40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469


İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında, Eyüpsultan Belediyesi’nin desteğiyle, Eyüpsultan Kaymakamlığı koordinatörlüğünde ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen Masal ve Sanat Köyü isimli projenin tanıtım programı yapıldı.
Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Alper Asım Özer katıldı.
Programda Eyüpsultan Kaymakamlığı Gönülden Gönüle Korosu ve ilçede Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda müzik öğretmenliği branşı dışında eğitim veren öğretmenlerden oluşan koro sahne aldı.
Her iki koro da sahnede sevilen şarkıları seslendirirken, Ragıp Kutmangil İlkokulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin Kars Halk Oyunları gösterisi salonda bulunanlar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.
Programda kürsüye gelerek bir konuşma yapan Başkan Deniz Köken: “Yurt dışında eğitimle ilgili ne varsa, bölgemizin tamamında bulunan okullardaki eğitim sistemimizin içerisinde, bizim okullarımızda olmasını istiyoruz. Bu bağlamda Milli Eğitim Müdürlüğümüz İle birlikte ciddi çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Eyüpsultan’da bulunan okullarımızın tamamı bir iki sene içerisinde her alanda, İstanbul’da konuşulan okulları haline gelecek. Hedefimiz bu. Sporda da, musikide de sanat dallarında da matematikte de böyle olacak.” dedi.

PROJENİN MEVCUT DURUMU
Güzeltepe mevkiinde inşaat çalışmaları devam eden Masal ve Sanat Köyü’nün atölye çalışmaları, inşaat tamamlanana kadar Eyüpsultan Belediyesi ve Eyüpsultan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen yerlerde devam ediyor. Sanal Gerçeklik Atölyesi faaliyetleri geçici olarak Eyüpsultan Belediyesi Güzeltepe Gençlik Merkezi’nde yürütülüyor.
Projede kurulması planlanan 7 atölyenin de faaliyetleri başladı. Proje kapsamında sürdürülen Program 1 (Deneyimleme) ve Program 2 (Kurslar), Eğitici Eğitimleri ile Eğitici ve Sosyal Faaliyetler çalışmalarında 3 bin 740 öğrenci ve 200 öğretmene ulaşıldı.
MASAL VE SANAT KÖYÜ PROJESİ NEDİR?
İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklenmekte olan Masal ve Sanat Köyü Projesi, “Eyüpsultan ilçesinde, dezavantajlı konumdakiler başta olmak üzere, çocuk ve gençlere ulaşmayı ve proje kapsamında yapılması planlanan faaliyetlerle onların teknoloji, kültür ve sanat ile bir araya gelmelerinin sağlanması, kendine güvenen bireyler olarak toplumsal hayata katılımları ve bu alanda mesleki kariyerlerini planlayabilmelerini” hedefleyen bir projedir.
Projede ayrıca ‘eğitici eğitimleri ve eğitim seminerleri ile ailelerimizin çocuklarının mesleki kariyerlerini planlamada daha donanımlı olmaları ve öğretmenlerimizin de mesleki gelişimlerine katkı sağlanması’ hedeflenmiştir. Eyüpsultan Belediyesi’nin destekleriyle, Eyüpsultan Kaymakamlığı koordinatörlüğünde yürütülen projede, Eyüpsultan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün yanı sıra, İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa, Kadir Has Üniversitesi ve Nişantaşı Üniversitesi proje ortağı olarak yer almaktadır.
Proje ile öncelikle Eyüpsultan ilçesi özelinde ve İstanbul genelinde 4-18 yaş arası çocuk ve gençlere, ailelere ve öğretmenlere ulaşılması hedeflemektedir.
3 PROGRAMDA, 7 EĞİTİM MODÜLÜ VE UYGULAMA REHBERİ İLE HİZMET VERECEK
Proje kapsamında kurulmakta olan merkez, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim-Öğretim Programı ile uyumlu olarak 3 programda, 7 Eğitim Modülü (Masal, Sanal Gerçeklik, Animasyon/Film, Kişisel Gelişim, Müzik, Akıl Oyunları ve Yaratıcı Drama Atölyeleri) ve uygulama rehberi ile hizmet verecek. Projenin temel faaliyetleri arasında, atölye çalışmalarının yanı sıra, eğitici eğitimleri, çalıştay, seminerler, yarışma etkinlikleri ve bahar şenliği yer almaktadır.

49 ülkede 134 bin yetime düzenli destek

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
İstanbul’da Okullar Tatil Edildi: Kuvvetli Kar Yağışı Nedeniyle 12 Ocak Pazartesi Eğitime Ara!

Siirt Vakfı Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Gençlik Kahvaltısı: Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yabancı Teröristler Ülkeye Sızdı, Protestolar Alevleniyor

İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

2026 Kredi Kartı Aidatları Belli Oldu: En Yüksek 2.595 TL, En Düşük 47 TL – Ücretsiz Kartlar da Var!

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde İstanbul, Ankara ve İzmir Kura Çekiliş Tarihleri Belli Oldu: Büyük Bekleyiş Sona Yaklaşıyor!

Kibariye Kimdir? Ünlü Sanatçının Zorlu Hayatı ve Başarı Dolu Kariyeri

Türkiye’de Baraj Doluluk Oranları 2026: İl İl Güncel Durum ve Analiz

İspanya Başbakanı, Yeison Jimenez ve The Witcher Neden Gündemde? Güncel Gelişmeler ve Analiz

Barış Ödülü’nü Trump’la paylaşmak isteyen Venezuela muhalefet liderine Nobel’den yanıt: Paylaşım ve devir mümkün değil

68 il’de “sarı” kodlu uyarı: Fırtına, kuvvetli yağış ve çığ riskine karşı dikkat

Emel Bilenoğlu’ndan Gazeteciler Günü’ne Özel Kahvaltı Daveti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere “Vefa” Buluşması: Dezenformasyonla Mücadele, 2026 Reform Yılı ve Yerel Medya Vurgusu Gündemde!

Eyüpsultan AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Basın Mensuplarına Özel Davet: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kahvaltısı Kemerburgaz Yeşil Orman’da Gerçekleşti!

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa’dan Avrupa Birliği Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

10 Ocak 2026 Ekonomi ve Siyaset Gündemi: Türkiye’den Küresel Gelişmelere Öne Çıkan Haberler

ATA AÖF Final Sınavı Ne Zaman? 2025-2026 Güz Dönemi Sınav Saatleri, Oturumlar ve Tüm Detaylar

NBA Maçları Neden Gündemde: Trail Blazers – Rockets, Lakers – Bucks, Warriors – Kings, Nuggets – Hawks Analizi

Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor

Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar’dan Yerel Basına Destek: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret

Gençler Sordu Usta Gazeteciler ve Başkan Dursun Yanıtladı

Medivia Sağlık Gazetecilere ‘Ahde Vefa’ programı düzenledi

İstanbul İçin Kuvvetli Kar Uyarısı: Pazar Karla Karışık Yağmur, Pazartesi Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor – Vatandaşlar Tedbirli Olsun!
