tweetlerle dolu. Örneğin, @AntiTrumpCanada hesabı “Hey Fuckface, I fixed your latest Truth Social post” diye alaycı bir paylaşım yaparken, @haveaconcern “President Trump on the latest Epstein files: It’s the EXACT OPPOSITE of what the radical left was hoping for!” diyerek destek verdi. @AFpost, Trump’ın dosyaları “scam” (aldatmaca) olarak nitelendirdiğini aktardı. Semantic arama sonuçları, Trump’ın “vindication” (haklı çıkma) iddiasını vurguluyor.
Ekşi Sözlük’te ise yorumlar sert: “Trump’ın amk… iki boktan biri kazandı” gibi girişler var. Kullanıcılar dosyaların “sansüre uğramış” olduğunu, Trump ve dostlarının korunmaya çalışıldığını söylüyor. Bir yorum: “Belgelerin büyük bir kısmı Trump hakkında”, başka biri “90% re-post Indians themselves” diye kültürel tartışma ekliyor. Sözlükte Epstein’ın “efebofil” (ergenlere meyleden) olduğu tartışılıyor, Trump bağlantısı eleştiriliyor.
Epstein Skandalı Tarihi: Trump’ın Epstein’la İlişkisi Ne Kadar Derin?
Jeffrey Epstein, kız çocuklarına yönelik cinsel istismar şebekesi kurmakla suçlanan milyarder, 2019’da cezaevinde ölü bulundu. Wikipedia’ya göre, Epstein’ın ağına prensler, başkanlar ve milyarderler dahil. Trump, Epstein’ı 1990’larda tanımış, partilerde birlikte görünmüş. 2019’da Trump “Not a fan” demiş, ama dosyalar uçuş kayıtlarını gösteriyor. 2025’te Trump, dosyaların yayımlanmasını desteklemiş, ancak Demokratlar “cover-up” (örtbas) iddiasında.
Web kaynakları, dosyaların Howard Lutnick (Trump’ın ticaret sekreteri) gibi isimleri de içerdiğini belirtiyor. Lutnick’ın Epstein adasına gittiği iddia ediliyor, Trump ise bunu reddediyor. POLITICO, dosyaların yarısının gizlendiğini, Trump yönetiminin direndiğini yazıyor.
Trump’ın Savunması ve Gelecek Adımlar: Dava Açacak mı?
Trump, Wolff’a dava açabileceğini söyledi: “Üçüncü sınıf bir yazar olan Wolff’un Jeffrey Epstein ile birlikte bana siyasi ya da başka şekilde zarar vermek için iş birliği yaptığı anlaşılıyor. Bu oldukça açık ve net şekilde ortaya çıktı”. Bu, Trump’ın hukuki hamlelerini işaret ediyor. Adalet Bakanlığı, iddiaların “fake” olduğunu savunuyor.
Sosyal medya analizleri, Trump destekçilerinin “hoax” (aldatmaca) dediğini gösteriyor. Ekşi’de “Trump Epstein belgesi” başlığı altında “çocuklara zorla oral seks” iddiaları tartışılıyor, kullanıcılar şokta. X tweetleri, Trump’ın “radical left” suçlamasını tekrarlıyor.
www.NetHaberler.Com editörünün derlediği bu habere göre; Trump’ın Epstein açıklaması, siyasi gündemi yeniden alevlendirdi ve dosyaların içeriği tartışmaları büyüttü. Sizce iddialar doğru mu yoksa komplo mu? Epstein dosyaları siyaseti nasıl etkileyecek? Yorumlarda görüşlerinizi paylaşın, belki bir sonraki gelişmede sizin fikirlerinizi de aktarırız!
#Trump #Epstein #EpsteinDosyaları #AdaletBakanlığı #MichaelWolff #sondakika #gündem #güncel #haberler #sicakhaber #keşfet #keşfetteyiz #news #canliyayin

2026 ilk enflasyon rakamları açıklanıyor

5. ESENLER GENÇLİK GÜNLERİ BAŞLIYOR

ŞİLE’DE 146.547 FİDE DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ..

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) Başkanı Ömür Gedik’ten Hayırlı Olsun Ziyareti

Esnaf İçin Güç Birliği Çalışmaları Kapsamında UEB’den Net Mesaj

Hataylı mobilyacılardan Azerbaycan atağı

Şanlıurfa’da Lisede Kanlı Saldırı: 16 Yaralı, Saldırgan İntihar Etti!

Son Dakika Kabine Değişikliği: Yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Adalet Bakanı Akın Gürlek Göreve Başladı

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İl Başkanı Abdullah Özdemir: CHP kirlenmiş bir parti hâline getirildi

”Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur”

Bağımsız Türkiye Partisi’nden birleşik, bütünleşik muhalefet çağrısı

İl Başkanı Abdullah Özdemir: CHP kirlenmiş bir parti hâline getirildi

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Gaziosmanpaşa’da İHH’dan Önemli Afet Bilinci Semineri

Dünya Ev Tekstili Sektörü HOMETEX’te Buluştu

Hataylı mobilyacılardan Azerbaycan atağı

Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı!

Gaziosmanpaşa’da “Ortak Akıl Güçlü Şehir Çalıştayı” Düzenlendi

Gaziosmanpaşa’da 19 Mayıs Coşkusu Dorukta!

İstanbul’a Yeni İlçe Geliyor İddiası: İlçe Sayısı 40’a Çıkıyor!

Arnavutköy’de Kariyer İçin Engel Yok: Engelleri Değil İstihdamı

Arnavutköy Belediyesi’nden Hadımköy’e Hizmet Yağmuru: Kültür Merkezi, Nikah Sarayı ve Yeni Yaşam Alanları Hizmete Açıldı

Gaziosmanpaşa’da Sağlık Hizmetleri: Hangi Hastaneler ve Klinikler Var?

Sakarya’da esnaf ve vatandaşla buluştu

AK Parti İstanbul Milletvekilleri vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor

Gaziosmanpaşa’da Şehitler Anısına Duygusal Buluşma: Erzurumlular Derneğinden Güzel Dayanışma

Gaziosmanpaşa’da Akif Ruhu: Fahreddin Paşa Anadolu Lisesi’nde Muhteşem Program!

Bahçeli’den Terörsüz Türkiye İçin Kritik Çağrı: Yeni Yol Haritası Şart!

Tekirdağ Çorlu’da Acı Haber: Silahlı Kavgaya Müdahale Eden 2 Polisimiz Şehit Oldu

Kağıthane’de İş İnsanı Ailesine Silahlı Saldırı: Kayınvalide Evine Kurşun Yağdı, Son Anda Kurtuldu!

Sultangazili Kadınlardan “Zamana İz Bırakan Eserler” Sergisi

Eyüpsultan’da 19 Mayıs Coşkusu Gençlik Yürüyüşüyle Başladı

ŞEHRİN EN RENKLİ ETKİNLİĞİ: “SOKAK STİLİ GRAFFİTİ FESTİVALİ”, GAZİOSMANPAŞA’DA GERÇEKLEŞTİ

AK Parti İstanbul’dan muhtarlık vurgusu.

İstanbul Emniyeti’nde Geniş Çaplı Atama Kararları! Vali Davut Gül İmzaladı.

İstanbul Emniyeti’nde Kritik Atamalar: İBB Soruşturmasını Yürüten Mali Şube Müdürü Değişti

Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Şinasi Yüzbaşıoğlu oldu. Çağlayan Kurt Mali Şube Müdürü Oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.