40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Emniyettepe Yatılı Kız Kur’an Kursu Hafızları büyük bir merasimle hafızlık icazetlerini aldı.

Merasim Eyüpsultan Baş İmam-Hatibi Erhan Mete Hocanın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Ya Açar Nazm-ı Celil’in bakarız yapılana;
Yahut üfler geçeriz bir ölünün toprağına.
İnmemiştir hele Kur’an şunu hakkı ile bilin;
Ne mezarlıkta okunmak,
Ne fal bakmak için..
Mehmet Akif Ersoy’un dizeleri ile Hicret Camii Kur’an Kursu Hocası Hafız Aslan Özgüzelay’ın sunumu ile açıldı. İstiklal Marşı’nı büyük bir saygı ile dinleyen hazirun merasimi sonuna kadar takip etti.
İlme Hizmet Vakfı Eyüpsultan Müftülüğü Emniyettepe Kız Kur’an Kursunun tanıtımı yapılan sinevizyon gösteriminden sonra Hâfızların sahneye alınması ile kendilerine hediyeleri takdim edildi.
Merasimde Hafızlara hediyelerini takdim eden davetliler arasında Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı İsrafil Kışla, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Akhan, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alper Asım Özer, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Gaziosman Paşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Eşi, Eyüpsultan Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr.İsmail Uysal, Eyüpsultan İlçe Müftüsü Basri Bektaş yer aldı.

Eyüpsultan İlçe Müftüsü Basri Bektaş “Kur’an’ı kalplerimizin baharı eyle. Ve Gönüllerimizin nuru eyle. Hüzünlerimizi yok eden vesile eyle. Bütün elem ve kederlerimizin giderilmesine vesile eyle Ya Rabbi. Kim bunu böyle isterse onun hüznü ve elemi gider”. duası ile başladığı konuşmasında “Biz bir cennet bahçesinde bulunuyoruz. Ve buradan çıkışta herkes şöyle bir yemin etse Allah o yeminden mesul tutmaz: “Ben vallahi cennet bahçesinden geliyorum şimdi” dese o yemin sahih olmuş olur. Emeği geçen bu yavrularımızı yetiştiren evvela hocalarımızdan ve vakıf hizmeti yürüten kardeşlerimizden Allah razı olsun. Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesinde Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu ve Reşadiye İmam Hatip Ortaokulunda hafızlık proğramının yürütüldüğüne değinen Bektaş; “Bu vesile ile emeği geçen, katkı sağlayan, kur’an’ı okullarımızın merkezine ve merhazına alan tüm büyüklerimizden allah razı olsun, allah onları kur’an’la yücelen kullarından eylesin inşaallah.” diyerek teşekkürlerini iletti. “Kur’an-ı Kerimi Terazinin bir kefesine öbür kefesini de altınla doldursak altının burda hiç bir kıymeti olmaz diye anlatan büyüklerimizden Allah razı olsun.” dedi. Hafızlarımız için siz Allah’ın kitabını ezberlediğiniz için sizlere Tefsir, Resul’ü Zişan’ın buyruklarına uyduğunuz için Hadis kitabı ve gönül alma bab-ında zarflarımızı getirdik hediye etmek için herkesin adına Berra Nur kızımıza hediyesini takdim ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Proje okullarında görev yapmakta olan Reşadiye İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muzaffer Eke hazirunu selamladıktan sonra “Kur’an’ı Kerim’i hıfzetmek önemlidir muhakkak. Daha önemlisi hafız kalabilmektir. Bundan daha önemlisi hıfzettiğimiz Kur’anı Kerim’i anlamak, anlatmak, yaşamak ve yaşamak için bir ömür vermektir.”dedi. 2019 yılında başlatılan projenin 3 yıldır devam ettiğine değinen Eke “Yavrularımız okullarına devam ederken aynı zamanda hafızlığını tamamlaya bilmişlerdir. Bu konuda en başta öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Buna katkısı olan ve emeği geçen en küçüğünden en büyüğüne kadar herkesten Allah razı olsun.” dedi. Sözlerine “Kur’an’ın ilk hitabı “”İKRA!”” dır. Okumaktır. Bunu hepimiz biliyoruz, ancak hepimizin bildiği bir şeyi tekrar hatırlatmak istiyorum. İnsan önce kendini bilmelidir. Kendini bilen Rab’bini bilir. Rab’bini bilen haddini bilir. Haddini bilen hakkını bilir. Allah bizleri hadini, hakkını, Rab’bini ve kendisini bilenlerden eylesin.” diyerek sözlerini sonlandırdı..

