40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469


İstanbul’da göçmen kaçakçılarına karşı yürütülen çalışmalarda 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, özel müşterileri için gerçek pasaportları sahteye çevirdikleri anlaşıldı. Şüphelilerden biri tutuklandı, diğer adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlileri kaçak göçmenlere sahte pasaport ve vize temin eden 2 şüpheli belirledi.
Araştırmalarda şüphelilerin sahte pasaportları Fatih’te bir adreste düzenledikleri anlaşıldı. Belirlenen adrese baskın düzenlendi.
Operasyonda R.B. ismli Fas uyruklu kadınla Irak uyruklu M.K.I.A.B yakalandı.
SAHTE ÇİFT GÖRÜNTÜSÜNDE EV TUTMUŞLAR
Emniyete götürülen şüphelilerin dikkat çekmemek için kendilerini karı koca gibi göstererek Fatih’teki daireyi tuttukları öğrenildi.
İddiaya göre şüpheliler bu adresi, sahte pasaport düzenleme ofisi haline getirdi. Kalmak için ise başka bir adresi kiraladı.
ÇOK SAYIDA SAHTE BELGE ELE GEÇİRİLDİ
Adreste yapılan aramalarda 55 pasaport kapağı, farklı ülkelere ait 220 pasaport sayfası, farklı ülkelere ait basımı yapılmış 510 boş pasaport ve kimlik benzeri değerli kağıt, farklı ülkelere ait 785 hologram ve filigram, farklı ülkelere ait 150 boş vize yaprakları, 15 adet çip, pasaport yapımında kullanılan 7 farklı renklerde boya, 17 adet mühür, 7 adet THY ait boş uçuş kartı ve pasaport yapımında kullanılan malzemelerle bir miktar para ele geçirildi.

PARAYLA PASAPORT ALIP BAŞKASI İÇİN DÜZENLİYORDU
Irak uyruklu M.K.I.A.B’nin, müşterileri referansla gelmesi halinde, farklı bir yöntemle sahte pasaport ya da kimlik ayarladığı belirtildi.
İddiaya göre Iraklı şüpheli; diğer sahtecilik yöntemlerinden farklı yol izliyordu. Sıfırdan sahte pasaport yerine, Türkiye’de daha önceden legal yollarla girmiş farklı kişilerin pasaportlarını para karşılığı temin ediyordu.
Bu pasaportları özel müşteriler için düzenliyordu. Pasaportlar üzerindeki bilgiler farklı karışım ve solüsyonlarla temizleniyordu.
Fotoğraf sökülüyor, yeni pasaport sahibinin fotoğraf ve kimlik bilgilerini işliyordu. Değiştirilmiş fakat geçerli bir pasaport olarak tekrar yeni sahibine veriliyordu.
BİRİ TUTUKLANDI DİĞER SERBEST KALDI
Polis ekiplerinin de görmeye çok alışık olmadığı yönetimler kullanan şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi. Fas uyruklu R.B. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. M.K.I.A.B ise tutuklandı.
HABİP ATAM Sözcü Gazetesi

Bayrampaşa Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi açıldı

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Güç Sessizdir

Yeşilay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Elif Ata’dan Anlamlı Kutlama: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Yerel Basını Bir Araya Getirdi, Sıkıntıları Dinledi!

İstanbul’da Okullar Tatil Edildi: Kuvvetli Kar Yağışı Nedeniyle 12 Ocak Pazartesi Eğitime Ara!

Siirt Vakfı Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Gençlik Kahvaltısı: Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yabancı Teröristler Ülkeye Sızdı, Protestolar Alevleniyor

İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

2026 Kredi Kartı Aidatları Belli Oldu: En Yüksek 2.595 TL, En Düşük 47 TL – Ücretsiz Kartlar da Var!

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde İstanbul, Ankara ve İzmir Kura Çekiliş Tarihleri Belli Oldu: Büyük Bekleyiş Sona Yaklaşıyor!

Kibariye Kimdir? Ünlü Sanatçının Zorlu Hayatı ve Başarı Dolu Kariyeri

Türkiye’de Baraj Doluluk Oranları 2026: İl İl Güncel Durum ve Analiz

İspanya Başbakanı, Yeison Jimenez ve The Witcher Neden Gündemde? Güncel Gelişmeler ve Analiz

Barış Ödülü’nü Trump’la paylaşmak isteyen Venezuela muhalefet liderine Nobel’den yanıt: Paylaşım ve devir mümkün değil

68 il’de “sarı” kodlu uyarı: Fırtına, kuvvetli yağış ve çığ riskine karşı dikkat

Emel Bilenoğlu’ndan Gazeteciler Günü’ne Özel Kahvaltı Daveti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere “Vefa” Buluşması: Dezenformasyonla Mücadele, 2026 Reform Yılı ve Yerel Medya Vurgusu Gündemde!

Eyüpsultan AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Basın Mensuplarına Özel Davet: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kahvaltısı Kemerburgaz Yeşil Orman’da Gerçekleşti!

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa’dan Avrupa Birliği Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

10 Ocak 2026 Ekonomi ve Siyaset Gündemi: Türkiye’den Küresel Gelişmelere Öne Çıkan Haberler

ATA AÖF Final Sınavı Ne Zaman? 2025-2026 Güz Dönemi Sınav Saatleri, Oturumlar ve Tüm Detaylar

NBA Maçları Neden Gündemde: Trail Blazers – Rockets, Lakers – Bucks, Warriors – Kings, Nuggets – Hawks Analizi

Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor

Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar’dan Yerel Basına Destek: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret

Gençler Sordu Usta Gazeteciler ve Başkan Dursun Yanıtladı
