40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

ANKARA-BHA
Dört yıl önce, Azerbaycan, 30 yıllık Ermenistan işgalinden kurtulmuş ve dünyaya sistematik soykırım örnekleri sergileyen Karabağ ve çevresindeki toprakları zaferle geri almıştır. Türkiye’nin desteği, özellikle İHA ve SİHA’ların etkili kullanımıyla, Azerbaycan ordusu 44 gün süren bir askeri başarı göstermiştir. Bu zafer, yalnızca Azerbaycan halkı için değil, aynı zamanda dünya savaş tarihi için de önemli bir dönüm noktasıdır. Türkiye’nin sağladığı askeri destek ve teknolojik üstünlük, savaşın seyrini değiştirmiş ve Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını geri kazanmasını sağlamıştır.
28 Aralık 1991’de Ermenistan işgalinin başlamasıyla başlayan süreç, 25 Şubat 1992’de Hocalı Soykırımı ile doruğa çıkmıştır. Azerbaycan halkı, yıllarca süren acı ve kayıpların ardından, 8 Kasım 2020’de Türkiye’nin desteğiyle kazandığı zaferle özgürlüğüne kavuşmuştur. İkinci Karabağ Savaşı, Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği lojistik ve askeri destekle 44 günde tamamlanmıştır. Bu süreçte Azerbaycan ordusu büyük bir kahramanlık göstererek topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarmıştır.
İkinci Karabağ Savaşı’nda Azerbaycan ordusu, Ermenistan’ın uzun yıllar süren saldırılarının ardından, 27 Eylül 2020’de başlayan bir operasyonla karşı saldırıya geçmiştir. Bu tarihi operasyon, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in emriyle başlatılmış ve 44 gün süren mücadele sonucunda Azerbaycan topraklarının büyük bir kısmı yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. 5 şehir, 4 kasaba ve 286 köy işgalden kurtarılmış ve Azerbaycan’a geri dönmüştür. Azerbaycan halkı, yıllardır süren vatan özlemine son verirken, İkinci Karabağ Savaşı, Türkiye’nin desteğiyle büyük bir zaferle sonuçlanmıştır.
İkinci Karabağ Savaşı, teknolojinin savaş üzerindeki etkisini de gözler önüne sermiştir. Azerbaycan, özellikle Türk yapımı silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve insansız hava araçları (İHA) ile Ermenistan ordusuna büyük darbeler vurmuştur. SİHA’larla, Ermenistan’a ait çok sayıda silah ve mühimmat imha edilirken, bu savaş görüntüleri Azerbaycan’da büyük bir coşku yaratmış ve Ermenistan tarafında ise moral çöküşüne yol açmıştır. Azerbaycan ordusu, insansız hava araçlarının savaşta gösterdiği başarılarla tüm dünyaya Türkiye’nin askeri teknolojideki üstünlüğünü bir kez daha kanıtlamıştır.
1990’lı yıllarda, Hocalı Soykırımı sırasında Azerbaycan liderlerinden Ebulfeyz Elçibey, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkeden sivillerin tahliyesi için helikopter talep etmiş, ancak dönemin şartları gereği bu destek sağlanamamıştır. O dönemde Türkiye’nin katkısı sınırlı kalmıştır. Ancak İkinci Karabağ Savaşı’nda Türkiye, Azerbaycan’a sadece insani değil, askeri desteğini de tam anlamıyla sunarak savaşın seyrini değiştirmiştir. Türkiye’nin sağladığı lojistik destek, savaşın kaderini belirlemiş ve dünya çapında büyük bir yankı uyandırmıştır. Bu zafer, yalnızca Azerbaycan için değil, Türkiye için de bir askeri ve diplomatik başarı olarak kaydedilmiştir.

Ara tatil başlıyor! Uzmanlar velileri uyarıyor!..
1
Okula ilk defa başlayacak öğrenciler ve velileri için "yeni uygulama"
2
Doğu Makedonya Türkleri Derneği'nden 16. Geleneksel Yörük Şenlikleri
3
Erdoğan: Eren'imizin, Ferhat Astsubay'ımızın ve tüm şehitlerimizin katilleriyle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz
4
Sağlık Bakanlığı'ndan Mpox (Maymun Çiçeği) virüsü için 2024 rehberi

Esnaf İçin Güç Birliği Çalışmaları Kapsamında UEB’den Net Mesaj

Abdulgani YAVUZ

Uluslararası Esnaf Birliği İstanbul İl Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

Yemen Türküsü ile Drama Köprüsü Türküsü’nün Hikâyeleri

Şanlıurfa’da Lisede Kanlı Saldırı: 16 Yaralı, Saldırgan İntihar Etti!