İlçe Milli Eğitim Müdürü Alper Asım Özer katılım sağladığı Merasimde Hafızlar için getirdiği hediyelerini takdim etti.

Eyüpsultan İlçe Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Dr. İsmail Uysal konuşmalarında Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yoğun proğramından dolayı gelemediğini ancak selamlarını getirdiğini söyledi. Kendisininde Eyüp İmam Hatip Lisesi mezunlarından olduğunu söyleyen Uysal kendi dönemlerinde İmam Hatip liselerinin önünün kapalı olduğunu, tabir-i caiz ise ölü yıkayıcısı mı olacaksınız soruları ile psikolojik baskılara maruz kaldıklarını anlattı. “İmam Hatiplilerin önü açıldıktan sonra karşınıza tıp doktoru olarak gelmiş bulunuyorum” dedi. “Bu işte en büyük çileyi çeken kızlarımız hafızlarımız sonra aileler geliyor en son hocalarımızı sıralamaya alıyoruz. Bunun için en çok akışı hafızlarımız hak ediyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bir çok aile ‘ah benim evladımda hafız olsaydı’ diyor bunun için bunun değerini bilin” diyen Uysal sözlerini “İnsanların gönlünden vicdanlarını alırsanız, zamanında dini duyguları vermezseniz, anne babasına merhamet etmekten aciz nesiller ortaya çıkar” diyerek sözlerini sonlandırdı. Deniz Başkanın Hafızlarımıza hediyesini takdim etti.

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Kur’an Kurslarından sorumlu Ahmet Aktürkoğlu ” Proğramda emeği geçen başta İlçe Müftülüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Vakıf mensuplarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Yüzlerce yıldır milletimizin geleneksel olarak bu müesseseyi koruyup muhafaza etme gayretinin günümüzde de bir halkası eklenmiş oldu. Başta Saygıdeğer İl Müftüm Prof. Dr. Safi Arpaguş hocamızın selamlarını getirdim.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Akhan’ın konuşmalarında merasimde bulunan hazirunu selamladıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Demet Yazıcı’nın selamlarını iletti. Akhan orda bulunan hafız ailelerinin ne kadar şanslı olduğuna değindi. Duaların bir yerinde hamele-i Kur’an ervahına kısmından ne kadar faydalanacaklarını belirtti. Orda bulunan hafızlara, ailelerine ve hocalarına teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Bir çok vakıf bünyesinde çalışmış, vakıf insanı olarak nitelendirilen Artvin Eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı İsrafil Kışla’nın konuşmalarında Cumhur-u Reis’in selamlarını ve teşekkürlerini iletti. Vakfın kurucusu Necati Molder’i rahmetle anarken kuruma emeği geçen herkese teşekkür etti. Yakın geçmişte Din eğitiminin ne büyük zorluklarla yapıldığını anlatan Kışla, kızının üniversite eğitimini almak için Bosna’ya gitmek zorunda kaldığını anlattı. Kışla yaşanılan rahat ortamın büyük bir nimet olduğunu ifade etti. Sözlerini “Siz Kur’an’ı muhafaza edin Cenab-ı Allah’ta sizi muhafaza etsin. Kur’an’ı Kerim’i kendinize hizmet ettirmeyin, ömrünüz boyunca sizler Kur’an-ı Kerim’e hizmet edin.” diyerek sonlandırdı.

Yoğun Proğramından dolayı Hafızlık Merasimine geciken Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Eşi Hanımefendiyle birlikte Hafızları tebrik ederek hediyelerini takdim etti.

Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde görev yapmakta olan Resul Yılmaz’ın Kızı Fatma Yılmaz’da icazet alan hafızlarımızın arasında bulunuyordu.
Kendisine Avrupa Birliği Gazetesi olarak hayırlı olsun diyor muvaffakiyetler diliyoruz.
Haber ve Fotoğraf: Hadise Ruyem AYDOĞAN

YARBAY IŞIK : ÇANAKKALE YOKLUK İÇİNDE VAROLMA MÜCADELESİDİR

Yeşilay Şile Şube Başkanı Hakan Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..

Ümraniye Esnaf Sanatkârlar Odası 16. Seçimli Genel Kurulunda Mehmet Özdil ile Yola Devam Kararı..

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nden Geçiyor! Yeni Doğal Gaz Boru Hattı İçin Kamulaştırma Başladı – Parsel Parsel Detaylar Çıkıyor

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Erdoğan, Pezeşkiyan ile Görüştü: Türkiye, İran ile ABD Arasında Arabuluculuk Rolüne Hazır!

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Bir Para Birimi Daha Tarih Oldu: Bulgaristan’da Leva Dönemi Bitti, Euro Tek Yasal Para Birimi Oldu! Türkiye’yi Nasıl Etkileyecek?

Galatasaray 4-0 Kayserispor Maç Sonucu: Liderlikte Fark Açıldı! Goller ve Özet

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi: Bu Hafta Kura Çekilişi Yapılacak 10 İl Belli Oldu! Heyecan Dorukta

İstanbul’un Göbeğindeki Tarihi Arazi Satışa Çıkarıldı: Bab-ı Ali Karşısındaki Defterdarlık Binası Özelleştirme Kapsamında!

Doğal Gaz Desteği Ocak 2026 Ödemeleri Belli Oldu: 485 Bin Haneye 288 Milyon TL Yatırıldı! Başvuru Nasıl Yapılır?

Ebubekir Şahin’in Kızı Sınavsız Memur Oldu: Türk Telekom’dan Rekabet Kurumu’na İstisnai Kadro Ataması!

Türkiye’nin Tekstil Devi İflas Etti: Milyonluk Makinalar İcradan Satılacak!

Hatay’ın Kalbi 1055 Gün Sonra Yeniden Atıyor! Habib-i Neccar Camii Yeniden İbadete Açıldı

Antalya’da Feci Kaza: Tekirdağ-Antalya Otobüsü Devrildi, 8 Ölü, 26 Yaralı!

SİVİL DİPLOMASİ VE İŞ DÜNYASI DERNEĞİ KURULDU

Berat Kandili 2026 Tarihi Belli Oldu! Diyanet’in 2026 Dini Günler Takvimine Göre 2 Şubat Pazartesi
İzmir Karaburun’da Trajik Olay: Sahilde 5-6 Yaşında Çocuk Cesedi Bulundu!

Hamas’tan İsrail’e Sert Uyarı: Gazze Ateşkes İhlalleri Devam Ederse Ciddi Sonuçlar Doğacak!
Altın Fiyatlarında Sert Düşüş! 1 Şubat 2026 Güncel Gram, Çeyrek, Yarım ve Cumhuriyet Altın Fiyatları

Suriçi Grubu İstanbul Gelenesel Toplantıları çok Konuşulacak!

Makbule Gül Vefat Etti: Eski Göktürk Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün Annesi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Emekliye Şubat Müjdesi: 3.119 TL Fark Ödemeleri 4 Şubat’ta Hesaplarda! En Düşük Maaş 20 Bin TL Oldu

Ünlülere Şafak Operasyonu: Hasan Can Kaya, Reynmen ve Emirhan Çakal Gözaltında! Uyuşturucu Soruşturmasında 26 Şüpheli

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

Yeşilay Şile Şube Başkanı Hakan Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..

TBMM’de Trafik Cezalarını Artıran Teklifin 10 Maddesi Kabul Edildi: Cezalar 200 Bin TL’ye Kadar Çıkıyor!

CİMER talepleri Bayrampaşa’da daha hızlı çözülecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Uğur Mumcu Basınevi’ni Yeniden Canlandırıyor: Basın Emekçilerine Modern ve Dayanışma Odaklı Yeni Merkez!

Avrupa Birliiği gazetesi 299. Sayısı
