DOLAR

34,1628$% -0.05

EURO

38,1387% 0.1

STERLİN

45,2600£% -0.59

GRAM ALTIN

2.869,83%-0,17

ONS

2.620,83%-0,04

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı!

Son dakika haber! Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı! İşte dakika dakika tüm gelişmeler…

Son dakika haberi… Türkiye yangınların ardından bu kez ciddi bir sel felaketiyle karşı karşıya… Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta etkili olan şiddetli sağanak bazı bölgelerde sele yol açtı, ağaçlar sürüklendi, çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı. Sinop’un Ayancık ilçesinde köprülerde yaşanan çökme ve heyelanlar nedeniyle bazı köylere ulaşım sağlanamıyor. Bölgede helikopterle tahliye çalışması yürütülüyor. Kastamonu’na bağlı Azdavay da selden etkilenen kentler arasında… Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek de, “Tarihte böyle bir şey görmedik. Dere yataklarının hepsi taştı” dedi. Bartın’da mahsur kalan AK Parti Milletvekili Cumhur Ünal ile İl Başkanı İsmail Altınöz’ün de aralarında bulunduğu bazı siyasetçiler itfaiye ekiplerince kurtarıldı. İçişleri Bakanlığı, Bartın, Sinop ve Kastamonu için kritik bir uyarı yayınladı. AFAD, “Kastamonu’da sel sularına kapılan 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bartın’da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir.” açıklamasında bulundu. İşte dakika dakika sıcak gelişmeler…

SAAT – 18:10 MSB’DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hava Kuvvetlerimize ait AS-532 tipi helikopterler, Sinop ve Kastamonu’da meydana gelen sel felaketinde arama-kurtarma görevine devam ediyor. Helikopterlerimizin sel bölgesinden kurtardığı vatandaşlarımız, emniyetli yerlere ve hastanelere naklediliyor.” ifadelerine yer verildi

SAAT – 17:45 Sinop’un Ayancık ilçesinde sel felaketinde kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri helikopterle destek sağladı. Bölgede binaların çatılarında mahsur kalanlar helekopterle kurtarıldı. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi helikopterle güvenli bölgelere tahliye edildi.

SAAT – 17:40 BAKAN PAKDEMİRLİ: HES’LE İLGİLİ PROBLEM YOK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Bartın’da çok ciddi yağışlarla karşı karşıya kalındı. Kastamonu’da Bozkurt’ta HES’le alakalı problem olduğu söyleniyor. HES’le ilgili problem yok. Regülatör kapakları taşkın anında patladı deniyor ama öyle bir şey yok. Taşkınlara sebebiyet verebilecek bir regülatör değil” dedi.

SAAT – 17:30 “İLÇEMİZ YOK OLUYOR”

Yağmur’un aralıksız devam ettiğini aktaran Bozkurt Belediye Başkanı Yanık,”İlçemiz tarihinde böyle bir felaket görmedi. Çaresiz şekilde ilçemizin yok oluşunu seyrediyoruz. 4 – 5 can kaybımız olduğu kesin. Bu felaketi kelimelerle anlatmak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

SAAT – 16:30BAKAN KOCA İLLERDEKİ SON DURUMU AÇIKLADI

Sinop Ayancık Devlet Hastanesi tahliye ediliyor. 4’ü yoğun bakım hastası, 45 hasta Sinop Atatürk Devlet Hastanesine naklediliyor. 27 ambulans, 6 UMKE, 1 Mobil Komuta Aracı görevlendirildi. Kayıp, yaralı yok.

Karabük Bahçecik mevkiindeki köprüde yaşanan çökmede 13 kişi etkilendi. 8’i ambulansla hastaneye nakledildi. Hastaneye naklini istemeyen 5 kişiye evlerinde sağlık hizmeti verildi. 4 ambulans görevlendirildi.

