DOLAR

40,2592$% 0.13

EURO

46,7280€% 0.07

STERLİN

53,9463£% 0.2

GRAM ALTIN

4.309,12%-0,18

ÇEYREK ALTIN

7.021,00%0,34

TAM ALTIN

28.001,00%0,34

ONS

3.335,67%0,36

BİST100

10.222,02%-0,03

BİTCOİN

4782277฿%1.63469

a

Bakan Gürlek Cephesinden Ahmet Şık’a Hodri Meydan: “Belge Varsa Derhal Paylaş”

Avukat suç duyurusu ve manevi tazminat davası açıldığını duyurdu.

İddialara Yargı Süreci Başlatıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in avukatı Abdullah Adır, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık hakkında suç duyurusunda bulundu. Adır, sanal medya hesabından iddiaların gerçek dışı ve iftira olduğunu belirterek kişilik haklarının ihlali nedeniyle manevi tazminat davası da açıldığını duyurdu.

Bakan Gürlek, kendisi ve eşi hakkında sosyal medyada iddialarda bulunan Şık hakkında yargı sürecini başlattı.

Avukatın Açıklaması

Avukat Abdullah Adır’ın yazılı açıklamasında, ortaya atılan iddiaların “mesnetsiz ve itibar suikastı niteliğinde” olduğu ifade edildi.

Açıklamada Bakan Gürlek ve ailesinin ikamet durumuna ilişkin şu bilgi verildi:

“Adalet Bakanımız Sayın Akın Gürlek ve eşi Sayın Elif Gülşah Gürlek hakkında, gazeteci ve milletvekili sıfatı taşıyan Ahmet Şık isimli bir şahıs tarafından ortaya atılan iddialar tamamen gerçek dışı, mesnetsiz ve iftira niteliğindedir. Müvekkilimiz ve eşi, Adalet Bakanlığı tarafından kendilerine tahsis edilen lojmanda ikamet etmektedir. Müfteri Ahmet Şık’ın yalan beyanlarının aksine, müvekkilimiz tarafından başka bir konut kiralanması asla söz konusu değildir.”

“Belge Varsa Derhal Paylaşmalı”

Milletvekili ve gazeteci sorumluluğuna dikkat çekilen açıklamada, Şık somut delil sunmaya davet edildi:

“Gazetecilik belgeye, milletvekilliği ise kamuoyu karşısında sorumluluğa dayanır. Müfterinin elinde bir kira sözleşmesi ve ödeme belgesi varsa bunu derhal kamuoyuyla paylaşmalıdır. Aksi takdirde söz konusu şahıs kamuoyu vicdanında müfteri olarak anılacaktır.”

Hukuki Süreç

Ortaya atılan beyanların kişilik haklarını hedef aldığını vurgulayan Avukat Adır, hukuki sürecin titizlikle takip edileceğini belirterek şunları kaydetti:

“Müvekkilimizin ve ailesinin kişilik haklarını ve itibarını hedef alan alçakça iftiraları nedeniyle Ahmet Şık hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş; ayrıca kişilik haklarının ihlali nedeniyle manevi tazminat davası açılmıştır. Müvekkilimize karşı itibar suikastı niteliği taşıyan bu iftiraların hesabı hukuk önünde, iftira sahibinin şeref ve haysiyeti ise milletin vicdanı önünde yargılanmaya muhtaçtır.”

Süreç adli makamlar tarafından yürütülecek.

Haber Merkezi

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bilal Erdoğan: “ABD 11 milyon dolar fazla teklif vermesine rağmen İspanya Süper Kupası Türkiye’de yapılacak”

Kozanhan İnşaat

HIZLI YORUM YAP

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Yeni Slow Radyo