DOLAR

34,0907$% 0.17

EURO

38,0983% 0.02

STERLİN

45,3272£% -0.04

GRAM ALTIN

2.833,72%0,18

ONS

2.586,65%0,01

BİST100

9.975,61%2,06

a

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kılıçlı yemin açıklaması: "Tahkikat sürüyor, gereken yapılacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalarda, muhalefeti eleştirerek gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalarda, muhalefeti sert bir şekilde eleştirerek gündeme dair önemli mesajlar verdi. Yaklaşık 3 saat 45 dakika süren toplantının ardından konuşan Erdoğan, muhalefeti istismar siyasetiyle uğraşmakla suçlayarak, “Milletimiz için canla başla çalışıyoruz” dedi.

Erdoğan, Kara Harp Okulu’ndaki teğmenlerin kılıçlı yemin törenine ilişkin tartışmalara da değinerek, konunun çok yönlü bir şekilde incelendiğini ve gerekli adımların atılacağını ifade etti. “Muhalefet, Atatürk üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Ordumuzun yıpratılmasına asla izin vermeyeceğiz. Türk Silahlı Kuvvetleri milletimizin göz bebeğidir ve her zaman onların yanında olacağız,” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, Gara’da şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar ve Tunceli’deki askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerleri anarak, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Erdoğan, Türkiye’nin güvenliğini sağlamak için kararlılıkla ilerlediklerini ve PKK ile mücadelede ordunun her zaman en ön safta olduğunu vurguladı.

Erdoğan, yeni bir Anayasa yapma ihtiyacının kaçınılmaz olduğunu belirterek, Meclis’in bu konuda üzerine düşeni yapacağını söyledi. Narin Güran cinayetiyle ilgili de konuşan Erdoğan, olayın yakından takipçisi olduğunu ifade ederek, suçluların en ağır cezayı alması için gerekli adımların atılacağını belirtti.

İsrail’in Gazze’deki saldırılarına da değinen Erdoğan, İsrail tarafından öldürülen Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin katillerinin bulunacağını ve kanının yerde kalmayacağını vurguladı. Erdoğan, “Ayşenur Ezgi’nin kanının yerde kalmaması için her hukuki adımı atacağız, İsrail’le mücadeleyi en üst düzeyde, Adalet Divanı’na da müracaatla devam ettireceğiz,” dedi.

Erdoğan, cari açık ve enflasyonda gözle görülür bir düzelme olduğunu ve tek gündemlerinin ekonomi olduğunu belirtti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ankara Bilim Üniversitesi'nden ücretsiz sertifika programları

HIZLI YORUM YAP