DOLAR

34,1911$% 0.14

EURO

38,2184% -0.1

STERLİN

45,8589£% 0.07

GRAM ALTIN

2.936,76%0,12

ONS

2.672,26%0,01

BİST100

9.829,19%-0,62

a

Eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'a "suç örgütü" soruşturması

Ankara eski Emniyet Müdürü Servet Yılmaz hakkında, organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan'la bağlantılı olarak bir dosya hazırlandı. Yılmaz’ın, Ayhan Bora Kaplan’dan şikayetçi olan bir kişiyi şehri terk etmeye zorladığı iddiaları gündemde. Soruşturma için İçişleri Bakanlığı’ndan izin bekleniyor.

ANKARA-BHA

Eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ile ilgili bir dosyaya konu oldu. Yılmaz’ın, Kaplan’dan şikayetçi olan bir kişiyi Ankara’dan ayrılmaya zorladığı iddia ediliyor. Bu olayın ardından soruşturma başlatılması bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı Bakü Müşaviri olarak görev yapan Servet Yılmaz’a yönelik işlem, Ayhan Bora Kaplan’ın organize suç örgütü liderliği iddiasıyla yargılandığı davanın bir parçası olarak başlatıldı.

“Ankara’yı terk edeceksiniz!”

İddiaya göre, Yılmaz, Ankara Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttüğü dönemde, Kaplan’dan şikayetçi olan bir kişiyi Ankara’yı terk etmeye zorlamış ve bu kişi polis eşliğinde şehirden ayrılmak zorunda kalmıştır. Savcılık, birinci sınıf emniyet müdürü statüsündeki Yılmaz hakkında soruşturma başlatmak için Hakimler Savcılar Kurulu’ndan (HSK) izin talep etti. HSK ise iddiaların adli görev kapsamında olmadığını belirterek, kararın İçişleri Bakanlığı’nda olduğunu ifade etti. Bu aşamada savcılığın soruşturma yürütmek için İçişleri Bakanlığı’ndan izin alması bekleniyor.

Geçen ocak ayında, Yusuf Aydın isimli bir esnaf, Ayhan Bora Kaplan ve adamlarının “bir ticaret karşılığında aldığı 14.2 milyon liralık çeki kırdırmak için devreye girdiğini” öne sürerek Emniyet’e başvurmuştu. Aydın, eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve yardımcısı Alp Arslan’ın baskısıyla Ankara’yı terk etmek zorunda kaldığını iddia etmişti. Aydın, “Bir polis ‘Emniyet Müdürümüz Servet Yılmaz’ın talimatı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talebidir. Ankara’yı terk edeceksiniz’ dedi. Polisler evime kadar gelerek Ankara’yı terk etmeme eşlik ettiler” diye konuşmuştu. Aydın, çeklerin bedelsiz olarak alındıktan sonra “kırıldığını” ve toplamda 32 milyon lira zarara uğradığını belirterek 15 kişiden şikayetçi olmuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hakan Fidan, BM Arabuluculuk Dostlar Grubu toplantısında konuştu

HIZLI YORUM YAP