DOLAR

34,1900$% 0.08

EURO

37,2489% 0.2

STERLİN

44,5360£% 0.22

GRAM ALTIN

2.941,61%0,17

ONS

2.676,85%0,12

BİST100

8.956,03%1,08

a

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kriz fırtınasından Türkiye’yi suhuletle çıkartmakta kararlıyız

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı.

ANKARA (İGFA)-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaklaşık 3 saat sürdü.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, yeni anayasa çağrısına tüm siyasi partilerin yapıcı bir şekilde cevap vermelerini beklediklerini ifade etti. Ayrıca, anayasanın ilk 4 maddesinde hiçbir sorun bulunmadığını ve tartışmaların sürece katkı sağlamadığını vurguladı.

Birleşmiş Milletlerin kendi personellerini koruyamadığını hatırlatan Erdoğan, bu durumun uluslararası sistemi utanç ve kaygıya boğduğunu belirtti. İsrail’i durdurmak için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daha neyi beklediğini sordu.

Erdoğan, Türkiye’yi bölgedeki krizlerden etkilenmeden çıkaracakları konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Sınırlarında devam eden çatışmalara değinen Erdoğan, siyaset kurumunun eski alışkanlıklarla devam etmesinin mümkün olmadığını belirtti. Türkiye’nin umutsuzluğa sürüklenmesini isteyenlerin gerilimi körüklemesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

Erdoğan, Türkiye’yi kendi iç dinamikleriyle köşeye sıkıştırma girişimlerine rıza göstermeyeceklerini ifade etti. Bölücü terör dahil Türkiye’ye ve Türk demokrasisine yönelik tüm tehditleri ortadan kaldıracaklarına vurgu yaptı. Milleti geçmişte yaşanan kötü olayların tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

9690 Jandarma Uzman Erbaş, Alım Şartları Açıklandı!

HIZLI YORUM YAP