40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

/Fakir yılmaz

**DÜN SON SEÇİMLERDE VE BUGÜN KÜRT, ALEVİ KILIÇDAROĞLU’NA BÖBÜRLENENLERE..
Sınırlarımızın dibine kadar geldiği söylenen İsrail’in, Suriye’de erki sağlayıp ardından İran’a saldırması, vatandaşı inim, inip inleten ekonominin gün geçtikçe daraldığı gibi onca önemli sorunlar varken, yeniden iç kavgaya tutuşan ülkenin en büyük muhalefet partisi CHP’lilerin bir birlerine ettiği küfür ve hakaretleri izlerken son seçimde 1. parti olan bu partinin hemen ardından gelen DEM’in 10 yıla yakındır içeride olan eş başkanları ve onca milletvekili, belediye başkanı, gazetecilere, gençlere, bürokratlara karşın bu ülkede yaşanan haksızlıklara, adaletsizliklere, hukuksuzluklara, hatta tutuklamalara karşı ‘Bir iki sözde söylem’ dışında karşı politika üretemediklerini, üzülerek izliyoruz.
Ve, her seçimde ortaya çıkıp, vatanı asıl kurtaracakların kendilerinin olduğunu belirtip, kravatlar, şallar takıp aday olmak isteyen, aday olup seçimi kayıp ettikten sonra yeni bir seçime kadar ortalıkta görünmeyenleri ve ‘bileşenler’ adı altında kapak attıkları partide eş başkanlığa kadar yükselen hemşerim, Sarzepli Serpil Kemalbay ve Genel Sekreterliğe, Genel Başkan Yardımcılığına kadar yükselen Göleli Gürsel Tekin, Ardahanlı Öztürk Yılmaz ve onca yıl milletvekilliği yapan Ensar Öğüt’leri gibilerini 4 gözle arıyoruz..
Çünkü hepsi sus, pus ve ‘Belki beni yeniden çağırırlar, yine vekil olurum’ diye pusu da beklerler.. Peki ya dün Kürt, Alevi olan Kılıçdaroğlu’nun karşısında ütüsüz, düğmesi olmayan ceketlerinin önünü kapatanlar, hatta oy vermeyip, bugün etmedikleri küfür ve hakaretler eden bizim balıkçı sarhoşlara ve babaları bu partinin İl başkanlığını yapmış, nonoşlara, piyasa da, partilerde, derneklerde namuslu geçinen ana Umay Umay’ın orospu kırmızılarını aratmayan yakın tanıdık Narsistlerin derecesin de hasta olan doktor kılıklı, kafatasçı ulusalcı tayfacılara ne demek gerek?!..
Neyse, her gelene ağam, paşam diyenlerin bugün demokrasi havarisi kesilenleri gülerek değil, Çıldır kaymakamı gibi ‘S’tir çalarak’ izlerken şu son ‘Cumhurbaşkanlığı, Milletvekilliği ve Mahalli İdareler seçimlerinin bitmesinden bu yana ne kadar zaman geçti?’ diye baktığımızda da son seçimden bu yana bir yılın bittiğini, 2. yıla doğru yol alındığını görmekteyiz. Tabi bu son seçimle birlikte bir değil, iki yetmedi 3, 4 kez seçilen Cumhurbaşkanı, milletvekili, belediye başkanlarını da ekleyerek..
Ve her seçim sonrası, ‘Kazanan ülke oldu, siyaset, demokrasi, barış ve kardeşlik oldu. Şimdi sıra çalışmakta, iş yapmakta..’ dediğimiz son seçimden bu yana gerek genel, gerek yerel seçimleri kayıp eden, gerekse kazananlar hep birlikte el ele verip, bu millet için hizmete başlamalı.’ dediğimizin de ne kadar olmuşa baktığımızda ise bu dileği her seçim sonucu bunlara hatırlattığımız da hatırlı veriyoruz.
Bunu yapması gerekenlerin başında gelenler ise milletin, halkın, cumhurun oyları ile DEM’le birlikte sahiplendiği son seçimde 1. parti çıkan CHP’li Belediyeler hatta muhtarlar, belediye ve il gene meclis üyeleri gelirken, Başkanlık sistemi adı altında TBMM’sini adeta devre dışı bıraktığını unutup, seçimi kazananların önünü kesmek için demokrasi dışı adımlar atıp, başkanları çeşitli bahanelerle görevlerinden alıp, hapse atarak görevden alıp, var olan yetkilerini, ya çift maaşlı kayyımlara yada partisinden veya birlikte çalışmayı düşündüğü meclis üyelerine vermeye kalkan bir iktidarın olduğu da unutulmamalıdır.
