40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, bir dizi temaslarda bulunmak üzere gittiği Batman’da parti teşkilatı, partililer ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye’nin gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tekin; çözüm süreci, barış, yoksulluk, uyuşturucu, kayıp çocuklar, ekonomi, olası ittifaklar ve siyasi partilerde aday belirleme yöntemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Batman’a bir dostunun düğünü için geldiğini belirten Tekin, ziyaretini halkla ve partililerle buluşmaya dönüştürdüğünü söyleyerek, “Hani diyorlar ya bunlar çarşıya pazara çıkamıyorlar. Biraz sonra biz de çarşı ve pazarı gezeriz” dedi.

“Batman’a ve bu coğrafyaya vefa borcumuz var”
Batman’a daha önce birçok kez geldiğini hatırlatan Tekin, Batman, Diyarbakır ve Mardin’in 1990’lı yıllarda SHP döneminde CHP açısından önemli merkezler olduğunu belirtti. Dönemin SHP Genel Başkanı Erdal İnönü’nün Kürt meselesi ve özgürlükler konusunda hazırlattığı rapora değinen Tekin, o dönem böyle bir rapor hazırlamanın önemli bir siyasi cesaret gerektirdiğini ifade etti. Geçmişte yaşanan gelişmeler nedeniyle CHP ile bölge halkı arasında duygusal bir kopuş yaşandığını belirten Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde ise Kürt meselesinin çözümünün TBMM çatısı altında ele alınması gerektiği yönünde önemli adımlar atıldığını vurguladı.

“İnşallah barış ve kardeşlik Türkiye’de egemen olur”
“Terörsüz Türkiye” ve çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tekin, TBMM’de siyasi partilerin desteğiyle alınan kararın önemli bir aşama olduğunu söyledi. Türkiye’nin önündeki temel hedefin “kardeşlik hukuku” oluşturmak olduğunu belirten Tekin, savaş ve çatışmalı süreçlere trilyonlarca dolar harcandığını savunarak, “Keşke bunlar üretime, insanlık adına harcanabilseydi. Savaş bir cinayet, barış her zaman ilkelerimizdir” dedi.
“Türkiye’nin gerçek gündemine dönmemiz lazım”
Türkiye’de siyasi tartışmaların ülkenin gerçek sorunlarının önüne geçtiğini savunan Tekin, özellikle yoksulluk, uyuşturucu bağımlılığı ve çocukların suça sürüklenmesi konularının TBMM’nin öncelikli gündeminde olması gerektiğini belirtti. Türkiye’de milyonlarca kişinin sosyal yardıma ihtiyaç duyduğunu ve uyuşturucu bağımlılığının “beka meselesi” olduğunu ifade eden Tekin, yüksek faiz ve borçluluk nedeniyle emekliler ile toplumun geniş bir kesiminin zor durumda kaldığını kaydetti.
“Edirne’den Ardahan’a sahada olacağız”
Önümüzdeki dönemde CHP yöneticileri ve milletvekilleriyle birlikte sahada olacaklarını belirten Tekin, “Edirne’den Ardahan’a kadar sahada, sokakta olacağız” diyerek Batman mesajını “Başın düşerse dara, CHP’yi ara” sözleriyle özetledi.
Olası erken seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak kurulup kurulmayacağı yönündeki soruya ise Tekin, henüz erken olduğunu ancak gelecekte bir ittifaca ihtiyaç duyulabileceğini ifade etti.
“Milletvekili ve belediye başkanlarının parti değiştirmesini kabul edemeyiz”
Milletvekili ve belediye başkanlarının görev süreleri tamamlanmadan parti değiştirmesine karşı olduğunu vurgulayan Tekin, siyasi transferlerin seçmenin siyasete olan güvenini zedelediğini söyledi. Ayrıca siyasi partilerde adayların merkezi atama yöntemiyle belirlenmesine karşı çıkan Tekin, Hasankeyf örneğini vererek yerel yöneticilerin yerelde ve millet iradesiyle seçilmesi gerektiğini savundu.
Açıklamalarının ardından Gürsel Tekin, Batman sokaklarında esnafı ziyaret etti, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.
