40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469


Fındığın fiyatını İtalyan Ferrero, şekerin fiyatını Cargill belirliyor
-Devlet piyasada aktif olarak rol almalı
-Neyi özelleştirdilerse, sattılarsa geri alacağız
-Bugün müslüman olarak yaşayabiliyorsak bunu Atatürk’e borçluyuz.
-Atatürk gerçek İslam’ı bu insanlara öğretti
-Bize Türk olduğumuz unutturuldu
-BTP Lideri Hüseyin Baş’tan çarpıcı açıklamalar…
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş TELE 1 kanalında Burçin Atılgan’ın sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu.
Din üzerinden siyaset yapanların sürekli Atatürk’ü hedef aldığını ifade eden Hüseyin Baş, “Atatürk bu millete gerçek İslam’ı öğretti” dedi.
“Osmanlı’da nüfusun yüzde 80’inin yaşadığı köylerin yüzde 75’inde cami olmadığını ifade eden Hüseyin Baş, “bu insanlara saltanatı din diye öğrettiler” dedi ve şöyle devam etti; “Atatürk gerçek İslam’ı bu insanlara öğretti. Atatürk Kuran-ı Kerim’in Türkçe mealini yaptırdı. Türkiye’de sözüm ona İslamcı bir kesim, ‘Atatürk Arapça’ya laf etti’ dedi. Yahu kardeşim sen Kuran’a mı güvenmiyorsun, kendine mi güvenmiyorsun? Kuran-ı Kerim’in Türkçe mealini okuyup anlayınca içinde bir yanlış mı bulacağız? Ne demek istiyorsun sen! Kuran Türkçe’ye çevrildi de, Allah ne dedi anladık. Atatürk kadına, kıza, çocuğa, erkeğe, herkese hem ilim, hem bilim, hem din öğretti. Şunu demek istiyorum; Biz Müslüman bir nesil olarak yaşayabiliyorsak bunu Atatürk’e borçluyuz.”
“Atatürkler asla bitmez ve bitmeyecek göreceksiniz”
“Bizi bugün bizlikten çıkarılan şey fıtratımızın bize unutturulması. Bize Türk olduğumuz unutturuldu” diyen Hüseyin Baş, “Bizim kodlarımızda, mayamızda hiçbir problem yok ama bizi birbirimize kırdırmak istiyorlar. Bizi Alevi- Sünni diye, Kürt – Türk diye, sağcı-solcu diye vs. ayırmaya çalışıyorlar. Şunu bilmeleri lazım; Bu millet tarihini hatırladığı anda Kara Fatmalar bitmez, Şerife Bacılar bitmez, Osman Paşalar bitmez, Atatürkler asla bitmez ve bitmeyecek, göreceksiniz. Bir genç olarak bana idealin ne diye sorun; İşte idealim bu! Bize lazım olan bu. Bu toplum ekonomi problemini, sığınmacı problemini, liyakat problemini çözer, bu toplum aklınıza gelen bütün sorunları çözer” dedi.
“Dış güçler ne dediyse yaptılar”
Yeraltı kaynaklarının kullanımı üzerine de BTP liderinden dikkat çekici açıklamalar geldi.
“ABD devleti altın madenlerini geçinsinler diye halkına veriyor. Biz de burada bütün madenlerimizi bir aile geçinsin diye veriyoruz ve o aile yetinmiyor” diyen Hüseyin Baş şöyle devam etti; “Dış güçler bu ülkede var ama bu dış güçler hükümetin karşısında olmadı bugüne kadar… Aksine hükümetle işbirliği içinde oldular. Dış güçler hükümete yapmayacaksın dedi yapmadılar, almayacaksın dedi almadılar. Bu ülkede özelleştirilen firmalar, Atatürk’ün bize emanet ettiği servetler, benim servetim, mirasım hepsi özelleştirildi. Bunları savunanlar 2011’e kadar ekonomi iyiydi diyor. İyi falan değildi kardeşim. 2011’e kadar da 2011’den sonra da iyi değildi. Artık ben onun maliye bakanını, dışişleri bakanını tanımam, 2002’de geldiler 20 yılımızı sattılar, 2022’ye geldik ‘şimdi bir 20 yıl daha neyi satarız’ diye araştırıyorlar. Böyle geldiler, ne ürettin, ne yaptın, halkın daha mı zenginleşti, ne oldu bu ülkede? Hiçbir şey olmadı.”
“Neyi özelleştirdilerse geri alacağız”
BTP olarak özelleştirme politikasına karşı olduklarını ifade eden Hüseyin Baş, “Ben benim olanı, halkımın lehine işleteceğim, neyi özelleştirdilerse geri alacağız. Halkımız bizi iktidar etsin, neyi özelleştirdilerse geri alacağız. Hangi fabrikayı kapattılarsa geri açacağız. Bugünkü ekonominin sebebi bu. Her şeyi özelleştirdin, her şeyi kapattın, bütün yeraltı rezervlerimizi başkalarına sattın ve biz Türk milleti olarak, ‘bize de bir şey yok mu’ diye ağzımız açık izliyoruz” dedi.
“İnşallah Venezuela’dan, Kolombiya’dan buğday ithal ediyoruzdur !”
Hükümetin Venezuela’da tarım yapma projesine ilişkin soruya “İnşallah Venezuela’dan, Kolombiya’dan buğday ithal ediyoruzdur başka bir şey değildir” şeklinde cevap veren Hüseyin Baş Türk tarımının nasıl bitirildiğini anlattı.
Baş, “AB uyum yasaları altında AB bize, ‘tahditler uygulayacaksın, bu kadar üreteceksin, şunları satmayacaksın, bu kadar ithalat – ihracat yapacaksın’ dedi. Fındığın fiyatını bu ülkede hükümet belirlemiyor, satıcı belirlemiyor İtalyan Ferrero çikolata firması belirliyor. Şekerin fiyatını bu ülkede Cargill belirliyor. Kapattınız şeker fabrikalarını, gübre fabrikalarını ondan sonra tarım bu noktaya geldi” diye konuştu.
“Biz iktidar olduğumuzda bankalar yüzde 400 kâr açıklayamayacak”
Programda, “Bütün siyasi partiler parti programlarında, ‘biz özelleştireceğiz’ diyor ama Bağımsız Türkiye Partisi ‘özelleştirmeyeceğiz’ diyor” ifadelerini kullanan BTP lideri şöyle devam etti; “Bunun sebebi özel sektöre karşı oluşumuz değildir. Devletin aktif rol alarak piyasada yer almasına inandığımız için bunu söylüyoruz. Bunu yaparsak piyasa düzelecek. Dolayısıyla biz piyasayı devlet eliyle kontrol edilir halde tutabilirsek, enflasyonun önüne geçebiliriz. İthalatı kısabilirsek, tarımda ithalat yapmazsak, kendi ürünümüzü üretebilirsek döviz açığının önüne geçip dövizi düşürebiliriz. Dövizi ve enflasyonu düşürdüğümüzde işsizlik azalır, istihdam artar, piyasada büyüme olur, bu kadar basit. Ekonomi buraya dayanıyor ama bunlar olunca belli bankalar yüzde 400 kâr açıklayamayabilir! Ben yarın iktidar olursam bankalar yüzde 750 kâr açıklayamayabilir, çok üzgünüm ama bu gerçekleşir. Hep yüzde 5 seviniyor ama yüzde 95 üzülüyor. Adil bir dağıtım gerçekleştiremezsek bir şey yapamayız. Hangi bileşenin içinde olursak olalım adil olalım, herkes yesin bu yemekten ve sosyal devlet olsun.”