Yani gerek Ankara merkezli, gerekse yerel merkezli siyasiler bu ülkeye hizmet için bir birlerine çelme atmaktansa ve biri ‘Alın işte iş yapamıyorlar’ demektense diğeri ‘İş yapacağım bana iş yaptırmıyorlar’ manasına sığınmadan halkın kendilerine hizmet için verdiği oyların hakkını olumsuzca değil, tüm sıkıntı ve zorluklara karşın olumlu yönde vermelidirler.
Ve en önemlisi meydanlarda denilenleri unutup, CHP’liler gibi eteklerde ki taşları da dökemeseler de bir kenara bırakıp, başta ABD olmak üzere Suriye’de, Irak’ta, İran’da, Akdeniz’de ülkeye yönelik yaşanan gelişmeleri de göz ardı etmeden şu son günlerde çok konuşulan ‘İç kale’nin sağa, sola dökülen taşlarını, demokrasi, hak, hukuk, adalet, eşitlilik harcıyla yeniden örerek birlikte hareket etmelidirler.
Evet, CHP’li Belediye Başkanlarının yanı sıra AK Partili, MHP’li ve kayyumlardan geriye kalan DEM’li belediye başkanlarının işlerinin sadece çöp toplamak olmadığını veya berberliğe soyunan İstanbul Çekmeköy’de ki hemşeri başkanın iş yapıyormuş gibi değil, yerelden genele bir bakışla hareketle atılacak adımlar ile kendilerinde beklenenleri yapması zamanı bugündür, hatta gelmiş, geçmiştir..
Ülkenin, yerelin gerçek gündemin, meşgul eden seçimlerin sona erdiği bundan sonraki çaba ve çalışmaların hizmet olduğunu bilmesi gereken siyasilerin bunu yaparken de yapacakları diğer önemli bir şey daha var..
Oda ‘Falan benden yana değildi, bize oy vermedi’ diyerek kimseye kin beslemeden hareketle tüm toplumu kucaklamalı ve yerel bürokratlarla birlikte ekonomik kriz, daralma başta olmak üzere zaten bir çok sıkıntı içinde olan ülkenin, bölgenin, kentlerin, ilçe ve beldelerin ekonomisine, geleceğine karınca kararınca su taşımalıdırlar.
Seçim arifesinde kapısı açılan buzluğun, İmralı’ya, havuzun başı TRT’ye kadar gelen barış süreci muhataplarının da unutulmadan çıkarılması düşünülen yeni Adalet Reformuna bir Genel Af’ın da eklenip, eklenmeyeceğini konuşulması, tartışılması da düşünülmeli ve yeni bir kardeşlik sürecinin başlayabileceği de ortaya konulmalıdır.
Türkiye İttifakı denildikten sonra tarımdan, sanayiye, eğitimden, sağlığa her hizmetin birlikte yapılması gibi bir plan ve projenin de ortaya konulabileceğinden ümitlenen toplumun tüm kesiminin bu yöndeki beklentilerinin gerçekleşmesi için cesur adımlara ihtiyaç duyulduğu bir zaman da olan ülkenin iç kalesinin sorunları gibi dış sorunlarını en aza indirecek olan bir sürecin, erken’ denerek hemen, bilemediniz 1 yıl sonra yapılabileceği konuşulan yeni bir seçim öncesi tüm siyasilere olumlu şeklin de yansıyacağı da bilinmelidir.
Bunun ve bunlar için de artık hiç bir manaya, engele takılmadan yeniden iş başı yaparak, kolları sıvayarak, cesur adımlar atarak birlikte hareketle hep birlikte yapabiliriz.
Ve bu ülkenin birilerinin değil, hepimizin olduğunu yüksek sesle söyleyerek yeniden hem de en güçlü şekilde iş başı yapabiliriz.
Bence yapabiliriz, ya sizce?!.