Bartın Kumluca’da 1 kişi kayıp. İl genelinde selden 4 kişi etkilendi. Olay yerine 7 adet 112 ambulansı, 1 UMKE görevlendirildi. Kastamonu’da ise yine sel sebebiyle 4 UMKE görevde. Hepimize geçmiş olsun.

Son dakika haber Bartın, Sinop ve Kastamonu felaketi yaşadı İşte dakika dakika tüm gelişmeler...

HELİKOPTERLE KURTARILDILAR

Selin vurduğu Ayancık ilçesine bağlı Yenikonak köyüne yönlendirilen 1 helikopterle ise mahsur kalanların kurtarılması için çalışmalara başlandı. Helikopterle selde mahsur kalan bazı kişiler bölgeden alınırken, çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

SAAT – 15:00 BARTIN VALİSİ CNN TÜRK’E KONUŞTU: 1 VATANDAŞIMIZ KAYIP

Bartın Valisi Sinan Güner, CNN TÜRK yayınında şu bilgileri paylaştı:

“Yağışlar sebebiyle yaka seli meydana geldi, köprüler yıkıldı, yollarda heyelanlar meydana geldi. Çalışmalarımız devam ediyor. Bir köy kaldı ulaşamadığımız. 1 kayıp vatandaşımız var onu da arama çalışmalarımız devam ediyor. Akörensöküler köyünde 80 yaşlarında bir kadın vatandaşımızın evi göçmüş, sele kapıldı. Arama kurtarma ekiplerimiz su ve su kenarında arıyor.

SAAT – 13:30 DEVLET HASTANESİ TAHLİYE EDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sinop’ta sağanağın sel ve taşkınlara neden olduğu Ayancık ilçesindeki Ayancık Devlet Hastanesi’nin tedbir amacıyla tahliye edildiğini duyurdu. AFAD’ın açıklamasında; Ayancık’ta aşırı yağış sonucu mahsur kalanlar için 2 hava aracının görevlendirildiği, Sinop AFAD’dan 2 araç ile 6 personelin çalışmalarda yer aldığı, Tokat AFAD İl Müdürlüğü’nden 3 personel, 1 araç, 1 bot ve 2 motopomp, Samsun AFAD İl Müdürlüğü’nden 10 personel ve 2 araç personelinin de görevlendirmesinin yapıldığı kaydedildi.

Sinop-Türkeli-Ayancık yolunun ulaşıma kapandığı bölgedeki çalışmalar için Karayolları’ndan 5 kamyon, 4 dozer, 3 greyder yönlendirildiğinin belirtildiği açıklamada, itfaiye ekiplerinin su boşaltma çalışmaları yaptığı vurgulandı.

KASTAMONU’DA 2 OTOMOBİL TOPRAK ALTINDA KALDI

Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde etkili olan şiddetli yağmur, sele neden oldu, araçlar sürüklendi, tarım arazileri su altında kaldı. Su basan binaların zemin katlarında mahsur kalan 40 kişi kurtarıldı.

İlçede saat 07.00’de başlayan şiddetli yağmur sele neden oldu. Çok sayıda araç sele kapıldı, ev ve iş yerlerini su bastı. Bazı araçlar oluşan çamur yığınına saplandı. Derelerin taştığı ilçede tarım arazileri de sular altında kaldı, köprüler zarar gördü. Sel nedeniyle Azdavay-Pınarbaşı karayolunda ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenildi. Belediye ekipleri, yağmurun şiddetinin azalmasıyla temizlik çalışması başlattı.

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, dere yataklarının hepsinin taştığını söyleyerek, “Tarihte böyle bir şey görmedik. Dere yataklarının hepsi taştı. İlçenin yarısı su altında kaldı. İlçede su dere gibi akıyor mahallelerde. Şaşkınla izliyoruz” dedi.

Başkan Civelek, su altında kala binalarda zemin katlarda mahsur kalan yaklaşık 40 kişiyi kurtardıklarını söyledi. Başkan Civelek, şu ana kadar can kaybı ve yaralı olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Eyüpsultan’da Kur’an okuma şenliği

HIZLI YORUM YAP