DOLAR

34,2900$% 0.08

EURO

36,9725% -0.09

STERLİN

44,4217£% -0.16

GRAM ALTIN

3.020,60%-0,23

ONS

2.733,69%-0,54

BİST100

8.741,96%-1,09

“HAYYE PAZAR” HATAY’A DAYANIŞMAYLA GELİYOR

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler, Hatay’ı da derinden etkileyerek bölgedeki altyapı ve ekonomide ciddi hasara yol açtı. Felaketin ardından, çoğunluğu kadın olan yerel üreticiler, dış dünyayla bağlantılarını kaybetti ve ürünlerini tüketiciyle buluşturmakta zorlandı. Bu zor süreçte yerel üreticilere destek olmak amacıyla İnternet Derneği (ISOC TR), onların dayanışma gücünü artırmak ve sürdürülebilir gelir elde etmelerine katkıda bulunmak için “Hayye Pazar” projesini hayata geçiriyor.

İnternet Derneği, “Hayye Pazar” ile Yerel Üreticilere Yeni Bir Kapı Açıyor

İnternet Derneği (ISOC TR) Yönetim Kurulu Başkanı Ceren Ünal, “Hayye Pazar” projesiyle, Hataylı üreticilerin Türkiye ve dünyadaki tüketicilerle buluşmasını sağlayacak bir e-ticaret platformu oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Proje, 31 Ekim’de yapılacak olan toplantı ile yerel üreticilerle buluşacak ve onların ürünlerini daha geniş bir pazara ulaştırmayı hedefleyecek.

Ceren Ünal, projeyle ilgili şu sözleri paylaştı: “Hatay’da yaşanan bu büyük felaketin ardından, amacımız üreticilerin yanında yer alarak onlara dayanışma ve destek sunmak. Bu proje, onların ürünlerini ve emeklerini Türkiye ve dünya pazarına taşımak, onlara yeni bir gelir kaynağı yaratmak için birlikte atılmış bir adım. ‘Hayye Pazar’ ile yerel üreticilerimizin emeğine değer katacak, onlarla birlikte yeniden ayağa kalkacağız.”

Hayye Pazar Yerel Üreticilere Güç Verecek

Ceren Ünal ayrıca, projenin Hatay’ın zengin kültürel mirasını dünya ile buluşturacağına vurgu yaparak, “Bu projede, yerel üreticilerle bir kooperatif modeli geliştiriyoruz. Böylece onların sadece ekonomik olarak değil, aynı zamanda dijital dünyada da güçlenmelerini sağlayacağız. Vereceğimiz teknik ve pazarlama eğitimleri ile üreticiler, e-ticaret platformunu kendileri yönetecek. Amacımız, yerel üreticilerin dayanışma içerisinde kendilerine sürdürülebilir bir geleceği inşa etmelerine katkıda bulunmak” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Benzin ve motorinin litre fiyatına zam!

HIZLI YORUM YAP