40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469


İŞLETMELER BÖYLE DOLANDIRILIYOR
Google’ den arıyoruz diye onlarca firmayı dolandıranlar, ücretsiz olan hizmete para istiyorlar.
Google’ın ücretsiz verdiği, firma ve şirketleri haritalarda görünmesine yönelik hizmet için para talep eden dolandırıcılar, vatandaşları mağdur ediyor.
Google adına faaliyet gösterdiğini iddia eden dolandırıcılar, internetle yapılan işlemlerin arama motorunun haritalarında kaydı bulunan işletmelere telefonla ulaşıyor.
Bu kişiler, işletmelerin haritada görünmeye devam etmesi için 500 liraya kadar para talep ediyor. İşletme sahipleriyse bedava aldıkları hizmetin ücretli hale geldiğini düşünerek, banka havalesiyle parayı gönderiyor ya da sözleşme teslimi sırasında kargo şirketi görevlilerine nakit olarak ödüyor.
Mağdurlardan irisi ise Mehmet baran Oldu kendi üzerine olan Tesktil firmasının Google “de görünmesini istediği için bu parayı ödedi.
İddiaya göre Google hesabı ve harita servisindeki adresinin kaldırılacağının söylendiğini ifade eden Baran , “Ben de bu hizmetlerin devam etmesi için onlara ‘tamam’ demek zorunda kaldım. belli bir zaman sonra bu kez bir kargo firmasından beni aradılar. Sözleşmeyi ulaştırmak ücretini nakit olarak tahsil edeceklerini söylediler. Ben de kapıdan ödemeyle sözleşmeyi aldım.” diye konuştu.
Baran , bu işlemlerin ardından şüphelenip Google yetkililerini aradığında böyle bir firma ile çalışmadıklarını öğrendiğini, o anda dolandırıldığından emin olduğunu dile getiren Baran şöyle devam etti:
Ulaştığımız Google yetkilileri ‘Şirketin adresleri, haritalar servisinden asla silinmez. dediler . Bu hizmet ücretsiz olarak veriliyormuş bir arkadaşım beni bu konuda uyardı bende hemen Şirketi Aradım ve ödemeyi geri almak istediğimi söyledim ancak bana zorluk çıkardıklarını görünce arkadaşım telefonu elimden alıp bunun yasal olmadığını ve gerekenin yapmak için işlem başlatacağını söyleyince, karşı taraf muhasebeyle konuşup dönüş yapacağını söyleyerek telefonu kapattı. Bence öyle bir muhasebe de yok , belli bir süre sonra dönüş yaptı bana Ama ilgimi çeken bir diğer husus da hep ben aynı kişiyle konuştum başka kimse yoktu. Aradığımda, telefona cevap verilmiyordu bazen dışarıda olduğunu söylüyordu madem ciddi bir firmaydı o zaman tek bir çalışanı mı var ?
Kargo Şirketini aradım benden parayı alan elemanı bulup paramı geri aldım yolladıkları faturayı da geriye yolladım Neyse ki ben Paramı Kurtardım ama bu konuda bir çok mağdur olduğunu biliyorum…
Dolandırıcı şirket hakkında internette yüzlerce şikayet kaydı olduğunu, bu aşamadan sonra konunun yargı mensuplarını harekete geçirmesi gerektiğini, söylemek isterim
Bu yolla 500-600 kişiyi böyle mağdur ediyorlarsa ortada ciddi problem vardır. Ben eminim ki siteye şikayetini yazmayan birçok insan olur. Ayrıca bu kişiler, ilk başta uydurma bir şirket adı kullanıyorlar.
İnternet üzerinden yaptıkları araştırmalarda söz konusu firmanın birçok kişiyi mağdur ettiğini gördüklerini kaydeden Baran “Mağduriyetin büyük ölçüde olduğu anlaşılınca şahısların tespit edilmesi ve cezalandırılması için dolandırıcılık suçu nedeniyle dava edilmesini gerektiğini ; Dolandırıcıların insanları kolay ikna etmek için küçük meblağlar istediğini, bu nedenle mağdurların daha fazla olabileceğini, bunun önlenmesi gerektiğini belirtti.
Bu olayın bilişim suçlarının görev konusu haline geldiğini belirterek, “Bu şahıslar tespit edilip yakalanırsa nitelikli dolandırıcılık sebebiyle haklarında bir dava açılmasını bekliyoruz. Bu anlamda mağduriyetlere karşı verdikleri zararı karşılama yükümlülükleri de oluşacaktır. Google, bu olaylar nedeniyle vatandaşlara çeşitli uyarılar yapıyor fakat benim gibi kişilerde çok işe yaramadığını gördük dolandırılanların sayısı da giderek artıyor.” dedi.
Haber : Kıymet Taylan

Lüküs Hayatta Bir araya geldiler.

