DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Emniyettepe Yatılı Kız Kur’an Kursunda 55 Öğrenci Hafızlık İcazetlerini Aldı

Emniyettepe Yatılı Kız Kur’an Kursu Hafızları büyük bir merasimle hafızlık icazetlerini aldı.

Merasim Eyüpsultan Baş İmam-Hatibi Erhan Mete Hocanın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Ya Açar Nazm-ı Celil’in bakarız yapılana;
Yahut üfler geçeriz bir ölünün toprağına.
İnmemiştir hele Kur’an şunu hakkı ile bilin;
Ne mezarlıkta okunmak,
Ne fal bakmak için..
Mehmet Akif Ersoy’un dizeleri ile Hicret Camii Kur’an Kursu Hocası Hafız Aslan Özgüzelay’ın sunumu ile açıldı. İstiklal Marşı’nı büyük bir saygı ile dinleyen hazirun merasimi sonuna kadar takip etti.

İlme Hizmet Vakfı Eyüpsultan Müftülüğü Emniyettepe Kız Kur’an Kursunun tanıtımı yapılan sinevizyon gösteriminden sonra Hâfızların sahneye alınması ile kendilerine hediyeleri takdim edildi.

Merasimde Hafızlara hediyelerini takdim eden davetliler arasında Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı İsrafil Kışla, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Akhan, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alper Asım Özer, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Gaziosman Paşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Eşi, Eyüpsultan Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr.İsmail Uysal, Eyüpsultan İlçe Müftüsü Basri Bektaş yer aldı.

Eyüpsultan İlçe Müftüsü Basri Bektaş “Kur’an’ı kalplerimizin baharı eyle. Ve Gönüllerimizin nuru eyle. Hüzünlerimizi yok eden vesile eyle. Bütün elem ve kederlerimizin giderilmesine vesile eyle Ya Rabbi. Kim bunu böyle isterse onun hüznü ve elemi gider”. duası ile başladığı konuşmasında “Biz bir cennet bahçesinde bulunuyoruz. Ve buradan çıkışta herkes şöyle bir yemin etse Allah o yeminden mesul tutmaz: “Ben vallahi cennet bahçesinden geliyorum şimdi” dese o yemin sahih olmuş olur. Emeği geçen bu yavrularımızı yetiştiren evvela hocalarımızdan ve vakıf hizmeti yürüten kardeşlerimizden Allah razı olsun. Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesinde Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu ve Reşadiye İmam Hatip Ortaokulunda hafızlık proğramının yürütüldüğüne değinen Bektaş; “Bu vesile ile emeği geçen, katkı sağlayan, kur’an’ı okullarımızın merkezine ve merhazına alan tüm büyüklerimizden allah razı olsun, allah onları kur’an’la yücelen kullarından eylesin inşaallah.” diyerek teşekkürlerini iletti. “Kur’an-ı Kerimi Terazinin bir kefesine öbür kefesini de altınla doldursak altının burda hiç bir kıymeti olmaz diye anlatan büyüklerimizden Allah razı olsun.” dedi. Hafızlarımız için siz Allah’ın kitabını ezberlediğiniz için sizlere Tefsir, Resul’ü Zişan’ın buyruklarına uyduğunuz için Hadis kitabı ve gönül alma bab-ında zarflarımızı getirdik hediye etmek için herkesin adına Berra Nur kızımıza hediyesini takdim ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Proje okullarında görev yapmakta olan Reşadiye İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muzaffer Eke hazirunu selamladıktan sonra “Kur’an’ı Kerim’i hıfzetmek önemlidir muhakkak. Daha önemlisi hafız kalabilmektir. Bundan daha önemlisi hıfzettiğimiz Kur’anı Kerim’i anlamak, anlatmak, yaşamak ve yaşamak için bir ömür vermektir.”dedi. 2019 yılında başlatılan projenin 3 yıldır devam ettiğine değinen Eke “Yavrularımız okullarına devam ederken aynı zamanda hafızlığını tamamlaya bilmişlerdir. Bu konuda en başta öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Buna katkısı olan ve emeği geçen en küçüğünden en büyüğüne kadar herkesten Allah razı olsun.” dedi. Sözlerine “Kur’an’ın ilk hitabı “”İKRA!”” dır. Okumaktır. Bunu hepimiz biliyoruz, ancak hepimizin bildiği bir şeyi tekrar hatırlatmak istiyorum. İnsan önce kendini bilmelidir. Kendini bilen Rab’bini bilir. Rab’bini bilen haddini bilir. Haddini bilen hakkını bilir. Allah bizleri hadini, hakkını, Rab’bini ve kendisini bilenlerden eylesin.” diyerek sözlerini sonlandırdı..