ABD, İran saldırısının detaylarını açıkladı: Nükleer program yok oldu

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nden Geçiyor! Yeni Doğal Gaz Boru Hattı İçin Kamulaştırma Başladı – Parsel Parsel Detaylar Çıkıyor

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Eyüpsultan Belediyesi’nde Servis ve Yemek Kararı: İkramiye Hâlâ Ödenmedi – Personel Tepkileri Artıyor, Çalışanlar İsyan Ediyor!

Milyarderin Şüpheci Testi: Hizmetçinin Oğlu Altın Külçeyi Alınca Ne Yaptı ki Dehşete Düştü?

Gaziosmanpaşa Yolları Köstebek Yuvası Gibi! Rami Yeni Mahalle’den Çıkan Yol Çukurlarla Dolu – Vatandaşlar İsyan Ediyor: “Aylardır Yapılmıyor, Patates Çukuru Oldu!”

Kadıköy Sahiline Cami Yapılacak! Yıllar Sonra Mahkemeden Onay Çıktı – İstinaf İptali Bozdu, İnşaat Yakında Başlıyor

Nurcan Öztürkmen Kimdir? Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Nereli?

Bakan Kurum Deprem Konutları Ödemelerini Açıkladı! “2 Yıl Ödemesiz, 18 Yıl Faizsiz ve Sabit” – Muhalefetin İddialarına Net Yanıt

İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nden Geçiyor! Yeni Doğal Gaz Boru Hattı İçin Kamulaştırma Başladı – Parsel Parsel Detaylar Çıkıyor

Uzmanlar Uyardı: Kilo Aldıran Görünmez Düşman! Tokken Bile Yeme İsteğinin Sebebi Ortaya Çıktı – Hedonik Açlık Tehlikesi

Sultangazili Gençler, Modern Bir Spor Merkezine Daha Kavuşuyor

Haldun Dormen’in Vasiyeti Yerine Getirilecek: Cenaze Töreni Programı Belli Oldu! Usta Sanatçı Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Anılacak

16 Yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar Cinayeti: Acılı Baba Tehdit Mesajını Paylaştı! “1 Haftanız Var, Biz Devletten Üstünüz”

23 Ocak 2026 Canlı Altın Fiyatları: Gram Altın ve Çeyrek Altın Ne Kadar? Rekor Kıran Altın Fiyatlarında Son Durum!

Benzin, Motorin ve LPG Zamları 22 Ocak 2026: Güncel Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar? İstanbul, Ankara, İzmir Detayları

Avrupa Birliği Gazetesi Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Eyüpsultan, Sultangazi ve Arnavutköy’ün En Etkili Yerel Gazetesi Seçildi!

Yıpranma Payı 5 Yeni Mesleğe Geldi: Erken Emeklilik Yolu Açıldı, Hangi Meslekler Kapsamda?

Yuvamız İstanbul Kreşinde Skandal: Eyüpsultan’da 3 Yaşındaki Çocuğa Şiddet ve İstismar İddiası, Valilik Soruşturma Başlattı!

Hadımköy-Arnavutköy Yolu Duble Yol Oluyor: İstanbul Trafik Sorununa Çözüm Yaklaşıyor, Çalışmalar Başlıyor!

Yozgat’ta Şok Dolandırıcılık Olayı: 87 Yaşındaki Kadın, Ölen Kız Kardeşinin Kimliğiyle Devleti 15 Milyon TL Zarara Uğrattı – Helal Mi Tartışması

Metropol İstanbul: Personel Temini, Temizlik ve Organizasyon Hizmetlerinde Lider Firma!

Bayrampaşa Belediyesi Yolsuzluk Operasyonunda Gözaltına Alınan İsimler Açıklandı: 12 Kişi Emniyette!

BTP’den Türk bayrağına saldırıya tepki

Dönüştüren Eller Atölyesi

Türkiye Yüzyılı’na Gaziosmanpaşa’dan Güçlü Katılım: AK Parti’ye 400 Yeni Üye

Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak, Avrupa Birliği Gazetesi’ni Ziyaret Etti: Yerel Basına Destek Çağrısı!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.