DOLAR

34,2980$% 0.11

EURO

36,9594% -0.13

STERLİN

44,4467£% -0.09

GRAM ALTIN

3.030,73%0,11

ONS

2.747,08%-0,05

BİST100

8.775,27%-0,72

Medilife Hastanesi'nde Yenidoğan Yoğun Bakım Süreci: Aileler Mağduriyetlerini Dile Getiriyor

Yenidoğan çetesinin çökertilmesinin ardından Medilife Hastanesi’nde yaşanan olaylar, mağdur ailelerin şikayetleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Dört buçuk yıl önce İstanbul'da bulunan Beylikdüzü Medilife Hastanesi’nde sağlıklı olarak dünyaya gelen ve doğumdan birkaç saat sonra yoğun bakıma alınan Eylül bebek için ailesi adalet arıyor. Anne Nurdan Yalçın, yaşadıkları belirsizlikler ve mağduriyet nedeniyle şikayetçi olacaklarını açıkladı

ANKARA-BHA.

2020 yılında yaşanan COVID-19 salgını döneminde doğan Eylül adlı bebek, doğumundan 10 saat sonra beslenme sorunları nedeniyle yeni doğan yoğun bakım ünitesine alındı. Aile, bebeğin yoğun bakım sürecinde sağlık durumu hakkında yeterince bilgi alamadıklarını, bebeğe MR çekildiğini ve radyasyona maruz kaldığını ifade etti. Anne Yalçın, “Doğum öncesinde bebeğimizde herhangi bir sağlık sorunu yoktu, zamanında doğdu. Ancak doğumdan sonra durumu hızla kötüleşti” şeklinde konuştu.

Bebeğin yoğun bakıma alındığı günden sonraki bir ve üçüncü günlerde iki MR çekimi yapıldığını belirten aile, bu işlemlerin neden yapıldığını ve bebeğin sağlık durumuna etkisinin ne olduğunu sorguluyor. Epikriz raporunda, bebeğin beslenme sırasında akciğerine besin kaçtığı iddia ediliyor ancak aile bu konuda detaylı bir açıklama alamadıklarını dile getiriyor.

Anne Yalçın, “21 gün süren yoğun bakım sürecinde kızımızı sadece bir kez görebildik. Hastane yönetimi ve doktorlardan aldığımız bilgiler yetersiz ve tutarsızdı” diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Aile, bebeğin sağlık durumuna dair gerekli tıbbi raporları topladıktan sonra savcılığa başvurarak yasal yollardan haklarını aramayı planlıyor. Anne Yalçın, “Kızımızla yaşadığımız zorlukları kimsenin yaşamaması için sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında Medilife Hastanesi’nde benzer durumlarla karşılaşan diğer aileler de şikayetlerini dile getirmeye başlamış, mağduriyetlerini anlatmış ve hukuki süreç başlatmak için hazırlık yapmaya başlamışlardır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Almanya ve İngiltere Arasında Trinity House Anlaşması İmzalanıyor

HIZLI YORUM YAP