40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan Toprak Benli, “Cumhuriyetin kurumları ile kavgalı olmanın, Cumhuriyetin kurumlarını kapatmanın, hiçe saymanın bedelini bugün hep birlikte ödüyoruz. Gelişen afetlerle, felaketlerle başa çıkılamaması bu kurumlarla kavganın sonucudur” dedi.
DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan Toprak Benli, orman yangınlarını ve çalışmalarda gelinen son durumu değerlendirdi.
Cumhuriyet Tarihinin en büyük orman yangınlarının yaşandığını belirten DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan Toprak Benli, “Hepimizin yüreği yandı. Biz de Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal başta olmak üzere yangınların yaşandığı bölgelerdeydik. Gerçekten arka arkaya afetler yaşıyoruz. Afetlerin ne zaman, ne şekilde, nerede olacağı değil bizim ne kadar hazırlıklı olduğumuz önemli. Yangında da böyle, selde de böyle, depremde de böyle. Biz ne kadar hazırlıklıyız. Cumhuriyet tarihine baktığınızda salgınla, yangınla nasıl mücadele edileceğine dair oluşturulan stratejilerle başa çıkmıştır” dedi.
YÖNETİM ZAAFİYETİNİ GÖRDÜK
THK’nın yangınlarla mücadele konusunda ve uçak sanayisinin geliştirilmesi amacıyla kurulduğuna dikkat çeken DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan Toprak Benli, “1925 yılında Türk hava Kurumu kuruluyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat direktifiyle kamu yararına dernek olarak. Tamamen bize özgü, kamu yararına dernek. Uçak sanayisini geliştirecek sivil ve asgari her türlü spora dâhil geliştirecek, kaynağını da tam bize özgü elde edecek. Kurban derilerinden, fitre ve zekâttan, pul basıp satmak suretiyle ve aldığı bağışlar gelir elde edecek. Düşünebiliyor musunuz kendi kaynağını milletimizin bağışları ile oluşan bir Türk Hava Kurumu kuruluyor. Ve bu kurum daha sonra uçak sanayimizin gelişmesine katkı sağlıyor, 1950’lere kadar 400’e yakın uçak yapıyor. Şimdi geldiğimiz durumun çok önemli göstergesi aynı şeyi sağlıkta da söyleyeceğim. Şimdi bu kurum aynı şekilde işletilmiş olsaydı uçak sıkıntısını çekmezdik. Aşıda da bunu yaşadık. Cumhuriyetin kurduğu kurumlar eğer kurulduğu gibi işletilip, bugünde en iyi şekilde işletiliyor olsaydı envanterimizde ki uçaklarımız olsaydı, biz yangınla başa çıkmakta çok daha başarılı olurduk. Onun için Cumhuriyetin kurumları ile kavgalı olmak veya Cumhuriyetin kurumlarını kapatmak hiçe saymak bunun sonucunda gelişen afetlerle, felaketlerle başa çıkılamamasına neden olmuştur. Yapılması gereken şey yangını en kısa sürede söndürecek, bütün önlemlerin alınması ve devletimizin bütün organları ile buna hazır olmasıydı. Burada organizasyon bozukluğunu gördük. Bütün kurumları aynı anda organize ve koordine edecek bir yönetimin olmadığını ve bir yönetim zafiyeti gördük. Halbuki geçmişten beri nasıl oldu bir yerde bir afet, felaket olduğunda TSK’nın mensuplarından tut, bizim emniyetimiz, diğer kurumlarımız Cumhuriyetimizin tüm kurumları orada olur ve herkes üstüne düşeni yaparsa yangın söndürülürdü. Burada bir organizasyonsuzluk ve gecikmeler gördük” ifadelerini kullandı.
Hükümet 500 ve 1000 liralık banknot basmak istiyor ama..!

5. ESENLER GENÇLİK GÜNLERİ BAŞLIYOR

ŞİLE’DE 146.547 FİDE DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ..

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) Başkanı Ömür Gedik’ten Hayırlı Olsun Ziyareti

Esnaf İçin Güç Birliği Çalışmaları Kapsamında UEB’den Net Mesaj

Hataylı mobilyacılardan Azerbaycan atağı

Şanlıurfa’da Lisede Kanlı Saldırı: 16 Yaralı, Saldırgan İntihar Etti!

Son Dakika Kabine Değişikliği: Yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Adalet Bakanı Akın Gürlek Göreve Başladı

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İl Başkanı Abdullah Özdemir: CHP kirlenmiş bir parti hâline getirildi

”Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur”

Bağımsız Türkiye Partisi’nden birleşik, bütünleşik muhalefet çağrısı

İl Başkanı Abdullah Özdemir: CHP kirlenmiş bir parti hâline getirildi

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Gaziosmanpaşa’da İHH’dan Önemli Afet Bilinci Semineri

Dünya Ev Tekstili Sektörü HOMETEX’te Buluştu

Hataylı mobilyacılardan Azerbaycan atağı

Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı!

Gaziosmanpaşa’da “Ortak Akıl Güçlü Şehir Çalıştayı” Düzenlendi

Gaziosmanpaşa’da 19 Mayıs Coşkusu Dorukta!

İstanbul’a Yeni İlçe Geliyor İddiası: İlçe Sayısı 40’a Çıkıyor!

Arnavutköy’de Kariyer İçin Engel Yok: Engelleri Değil İstihdamı

Arnavutköy Belediyesi’nden Hadımköy’e Hizmet Yağmuru: Kültür Merkezi, Nikah Sarayı ve Yeni Yaşam Alanları Hizmete Açıldı

Gaziosmanpaşa’da Sağlık Hizmetleri: Hangi Hastaneler ve Klinikler Var?

Sakarya’da esnaf ve vatandaşla buluştu

AK Parti İstanbul Milletvekilleri vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor

Gaziosmanpaşa’da Şehitler Anısına Duygusal Buluşma: Erzurumlular Derneğinden Güzel Dayanışma

Gaziosmanpaşa’da Akif Ruhu: Fahreddin Paşa Anadolu Lisesi’nde Muhteşem Program!

Bahçeli’den Terörsüz Türkiye İçin Kritik Çağrı: Yeni Yol Haritası Şart!

Tekirdağ Çorlu’da Acı Haber: Silahlı Kavgaya Müdahale Eden 2 Polisimiz Şehit Oldu

Kağıthane’de İş İnsanı Ailesine Silahlı Saldırı: Kayınvalide Evine Kurşun Yağdı, Son Anda Kurtuldu!

Sultangazili Kadınlardan “Zamana İz Bırakan Eserler” Sergisi

Eyüpsultan’da 19 Mayıs Coşkusu Gençlik Yürüyüşüyle Başladı

ŞEHRİN EN RENKLİ ETKİNLİĞİ: “SOKAK STİLİ GRAFFİTİ FESTİVALİ”, GAZİOSMANPAŞA’DA GERÇEKLEŞTİ

AK Parti İstanbul’dan muhtarlık vurgusu.

İstanbul Emniyeti’nde Geniş Çaplı Atama Kararları! Vali Davut Gül İmzaladı.

İstanbul Emniyeti’nde Kritik Atamalar: İBB Soruşturmasını Yürüten Mali Şube Müdürü Değişti

Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Şinasi Yüzbaşıoğlu oldu. Çağlayan Kurt Mali Şube Müdürü Oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.