Son Dakika Kabine Değişikliği: Yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Adalet Bakanı Akın Gürlek Göreve Başladı

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nden Geçiyor! Yeni Doğal Gaz Boru Hattı İçin Kamulaştırma Başladı – Parsel Parsel Detaylar Çıkıyor

Hüseyin Baş: Dünyada Milli Ekonomi Modeli değişimi yaşanıyor. Haydar Hoca emperyalizmin bedavadan para kazanma düzenini yıktı.

İşte BTP Sözcüsü Önder’in açıklamaları;

ABD kağıttan imparatorlukmuş * Trump 2026 sonunu göremez * Dün Kürt – Türk kavgası çıkarmak isteyenler bugün de Sünni – Şii kavgası istiyor Bu dünyaya adaleti Türk getirecek BTP lideri Hüseyin Baş partisinin il başkanları toplantısında konuştu.

MHP’de İstanbul’da Köklü Değişim: 39 İlçe Teşkilatı Feshedildi!

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Antalya Doğu Garajı Esnafı İsyan Etti: “300 Dükkan Boş, Belediye Vaadini Tutmadı, Esnafı Bıktırıp Hibe Ettiriyorlar!”

SAFİYE SOYMAN’A MASALSI KOSTÜM

Gaziosmanpaşa’da Önemli Ziyaret: DEM Parti İlçe Başkanı Yusuf Ant’tan Çözüm Süreci ve Kentsel Dönüşüm Vurgusu

Çocuklar Mafya, Devlet Seyirci Olamaz

Hüseyin Baş: Dünyada Milli Ekonomi Modeli değişimi yaşanıyor. Haydar Hoca emperyalizmin bedavadan para kazanma düzenini yıktı.

Bir Site Daha %100 Uzlaşmalı Kentsel Dönüşüme Girdi

Boşanma Davalarında Devrim Niteliğinde Değişiklik: İki Aşamalı Yargılama Modeli Geliyor!

Kahramanmaraş’ta Okulda Silahlı Saldırı: 9 Can Kaybı, 13 Yaralı! Türkiye Yine Yasa Boğuldu

Kahramanmaraş’ta Okulda Silahlı Saldırı: 4 Can Kaybı, 20 Yaralı! Bakanlar Bölgeye Hareket Etti

Ünlülere Uyuşturucu Operasyonunda Şok Gelişme: Elif Karaarslan ve Cansel Ayanoğlu Tutuklandı, Milyonluk Hesapları Bir Anda Yok Oldu!

İspanya’dan Dev Göçmen Adımı: 500 Bin Düzensiz Göçmene Oturma ve Çalışma İzni Süreci Başladı!

Balık Av Yasağı Bugün Başladı: 4,5 Ay Sürecek Yasak Dönemi Denizlerimizi Koruyacak

Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten 81 İle Sert Genelge: “Yasa Dışı Bahis ve Sanal Kumarla Sonuna Kadar Mücadele Edilecek!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Netanyahu’ya Sert Rest: “Kimse Türkiye ve Türkiye Cumhurbaşkanına Parmak Sallayamaz!”

Fadıl Akgündüz’den Annenin Cenazesinde Skandal: Jandarma Komutanına Bağırdı!

Gülistan Doku Dosyasında Yeni Gelişme: Kaybolmadan Saatler Önce Sevgilisiyle Yaptığı Yazışmalar Ortaya Çıktı

Büyükçekmece Çifte Cinayetinde Karar: Eşe 50 Yıl, Kayınbiradere ve Kuzene 39’ar Yıl Hapis!

Samsun’da Akıl Almaz Olay: Hesap Fazla Sandılar, Bara Kurşun Yağdırdılar, Sonra Özür Dilediler!

Bitcoin’de 200 Milyon Dolarlık Tuzak: 75.500 Doları Aşarsa Short Pozisyonlar Zorla Tasfiye Edilecek!

CHP’de Bir İstifa Daha! Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul CHP’den Ayrıldı

FETÖ’nün TUS Kampına Operasyon: 17 Doktor Gözaltına Alındı!

Şanlıurfa’da Lisede Kanlı Saldırı: 16 Yaralı, Saldırgan İntihar Etti!

Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Bomba İddia: Abla Gülay Doku, “Kızımızın Katili O” Dedi

Eyüpsultan CHP Grup Başkan Vekili Ali Öztürk’ten Gazetecilere Kahvaltı Daveti: İş Birliği ve İletişim Vurgusu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.