GAZİOSMANPAŞA’DA VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITILDI

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Kadın Kolları’ndan Nezaket Ziyareti: Avrupa Birliği Gazetesi’ni Ziyaret Ettiler, 10 Ocak’ı Kutladılar!

Güç Sessizdir

Yeşilay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Elif Ata’dan Anlamlı Kutlama: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Yerel Basını Bir Araya Getirdi, Sıkıntıları Dinledi!

İstanbul’da Okullar Tatil Edildi: Kuvvetli Kar Yağışı Nedeniyle 12 Ocak Pazartesi Eğitime Ara!

Siirt Vakfı Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Gençlik Kahvaltısı: Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yabancı Teröristler Ülkeye Sızdı, Protestolar Alevleniyor

İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

2026 Kredi Kartı Aidatları Belli Oldu: En Yüksek 2.595 TL, En Düşük 47 TL – Ücretsiz Kartlar da Var!

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde İstanbul, Ankara ve İzmir Kura Çekiliş Tarihleri Belli Oldu: Büyük Bekleyiş Sona Yaklaşıyor!

Kibariye Kimdir? Ünlü Sanatçının Zorlu Hayatı ve Başarı Dolu Kariyeri

Türkiye’de Baraj Doluluk Oranları 2026: İl İl Güncel Durum ve Analiz

İspanya Başbakanı, Yeison Jimenez ve The Witcher Neden Gündemde? Güncel Gelişmeler ve Analiz

Barış Ödülü’nü Trump’la paylaşmak isteyen Venezuela muhalefet liderine Nobel’den yanıt: Paylaşım ve devir mümkün değil

68 il’de “sarı” kodlu uyarı: Fırtına, kuvvetli yağış ve çığ riskine karşı dikkat

Emel Bilenoğlu’ndan Gazeteciler Günü’ne Özel Kahvaltı Daveti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere “Vefa” Buluşması: Dezenformasyonla Mücadele, 2026 Reform Yılı ve Yerel Medya Vurgusu Gündemde!

Eyüpsultan AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Basın Mensuplarına Özel Davet: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kahvaltısı Kemerburgaz Yeşil Orman’da Gerçekleşti!

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa’dan Avrupa Birliği Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

10 Ocak 2026 Ekonomi ve Siyaset Gündemi: Türkiye’den Küresel Gelişmelere Öne Çıkan Haberler

ATA AÖF Final Sınavı Ne Zaman? 2025-2026 Güz Dönemi Sınav Saatleri, Oturumlar ve Tüm Detaylar

NBA Maçları Neden Gündemde: Trail Blazers – Rockets, Lakers – Bucks, Warriors – Kings, Nuggets – Hawks Analizi

Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor

Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar’dan Yerel Basına Destek: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret
