40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Sultangazili çocuklar, kendi yetiştirdikleri bitkilerle doğal beslenmeyi öğreniyor
Doğaya saygı duyan nesiller yetiştirme hedefiyle hareket eden Sultangazi Belediyesi, öğrencilere kendi yiyeceklerini kendilerinin yetiştirmesini sağlayacak Bitki Yetiştirme Kiti dağıttı. İçlerinde roka, dereotu, maydanoz ve tere olmak üzere 4 çeşit bitkinin yer aldığı kitleri çocuklara dağıtan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Çocuklarımıza doğaya, çevreye ve insana saygı duygusunu aşılamaya çalışıyoruz” dedi.
Sultangazi Belediyesi, çocuklara Bitki Yetiştirme kitleri dağıtarak hem doğal hayat konusunda bilinçlenmelerini hem de kendi yiyeceklerini yetiştirerek keyifli bir deneyim elde etmelerini sağlamak üzere harekete geçti. Geliştirilen proje kapsamında ilçedeki ilkokullarda okuyan öğrencilere içlerinde roka, dereotu, maydanoz ve tere olmak üzere 4 çeşit bitkinin yer aldığı kitler dağıtıldı.
Sultangazi 75. Yıl İlkokulu’nda gerçekleştirilen Bitki Yetiştirme Kiti dağıtım programına Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu ve AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasin Bakırcı, Okul Müdürü Saim Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç ile öğrenciler katıldı.
“Çocuklarımıza doğaya, çevreye ve insana saygı duygusunu aşılamaya çalışıyoruz” Etkinlikte konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Sultangazi’de bulunan ilkokullarda bu etkinliği devam ettireceğiz. Çocuklarımıza doğaya ve insana saygıyı aşılama adına küçük bir dokunuş yapıyoruz. Çocuklarımıza 4 farklı bitkiyi verdik. Dereotu, maydanoz, tere ve roka dağıttık. Çocuklarımız öncelikle yetiştirmeyi öğrensin istiyoruz. Bunun değerini bilsin istiyoruz. Bu ürünlerin kendileri için ne kadar kıymetli olduğunu anlamalarını istiyoruz. Çocuklarımıza doğaya, çevreye ve insana saygı duygusunu aşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
“Doğaya saygı duyan bir nesil yetiştirmek istiyoruz” Başkan Dursun sözlerini şöyle noktaladı: “Çocuklar geleceğimiz. Onları iyi bireyler olarak yetiştirdiğimiz zaman topluma çok daha faydalı olacaklar. Bu sayede de ürettiklerinin değerini bilecekler. Bu küçük dokunuşlar çocuklarımızın geleceğinde daha bilinçli bireyler olmalarını sağlayacak. Bugün güzel bir işe imza attık. Belediyemiz adına hayırlı olsun. Çocuklarımız gülünce bizler daha çok mutlu oluyoruz. Küçük bir bitki kitinin tek başına bir anlamı olmayabilir. Gelecek açısından büyük bir önem sahip olduğunu biliyoruz. Doğaya saygı duyan bir nesil yetiştirmek istiyoruz” dedi.
Konuşma sonrası Başkan Dursun ve protokol üyeleri öğrencilere Bitki Yetiştirme Kitlerini dağıttı.
Bitki Yetiştirme kitleri ayrıca, Malkoçoğlu Mahallesi Hüseyin Ersu İlkokulu ve Zübeyde Hanım Mahallesi Şehit Teğmen Ali Yılmaz İlkokulu’nda da öğrencilere dağıtıldı. İlçe genelindeki tüm ilkokullarda dağıtım devam edilecek.





BAYRAMPAŞA’DAKİ HER ÖĞRETMEN İÇİN BİR AĞAÇ
Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Ak Parti Şile Belediye Meclis Üyesi Onur Taylan: Eleştirilerim Sizlere Değil Genel Başkanınıza ve İl Başkanınıza

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı