40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Bilindiği gibi Aydın Doğan medya sektörüne üç büyük engeli aşarak 1979 yılında el atmıştı. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi Ağca tarafından 1979 yılında öldürüldükten sonra Milliyet Gazetesi el değiştirmiş Aydın Doğan’a satılmıştı. Çok büyük bir tesadüf eseri olsa gerek Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç’in de 7 Mart 1990 tarihinde öldürülmesi sonrasında Hürriyet Gazetesi Aydın Doğan’a satılmıştı. Bu iki cinayetin ortak noktası katledilen her iki genel yayın yönetmeninin de Milliyet ve Hürriyet Gazetelerinin Aydın Doğan’a satılmalarına karşı çıkmış olmalarıydı. Aslında bu cinayetlerin işlendiği tarihlerde Bab-ı Ali’de aşırı bir muhafazarlık söz konusuydu.
Gazeteci olmayanların bilhassa holding veya şirketlerin bu sektöre girmelerine izin verilmiyordu. Abdi İpekçi ve Çetin Emeç bu nedenle mi Milliyet ve Hürriyet gazetelerinin Aydın Doğan’a satılmalarına engel oldukları için mi öldürülmüşlerdi? Bu iddiayı ben ortaya atmıyorum. İddia 1993 yılında aracına konan bombalı düzeneğin infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden araştırmacı yazar Uğur Mumcu’ya ait.
Uğur Mumcu 1979 yılında Abdi İpekçi’nin Mehmet Ali Ağca tarafından öldürülmesine iki köşe yazısında ve yazdığı ‘’Papa,Mafya,Ağca ‘’kitabında yer vermiş ‘’ İpekçi’nin Milliyet Gazetesi’nin satışına engel olduğu için öldürülmüş olabileceğini iddia etmişti.’’ O dönemde Uğur Mumcu’nun yazılarını ihbar kabul eden Sıkıyönetim Komutanlığı 1983 yılında soruşturmayı yeniden başlatmıştı. 12 Eylül darbesinin ağır şartlarının konjonktürel olarak devam ettiği bir süreçte bu davanın neden sivil mahkemeler yerine askeri mahkemede görüldüğünü sorgulamamız elbette ‘abesle –iştigal’ bir duruma işaret eder sanırım. Ancak soruşturma İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı Adli Müşaviri ile birlikte bir sivil savcı tarafından yürütülmüştü sözde! Mehmet Ali Ağca soruşturmayı yürüten savcılara Roma’da verdiği 17 Haziran 1983 tarihli ifadesinde özetle şu manidar ifadeyi vermişti;’’ …Kemal Derinkök’ün Milliyet Gazetesi’ni satın almak niyetinde olduğunu biliyordum. Bir başka şahıs daha, yani gazetenin şimdiki sahibi Aydın Doğan da o zamanlar gazeteyi satın almak istiyordu. İpekçi, gazetenin her ikisine de satılmasına şiddetle karşıydı.” Şimdi parçaları birleştirmek size düşüyor… !!! Mahkemeye Aydın Doğan ve Uğur Mumcu ifade için çağrılmışlardı. Beklenildiği gibi Aydın Doğan askeri mahkemede suçsuz bulunduğu için serbest bırakılmıştı.
Abdi İpekçi’nin öldürülmesinden sonra gazetenin sahibi Ercüment Karacan’ı da öldürülme korkusu sardığı bu nedenle Milliyet Gazetesi’ni bir an önce satıp yurt dışına çıkmak (kaçmak) istediği o dönem gazetede çalışanlarca ifade ediliyordu. Abdi İpekçi suikastı öncesinde gazetede bazı önemli olaylar ve ilişkiler yaşanmıştı. ‘’Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç’un sekreteri Filiz Ofluoğlu Ercüment Karacan’ın koordinatörü olarak Milliyet’te göreve başlamıştı. Gazeteyi Koç Holding almamış ancak Koç Holding’in Gümüşhane’de Aygaz bayiliğini yapan Aydın Doğan satın almıştı. Abdi İpekçi‘nin sekreteri Melek Beler, Milliyet’ten önce Koç grubunda Can Kıraç ile çalışmıştı. İpekçi öldürülmeden kısa bir süre önce önce telefon defteri kaybolmuş olaydan bir hafta sonra kendi odasındaki dolabın arkasında içi boşaltılmış olarak bulunmuştu. İpekçi’nin öldürülmesinden kısa bir süre önce Melek Beler gazeteden ayrılıyordu. Ağca’nın cebinden çıkan isim listesinde Koç grubu yöneticilerinden Can Kıraç’ın ismi ve adresi çıkıyordu.‘’
En önemlisi de kadük olan TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Raporu’nda ‘’Özel Harp Dairesi, Kontrgerilla ve Gayri Nizami Harp başlıklı 13 sayfalık bölümde Türk Gladyosu açık bir şekilde deşifre ediliyor. Yerüstü birimleri Özel Kuvvetler Komutanlığı yer altı birimleri ise vatansever sivillerden oluşan ‘Beyaz Kuvvetler’’olarak bilindiği Abdi İpekçi’yi öldüren Ağca’nın Beyaz Kuvvetler’den olduğu açıkça ifade ediliyordu. Abdi İpekçi ve Çetin Emeç suikastlarında son olarak ortaya çıkan deliller Türk Gladyosu’na mı işaret ediyor. 28 Şubat’ta Türk Gladyosu’nun rolünün tam deşifre edilememesinde FETÖ’nün önemli bir rol üstlendiği görülebiliyor. Zira 28 Şubat’ta Aydın Doğan medya kuruluşlarını ve bazı yazarlarını darbecilerin emrine vermişti. Sedat Ergin, Ertuğrul Özkök, Enis Berberoğlu bu yazarlardan sadece birkaçı! Aynı darbeci ve vesayetçi damarın 28 Şubat’ın 20. yılında ‘Karargah rahatsız’ manşetini manüple ederek tekrar meydan okumaya yeltenmesi dikkat çekicidir. Zira iddialara göre 15 Temmuz kalkışmasında önemli bir görev üstlenen Hande Fırat’ın haberi malum genel yayın yönetmenince değiştirilerek sunulmuştur. Bu darbeci genel yayın yönetmeni 28 Şubat’ta da Güven Erkaya ile Anayasa’ya aykırı bir röportaj yaparak gündeme gelmişti. Günümüzde Ağca’nın tekrar sorgulanması ve elde edilen yeni deliller ışığında Anayasayı Koruma savcılıklarınca yapılacak soruşturmalar İpekçi, Çetin Emeç cinayetlerinin arka planını ortaya çıkarabileceği gibi Gladyo yapısını deşifre edebilecektir.
Aydın Doğan’ın, medya grubunun tamamını geçmişte ve günümüzde darbeci ve vesayetçi çevreler ile yaptığı işbirliğinin hesabını millete ve yargıya vermeden Demirören grubuna satması ne kendisini ne de tetikçi yazarlarını kurtarır. Böyle biline!

Kim Kimi Sattı ?

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Yeşilay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Elif Ata’dan Anlamlı Kutlama: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Yerel Basını Bir Araya Getirdi, Sıkıntıları Dinledi!

İstanbul’da Okullar Tatil Edildi: Kuvvetli Kar Yağışı Nedeniyle 12 Ocak Pazartesi Eğitime Ara!

Siirt Vakfı Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Gençlik Kahvaltısı: Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yabancı Teröristler Ülkeye Sızdı, Protestolar Alevleniyor

İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

2026 Kredi Kartı Aidatları Belli Oldu: En Yüksek 2.595 TL, En Düşük 47 TL – Ücretsiz Kartlar da Var!

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde İstanbul, Ankara ve İzmir Kura Çekiliş Tarihleri Belli Oldu: Büyük Bekleyiş Sona Yaklaşıyor!

Kibariye Kimdir? Ünlü Sanatçının Zorlu Hayatı ve Başarı Dolu Kariyeri

Türkiye’de Baraj Doluluk Oranları 2026: İl İl Güncel Durum ve Analiz

İspanya Başbakanı, Yeison Jimenez ve The Witcher Neden Gündemde? Güncel Gelişmeler ve Analiz

Barış Ödülü’nü Trump’la paylaşmak isteyen Venezuela muhalefet liderine Nobel’den yanıt: Paylaşım ve devir mümkün değil

68 il’de “sarı” kodlu uyarı: Fırtına, kuvvetli yağış ve çığ riskine karşı dikkat

Emel Bilenoğlu’ndan Gazeteciler Günü’ne Özel Kahvaltı Daveti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere “Vefa” Buluşması: Dezenformasyonla Mücadele, 2026 Reform Yılı ve Yerel Medya Vurgusu Gündemde!

Eyüpsultan AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Basın Mensuplarına Özel Davet: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kahvaltısı Kemerburgaz Yeşil Orman’da Gerçekleşti!

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa’dan Avrupa Birliği Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

10 Ocak 2026 Ekonomi ve Siyaset Gündemi: Türkiye’den Küresel Gelişmelere Öne Çıkan Haberler

ATA AÖF Final Sınavı Ne Zaman? 2025-2026 Güz Dönemi Sınav Saatleri, Oturumlar ve Tüm Detaylar

NBA Maçları Neden Gündemde: Trail Blazers – Rockets, Lakers – Bucks, Warriors – Kings, Nuggets – Hawks Analizi

Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor

Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar’dan Yerel Basına Destek: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret

Gençler Sordu Usta Gazeteciler ve Başkan Dursun Yanıtladı

Medivia Sağlık Gazetecilere ‘Ahde Vefa’ programı düzenledi
