37,5445% -0.07

İçişleri Bakanlığı tarafından Samsun Emniyetine 91 yeni araç tahsis edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilen 91 adet sıfır ekip aracı, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Yaren YALNIZ / SAMSUN-BHA

Samsun Emniyet Müdürlüğü, 91 yeni ekip aracının hizmete alınmasıyla güçlendi. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan da hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun’un güvenliğini sağlama konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Yeni araçlarla birlikte suçla mücadele kapasitelerinin artacağını, ekip sayılarının önemli ölçüde arttığını ve trafik ekiplerinin tamamen yenilendiğini belirtti.

“Samsun’da suç aydınlatma oranı ülke ortalamasının üzerinde”

Arıbaş, Samsun’un 2024 yılında aranan şahıs yakalamalarında ülke genelinde ikinci sırada yer aldığını ve tüm suç türlerinde aydınlatma oranının %97,1 ile ülke ortalamasının üzerinde olduğunu açıkladı. Organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine, aranan şahıslara, düzensiz göçmenlere ve kadına karşı şiddete karşı mücadelelerinin kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

Arıbaş, “Samsun’da hiçbir suçlu elini kolunu sallayarak dolaşamayacak” diyerek, tüm suçluların yakalanıp adalete teslim edileceğini söyledi. Yeni araçların hizmete alınmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Müftüsü Seyfullah Çakır’ın duasının ardından araçlar hizmete sunuldu.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Arıbaş, yeni araçlarla birlikte resmi ekip sayısının %86, sivil ekip sayısının %21 ve trafik ekip sayısının %14 arttığını belirterek, “Şehrimizde hiçbir suçlu elini kolunu sallayarak dolaşamayacak” dedi.

ABB ve AKK iş birliğiyle "Geleceğe Yön Veren Dijitalde Güven-siz-siniz" Çalıştayı!