DOLAR

33,9818$% 0.11

EURO

37,7251% -0.39

STERLİN

44,7272£% -0.19

GRAM ALTIN

2.726,78%-0,69

ONS

2.497,13%-0,76

BİST100

9.771,16%-1,67

a

BU BİR SOYKIRIM!

İşgalci güçlerin havadan binlerce ton patlayıcıyla vurduğu Gazze’de, 2006 yılından beri süregelen abluka ve ambargo, günlerdir devam eden ölümcül saldırılarla soykırım boyutuna geldi. En az 1 milyon çocuk hayat mücadelesi vermeye devam ediyor.
Kan ve göz yaşının bir türlü dinmek bilmediği Filistinde, Soykırımı aratmayan görüntüler gelmeye devam ediyor.
DÜNYA SEYREDİYOR FİLİSTİN ÖLÜYOR
Her Köşesinde ölümü hakim olduğu, Filistin yıllardır, Ölümünün soğuk yüzünü yaşıyordu şimdi Ölümü iliklerine kadar hisseden filistini dünya yine izlemekle yetiniyor.
İsrail’in 16 yıldır sistematik olarak cinayetler işlediği Gazze şeridine yönelik son saldırılarda 140’ı çocuk, 687 kişi can verdi.
Filistin Sağlık Bakanlığı son duruma ilişkin bilgileri yazılı bir açıklamayla duyurdu. Buna göre 140’ı çocuk, 105’i kadın olmak üzere toplam 687 kişi vefat etti, 3 bin 726 kişi yaralandı.
Her geçen dakika ölümleri yaşandığı filistin İsrail kurşunlarıyla can veriyor.
Gazze Şeridi’nde yaşanan son çatışmalar, binlerce insanın evini terk etmek zorunda kalmasına, onlarca Filistinlinin canından olmasına ve yüzlercesinin de yaralanmasına sebep oldu.
Birçok aile ve özellikle de çocuklar, zor şartlar altında ölümle yaşam arasındaki ince bir çizgide, son derece zor bir süreçten geçiyor. Bölgede İsrail soykırım suçları işliyor.
Sivil hedefler, ambulans ve okullar hedef alınıyor. Şu anda Gazze’de yapılan vahşi bombardımandan en çok etkilenen ise yine siviller ve çocuklar oluyor.
Çocuklar dünyanın her yerinde masumdur, dokunulmazdır. Bu yaşananlar tam bir aparteit ve soykırım uygulamalarıdır. BM 1948 yılında ilan ettiği “Soykırım Sözleşmesi”ne sahip çıkmalı.
Hamas ” örgütünün yaptığı saldırı sonrası İsrail, Filistine yaşama hakkını ortadan kaldır.
HAMAS” ın yaptığı, saldırı, bilinçli yapılan bir saldırımıydı? Ortadoğuyu karıştırıp büyük israil ülkesine giden yolda bir Kaldırım taşımıydı ? Hamas ” kimlerin gazına gelerek, İsraile girdi ? sonrada ortadan yok oldu devamını neden getirmedi. Ortadoğda söz sahibi olmak isteyen Ülkelere yol açmak için yapılan saldırı, olduğu ön görülüyor, binlerce cana Mal olan bu saldırılar 3. Dünya savaşının fitilini ateşleyen bir kumpasmıydı…

Bir gün adalet herkese lazım olacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İSPARK ÜCRETLERİNE YÜZDE 57 ZAM!

HIZLI YORUM YAP