İlçe Milli Eğitim Müdürü Alper Asım Özer katılım sağladığı Merasimde Hafızlar için getirdiği hediyelerini takdim etti.

Eyüpsultan İlçe Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Dr. İsmail Uysal konuşmalarında Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yoğun proğramından dolayı gelemediğini ancak selamlarını getirdiğini söyledi. Kendisininde Eyüp İmam Hatip Lisesi mezunlarından olduğunu söyleyen Uysal kendi dönemlerinde İmam Hatip liselerinin önünün kapalı olduğunu, tabir-i caiz ise ölü yıkayıcısı mı olacaksınız soruları ile psikolojik baskılara maruz kaldıklarını anlattı. “İmam Hatiplilerin önü açıldıktan sonra karşınıza tıp doktoru olarak gelmiş bulunuyorum” dedi. “Bu işte en büyük çileyi çeken kızlarımız hafızlarımız sonra aileler geliyor en son hocalarımızı sıralamaya alıyoruz. Bunun için en çok akışı hafızlarımız hak ediyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bir çok aile ‘ah benim evladımda hafız olsaydı’ diyor bunun için bunun değerini bilin” diyen Uysal sözlerini “İnsanların gönlünden vicdanlarını alırsanız, zamanında dini duyguları vermezseniz, anne babasına merhamet etmekten aciz nesiller ortaya çıkar” diyerek sözlerini sonlandırdı. Deniz Başkanın Hafızlarımıza hediyesini takdim etti.

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Kur’an Kurslarından sorumlu Ahmet Aktürkoğlu ” Proğramda emeği geçen başta İlçe Müftülüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Vakıf mensuplarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Yüzlerce yıldır milletimizin geleneksel olarak bu müesseseyi koruyup muhafaza etme gayretinin günümüzde de bir halkası eklenmiş oldu. Başta Saygıdeğer İl Müftüm Prof. Dr. Safi Arpaguş hocamızın selamlarını getirdim.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Akhan’ın konuşmalarında merasimde bulunan hazirunu selamladıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Demet Yazıcı’nın selamlarını iletti. Akhan orda bulunan hafız ailelerinin ne kadar şanslı olduğuna değindi. Duaların bir yerinde hamele-i Kur’an ervahına kısmından ne kadar faydalanacaklarını belirtti. Orda bulunan hafızlara, ailelerine ve hocalarına teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Bir çok vakıf bünyesinde çalışmış, vakıf insanı olarak nitelendirilen Artvin Eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı İsrafil Kışla’nın konuşmalarında Cumhur-u Reis’in selamlarını ve teşekkürlerini iletti. Vakfın kurucusu Necati Molder’i rahmetle anarken kuruma emeği geçen herkese teşekkür etti. Yakın geçmişte Din eğitiminin ne büyük zorluklarla yapıldığını anlatan Kışla, kızının üniversite eğitimini almak için Bosna’ya gitmek zorunda kaldığını anlattı. Kışla yaşanılan rahat ortamın büyük bir nimet olduğunu ifade etti. Sözlerini “Siz Kur’an’ı muhafaza edin Cenab-ı Allah’ta sizi muhafaza etsin. Kur’an’ı Kerim’i kendinize hizmet ettirmeyin, ömrünüz boyunca sizler Kur’an-ı Kerim’e hizmet edin.” diyerek sonlandırdı.

Yoğun Proğramından dolayı Hafızlık Merasimine geciken Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Eşi Hanımefendiyle birlikte Hafızları tebrik ederek hediyelerini takdim etti.


Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde görev yapmakta olan Resul Yılmaz’ın Kızı Fatma Yılmaz’da icazet alan hafızlarımızın arasında bulunuyordu.

Kendisine Avrupa Birliği Gazetesi olarak hayırlı olsun diyor muvaffakiyetler diliyoruz.


Haber ve Fotoğraf: Hadise Ruyem AYDOĞAN

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

YARBAY IŞIK : ÇANAKKALE YOKLUK İÇİNDE VAROLMA MÜCADELESİDİR

HIZLI YORUM YAP