38,0126$% 0.08
41,0823€% 0.11
49,1106£% -0.21
3.695,59%0,22
3.026,89%0,24
9.631,80%-0,86
Danimarka yetkilileri, mültecilerin ülkeye getirdikleri 10 bin Danimarka Kronu’ndan (yaklaşık 1000 Euro) değerli eşya ya da nakit paralarına el koyabilecek. Danimarka Entegrasyon ve Göç Bakanı Inger Stojberg, sığınmacıların çantalarını arayacaklarını, el konulan mücevher, bilgisayar veya cep telefonu gibi eşyayı, masrafları karşılamak için açık artırmayla satacaklarını söylemişti.
Hükümet böylece göçmenlerin bakım masraflarının bir kısmının karşılanacağını söylüyor. Evlilik yüzükleri ve manevi değeri olan ziynet eşyalar ise kapsam dışında tutuluyor. Tasarının ağır şekilde eleştirilen bir diğer unsuru da, yasalaşması halinde, göçmenlerin ülkeye ailelerini getirebilmeleri için öngörülen sürenin bir yıldan üç yıla çıkarılması.
‘NAZİ ALMANYASINI ANDIRIYOR’
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Kopenhag yönetimini planı nedeniyle kınamıştı.
Bazı uluslararası yorumcular da girişimi, Nazi Almanyası’nın ikinci dünya savaşı sırasında Yahudilere yönelik benzer uygulamalarını andırdığını söylüyor. Danimarka Göç Bakanlığı ise tasarıyı savunuyor, göçmenlerin bakım masraflarını karşılamalarının normal olduğunu belirtiyor. Başbakan Lars Lokke Rasmussen de, Danimarka’nın tarihinde, bu kadar yanlış anlaşılan bir yasa tasarısı olmadığını söyledi. Danimarka’ya geçen yıl 21 bin kişi sığınma başvurusunda bulunmuştu. Bu yıl da başvurusu sayısının aynı düzeyde olması bekleniyor. Aynı sayı, komşu ülke İsveç’te ise geçen yıl 163 bindi.
Benzer bir karar da İsviçre’den geldi. İsviçre’nin hızlı davranarak uygulamaya soktuğu yasa kapsamında, üzerinde 1000 frank’tan (3 bin TL) yüksek bir miktar parayla ülkeye giriş yapan göçmenlerden, paralarını ve değerli eşyalarını teslim etmeleri istenecek. İsviçre bu yöntemle Danimarka gibi sığınmacıların ülkedeki masraflarını karşılamayı planlıyor. İnsan hakları kuruluşları ve sivil toplum örgütleri karara tepki gösterirken, İsviçre Göçmen Bürosu, mültecilerin ülkeye “maddi katkı” sağlaması gerektiğini vurguladı. Öte yandan, gönüllü olarak 7 ay içinde ülkeden ayrılacak bir mültecinin parasını geri alabileceği belirtildi.
TEPKİ ÇEKEN BİR UYGULAMA’DA GALLER’DEN
Galler’in başkenti Cardiff’te sığınmacılara, renkli bileklik takma zorunluluğu getirildiği ortaya çıktı. Çalışmalarına izin verilmeyen sığınmacılar, renkli bilekliklerini takmamaları halinde yemek alamıyor.
KIRMIZI KAPI UYGULAMASINA NAZİ BENZETMESİ
Geçen hafta da İngiltere’nin kuzey doğusundaki Middlesbrough kasabasında sığınmacıların yerleştirildiği evlerin kapılarının Nazi Almanyası’ndaki uygulamaları hatırlatacak şekilde kırmızıya boyandığı ortaya çıkmıştı.
Kırmızı kapı uygulaması nedeniyle sığınmacıların evlerinin ırkçı saldırılara maruz kaldığı ortaya çıkarken, göçmenlerden sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı James Brokenshire da konuyla ilgili inceleme başlatıldığını açıklamıştı.
İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’dan oluşan Birleşik Krallık, Avrupa’da geçen yıl yaşanan sığınmacı krizine, 5 yıl içinde 20 bin sığınmacı kabul edeceğini açıklayarak karşılık vermişti.
Koç'un cenazesindeki esrarengiz kişi kim?
Kastamonulular İftar Yemeğinde bir araya geldi
İlçenin Dört Bir Yanında Ücretsiz Wi-Fi Hizmeti
Fatih Savaş dua ve tövbenin önemine dikkat çekti
GAZİOSMANPAŞA SGK TAŞINIYOR:
Sultangazi Sosyal Güvenlik Merkezi Yol Tarifi
İzmir’de Toplantı ve Gösteriler 29 Mart’a Kadar Yasaklandı
Başkan Dursun’dan Ramazan Bayramı Mesajı
15 Temmuz Köprüsünde polis aracı kaza yaptı! 2 polis yaralı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sultangazi’de Ramazan Etkinlik Alanını Ziyaret Etti
Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri ve aileleri iftarda buluştu
Daha güvenli Eyüpsultan için kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz
Yunanistan Gümülcine’de Gönül Sofrası Kuruldu
Eyüpsultan’da Ramazan’ın son günleri coşkuyla geçiyor
FEDAİ KARAKOL GAZİOSMANPAŞA BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ İLÇE BAŞKANI
GOP EMLAK
EMİR ABİ SINAV KURS YÖNETİM KURULU BAŞKANI
YAYLA PEYNİRCİLİK GAZİOSMANPAŞA
MUSTAFA DEMİR YAPI-KUR YÖNETİM KURULU BAŞKANI
KERİM GÜL EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ
BANU YABAŞ İLGAR DEMOKRAT PARTİ GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANI
ORHAN TANAS GAZİOSMANPAŞA ERZURUMLULAR DERNEK BAŞKANI
MUSTAFA KORAL GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ
SEZAİ GÜLMEZ TURANCI DÜŞÜNCE DERNEĞİ GENEL BAŞKANI
YARBAY IŞIK TURANCI DÜŞÜNCE DERNEĞİ GAZİOSMANPAŞA ŞUBE BAŞKANI
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.