36,5864$% 0.06
39,7073€% 0.15
47,1281£% -0.04
3.395,00%0,00
2.886,00%-0,09
10.422,24%-0,81
Ülkemizin 10 ilinde büyük yıkıma yol açan 6 Şubat 2023 günü saat 04.17’ de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 13,24’ de Elbistan ilçesindeki 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremle büyük afet yaşadı.
Bugün itibarı ile can kaybı 38 bin 44 ve yaralı sayısı ise 106 bin 68 olarak gece yarısı açıklandı. Yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444 ve yıkılabilir bina sayısı ise 11 bin 302 olarak belirlendi. Bunların yanı sıra da 4 binden fazla da artçı deprem meydana geldi.
Açıkçası acımız büyük ve korkutucu bir boyutta. Artık enkaz çalışmaları başladı ve can kaybı sayısı ise her geçen gün artacağa benziyor.
Şuan deprem bölgesinde 100 milyon ton enkaz çıkması beklenmekte ve depremin ülkeye verdiği zarar ise 500 milyar Dolar civarında olduğu düşünülmektedir. Bu miktar neredeyse ülkenin şu anki diş borcuna bedel bir rakam olarak gözükmektedir.
Türkiye’de yapılacak olan seçimlerin zaten bozuk olan ekonomik koşullar altında olmasının üzerine birde maddi ve manevi bir krize neden olan son depremi de eklediğimizde zaten oy kaybetmeye başlayan iktidarın son depremdeki yaptığı yanlışları da eklediğimizde tarihi bir düşüş yaşaması kaçınılmaz bir sonuç olacaktır.
İktidar olarak yapılan hataları kabul etmeyip kendini eleştirenlere “ haysiyetsiz, namussuz, şerefsiz “ gibi ithamlarda bulunmak ve bunlara devlet düşmanı ilan etmek haksızların genellikle uyguladığı “ en iyi savunma saldırıdır “ zihniyetidir.
Bugüne kadar 20 den fazla “ imar barışı “ adı altında yapmış olduğunuz imar afları sonucunda bu afetin verdiği insan kaybını olabileceğinden daha fazla artırmıştır.
İmar barışı adı altında çürük yapıları bu kapsam alanlarına dahil edilmesi, bu çürük yapıları tabut binalar kapsamına sokmuş ve insanların ölümüne neden olmuştur.
Bu süreçte yapılan yanlışlıkları, kusurları, ahlaki ve hukuki sorumlulukları bir iki müteahhide üzerine yıkarak ortadan kaldıramazsınız.
İktidara geldiğiniz 21 sene içerisinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarda ki liyakatli elemanların yerine liyakatsiz, yeterli alt yapısı olmayan ve yukarıya biat eden kişileri atamak, yapılan yanlışlıkların en büyüğü idi.
AFAT ve KIZILAY gibi hayati sorumluluk taşıyan kuruluşlara liyakatten ve bilimsellikten uzak eş dost ve yakınlarınızı atamanız ise olayın ayrı boyutudur.
Burada önemli olan depremin maddi boyutu değil, 40 bine yakın vefat olayı yaşanan insani boyutudur.
Bir diğer husus ise, depremzedelerin yaptığı “ Devlet yardıma gelmedi “ demenin yanlış olduğu, aslında yardıma gelmeyen devlet değil, devleti yöneten iktidar olduğudur. Yani AK PARTİ İktidarıdır ve kader diyerek bu işin içinden sıyrılması mümkün değildir.
Bunu ısrarla halkımıza anlatmamız gerekmektedir ki, sorumlu olan devlet olmayıp, onu yöneten AK PARTİ İktidarının olmasıdır.
Şimdi diyorum ki, DEVLET DENİLEN FAY HATTININ üzerine inşa ettiğiniz kamu kurum ve kuruluşlardan oluşan çürük yapılanmalar, 18 HAZİRAN 2023 yılında yapılacak seçimle bu tüm çürük yapılanmalar yıkılacak ve ülke olarak yaralarımızı benden olanlar-olmayanlar demeyerek birlik ve beraberlik içinde onarmaya çalışılacaktır.
Haydi, TÜRKİYE hep beraber el ele.18.02.2023
DEPREM
Sultangazi’de Ramazan Boyunca Her Akşam Çocuklara Şenlik Var
Gaziosmanpaşa’da Ramazan Etkinlikleri: Cami ve Türbe Ziyaret Turları Başladı
Retina Yırtıkları Lazerle Tedavi edilebiliyor
MUHALEFETE SESLENİŞ
GOP’da Erzincanlılar İftar Yemeği ve Konserde Buluştu…
Saydam:Güçlü kadın güçlü gelecektir.
ANIL ALAN: ENGELLİLER İÇİN SAHNEDEYİM
Gıda skandalı bitiyor: Sucuğa sakatat, baklavaya ay çekirdeği
Ece Gürel yıllar önce yarışma programına katılmış! Hayalini açıklamış
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden Kutsal Mekanlara Manevi Yolculuk
Ece Gürel’in cenazesi ailesine teslim edildi, cenaze programı belli oldu
Ece Gürel hayatını kaybetti
Ece Gürel’in kıyafetleri incelenmek üzere emniyete götürüldü:
Sultangazi’li Çocukların “İyilik Kumbarası” Var
Arama Kurtarma ekipleri iftar sofrasında buluştu
Türkiye’nin incirdeki yeni yıldızı “Siyah orak”, dünya pazarında dengeleri değiştirecek
Ece Gürel’in eşinin hesabındaki rakamlar dikkat çekti: Ne anlama geliyor?
Alayaziköyü Başarıya doymuyor
Sultangazili Çocuklar, Sertaç Abi ile Cami Buluşmaları’nda
Zabıta ekiplerinden fırınlara Ramazan pidesi denetimi
Eyüpsultan’da nostaljik Ramazan gelenekleri yeniden hayat buluyor
Özcan Deniz adliyede!
SULTANGAZİ HABİPLER YOLUNDA ZİNCİRLEME KAZA
İNFAZ DÜZENLEMESİNDE SON DURUM