Yeşilay Şile Şube Başkanı Hakan Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..

Ümraniye Esnaf Sanatkârlar Odası 16. Seçimli Genel Kurulunda Mehmet Özdil ile Yola Devam Kararı..

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nden Geçiyor! Yeni Doğal Gaz Boru Hattı İçin Kamulaştırma Başladı – Parsel Parsel Detaylar Çıkıyor

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Erdoğan, Pezeşkiyan ile Görüştü: Türkiye, İran ile ABD Arasında Arabuluculuk Rolüne Hazır!

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Google Chrome’a Daha Fazla Gemini Özelliği Geldi: Yan Panel, Auto Browse ve Devrim Niteliğinde Güncellemeler!

Yeni Torba Kanun Resmi Gazete’de: En Düşük Emekli Maaşı 20 Bin Liraya Yükseldi, Aday Memurlara Sıfır Tolerans!

Denetimli Serbestlik Yükümlüleri “Abluka”da Buluştu: Zeka Oyunlarıyla Topluma Kazandırma Adımı!

2000 Sonrası SSK Girişi Olanlara Erken Emeklilik Müjdesi: Cumhurbaşkanı Kararı Onaylandı!

Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Baran’dan Taekwondo Kuşak Terfi Sınavında Anlamlı Mesajlar!

Başkan Dursun’dan Berat Kandili Mesajı

Şanlıurfa Akçakale’de Husumetli Gruplar Yeniden Karşı Karşıya: Toplam 11 Yaralı! Taş, Sopa ve Kürekler Havada Uçuştu

İstanbul’da Deniz Kazası: Komor Bayraklı “Razouk” Yük Gemisi Kısırkaya Açıklarında Karaya Oturdu! Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Meteoroloji’den Kritik Uyarı: 53 İlde Sağnak, Fırtına ve Kar Yağışı! Aydın Turuncu, Diğerleri Sarı Kodda

Bir Para Birimi Daha Tarih Oldu: Bulgaristan’da Leva Dönemi Bitti, Euro Tek Yasal Para Birimi Oldu! Türkiye’yi Nasıl Etkileyecek?

Galatasaray 4-0 Kayserispor Maç Sonucu: Liderlikte Fark Açıldı! Goller ve Özet

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi: Bu Hafta Kura Çekilişi Yapılacak 10 İl Belli Oldu! Heyecan Dorukta

İstanbul’un Göbeğindeki Tarihi Arazi Satışa Çıkarıldı: Bab-ı Ali Karşısındaki Defterdarlık Binası Özelleştirme Kapsamında!

Doğal Gaz Desteği Ocak 2026 Ödemeleri Belli Oldu: 485 Bin Haneye 288 Milyon TL Yatırıldı! Başvuru Nasıl Yapılır?

Ebubekir Şahin’in Kızı Sınavsız Memur Oldu: Türk Telekom’dan Rekabet Kurumu’na İstisnai Kadro Ataması!

Türkiye’nin Tekstil Devi İflas Etti: Milyonluk Makinalar İcradan Satılacak!

Hatay’ın Kalbi 1055 Gün Sonra Yeniden Atıyor! Habib-i Neccar Camii Yeniden İbadete Açıldı

Antalya’da Feci Kaza: Tekirdağ-Antalya Otobüsü Devrildi, 8 Ölü, 26 Yaralı!

SİVİL DİPLOMASİ VE İŞ DÜNYASI DERNEĞİ KURULDU

Berat Kandili 2026 Tarihi Belli Oldu! Diyanet’in 2026 Dini Günler Takvimine Göre 2 Şubat Pazartesi
İzmir Karaburun’da Trajik Olay: Sahilde 5-6 Yaşında Çocuk Cesedi Bulundu!

Hamas’tan İsrail’e Sert Uyarı: Gazze Ateşkes İhlalleri Devam Ederse Ciddi Sonuçlar Doğacak!
Altın Fiyatlarında Sert Düşüş! 1 Şubat 2026 Güncel Gram, Çeyrek, Yarım ve Cumhuriyet Altın Fiyatları

Suriçi Grubu İstanbul Gelenesel Toplantıları çok Konuşulacak!