Görele’de Selde Hayatını Kaybeden Kırca Ailesi Son Yolculuğuna Uğurlandı
LÖSEV GÖNÜLDEN SESLER KOROSU, 4. ULUSLARARASI İSTANBUL KORO FESTİVALİ’NDE SAHNE ALDI
Geçmişten Geleceğe Uzanan Sandıklardaki “Şile Bezi” Gün Yüzüne Çıktı..
Yaz Sezonunda Otel ve Restoranlarda %60’a Varan İletişim Kaybına Çözüm:
Anadolu Isuzu’dan Kamyon ve Kamyonet Müşterilerine Özel Finansman Kampanyası
Akasyalar Açarken İstanbul Baharı: Mimozalar, Erguvanlar, Katırtırnakları ve Manolyalarla Renk Cümbüşü
Hataylı mobilyacılardan Azerbaycan atağı
Şanlıurfa’da Lisede Kanlı Saldırı: 16 Yaralı, Saldırgan İntihar Etti!
Son Dakika Kabine Değişikliği: Yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Adalet Bakanı Akın Gürlek Göreve Başladı
Özel’in Yeni Partisi “İstiklâl” Olacak İddiası: 90 Milletvekili Geçişi Bekleniyor
“Planlı bir fakirleştirme operasyonuyla karşı karşıyayız!”
“Bu kör kapitalist zihniyetin Türk milletine verebileceği hiçbir şey kalmamıştır”
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Lütfullah Önder Mutlak Butlan kriziyle ilgili dikkat çekici bir öneride bulundu.
Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Koyun Ülkesi Denince Akla Gelen Yerler: Faroe Adaları, Yeni Zelanda ve Çin
MEB’den Resmi Uyarı: Bakanlık Firmalardan Para Talep Etmiyor
Almanya Binlerce İşçi Alımı Yapacak: Yeni Süreç Başladı
Banka Kartlarınızı Folyoya Sarın Çağrısı Yapıldı
Zeka Testi: Kedi ve Köpeklerin Arasındaki Tek Civciv Nerede?
Gürsel Tekin Batman’da: “Türkiye’nin gerçek gündemine dönmemiz lazım”
Görele’de Selde Hayatını Kaybeden Kırca Ailesi Son Yolculuğuna Uğurlandı
AK Parti 25. Yıl Dönümünü Ankara’da Görkemli Törenle Kutladı
Ümraniye’de Süleymancılar Merkezine Polis Baskını
IBAN Mağduru Binlerce Kişiyi Sevindirecek Emsal Karar Çıktı
Kartal Tibet’in Çocukları Kimler? Ortaya Atılan “Gizli Oğul” İddiası Gerçekçi mi?
SGK Çalışan Başına 3.500 TL’ye Kadar Prim Desteği Verecek
SGK’dan Toplu Nakit Ödeme: Şartlar ve Detaylar Belli Oldu
AKOM’dan Yeni Rapor: İstanbul İçin Yağış ve Fırtına Uyarısı Verildi
Süleymancılar Cemaatinin Güncel Lideri Alihan Kuriş Kimdir?
CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığına Dr. Aytekin Parmak Atandı
LA NOUBA’NIN GİRNE KALESİ’NE TAŞIDIĞI ULUSLARARASI FESTİVALE GÜNEY KIBRIS’TAN TEPKİ
Mustafa Yiğit Sultangazi Belediye Başkan Yardımcılığı Görevine Atandı
Balkanlar Turu Rota Rehberi: Bosna Hersek’ten Prizren’e Kadar Unutulmaz Duraklar
Paşa Kahvesi İkinci Şubesini Çukurçeşme’de Açıyor
YAPAY ZEKÂYLA FLÖRT ÇILGINLIĞI!
EVLADININ BİLEREK ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ: YARDIM EDİN DİYE YALVARDI
TÜGVA Sultangazi 2026 Yaz Okulu Kapanış Programı
Fethiye’de Can Pazarı: Gezi Teknesi Alev Topuna Döndü, 115 Kişi Saniyelerle Kurtuldu