DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

BDU DİPLOMATLAR BİRLİĞİ’DENOSMANLIDAN GÜNÜMÜZE DİPLOMASİ KONFERANSI

BDU DİPLOMATLAR BİRLİĞİ’DEN
OSMANLIDAN GÜNÜMÜZE DİPLOMASİ KONFERANSI

Uluslararası İlişkilere Açılan Yeni Pencere Sivil Diplomasidir.

BDU Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği, sürdürülebilir ve farkındalık yaratan proje ve organizasyonlarla başarı çıtasını her geçen gün yükseltiyor.

BDU, Rumeli Üniversitesi ile birlikte, “Osmanlıdan Günümüze Diplomasi” konferansı düzenledi. 12 Haziran’da, Rumeli Üniversitesi Haliç Yerleşkesi’nde gerçekleşen konferansa, milletvekilleri, bürokratlar, büyükelçiler, diplomatlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu Mehmet Nuri Kaynar’ın yaptığı konferansın ilk açılışını yapan BDU Kurucu Başkanı Hnr. Dr. Musa Karademir: Sivil diplomasinin tanımını yaparak, “sivil diplomasinin yaygınlaşması için 3 yıldır çaba harcadıklarını” söyledi. “Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan “vatandaş diplomasisi” sivil diplomasiye önemli bir örnek teşkil edecektir.” Diye devam etti.

Toplantıya ev sahipliği yapan İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kara: diplomasinin tarihsel boyutunu ve sonrasında da modern diplomasinin gelişim sürecini anlattı.

Konferansın açılışında konuşan Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Dr. Ayşe Sözen Usluer: Osmanlıdan günümüze uzanan Türk Hariciyesi’ni anlattı ve ardından 2023 yılında, Türk Diplomasisi’nin beş yüzüncü yılını kutladıklarından bahsetti.

Konferansın Onur Konuğu ve Anahtar Konuşmacısı Büyükelçi Uluç Özülker: Kırk yılı aşan diplomasi görevinden ve diplomatlık yaptığı dönemdeki anılarından bahsetti. Paris (Fransa) ve Trablus (Libya) Büyükelçiliği ile AB nezdinde Daimi Büyükelçilik sırasında devlet veya hükümet başkanlarıyla yürüttüğü müzakereleri anlattı.

Açılış ve protokol konuşmalarının ardından, tüm konuşmacılara, “Teşekkür Sertifikası” takdim edildi. Verilen kahve arasının bitiminde ise konferansa geçildi.

Konferansın ilk konuşmacısı, Kıbrıs-Amerikan Üniversitesi Öğretim Görevlisi-Akademisyen Güney Ferhat Batı oldu. Batı: Uluslararası örgütlerin yapısını, karar alma mekanizmalarını ve diplomasiyi yürütme sürecinden bahsetti.

İkinci konuşmacı, Türkiye’nin Kazakistan Aktau E. Başkonsolosu ve Türkiye’nin Avrupa Birliği ve NATO Nezdinde Diplomatı Muzaffer Akyıldırım: Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş süreci ve yürütülen diplomasiyi anlattı.

Konferansın üçüncü konuşmacısı, RUPAM Müdürü Doç. Dr. Süleyman Özmen’di: NATO’nun Afganistan’daki görev sürecinde Türk Askeri Birliği’nin yaptığı çalışmaları ve özel görevlendirme ve diplomatik çabaları anlattı.


Konferansın son konuşmacı ise Haydar Aliyev Avrasya Çalışmaları Merkezi Koordinatörü Chountagi Beki oldu. Bekir: Yunanistan’daki Türk azınlığın verdiği mücadeleyi ve yürütülen diplomatik girişimleri anlattı.

“Osmanlıdan Günümüze Diplomasi” konferansı, soru-cevap ile devam etti ve sonrasında da konuşmacılara takdim edilen “Teşekkür Sertifikası” ile sona erdi. Konferansın sonunda, geleneksel “Aile Fotoğrafı” çekildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sicil Affı Derneği Genel Başkanı Mehmet Baran ‘ dan Babalar Günü Mesajı

HIZLI YORUM YAP