DOLAR

34,2665$% -0.02

EURO

37,0560% 0.07

STERLİN

44,5556£% 0.07

GRAM ALTIN

3.024,46%-0,10

ONS

2.747,31%-0,04

BİST100

8.838,60%2,13

Kentsel dönüşüm ve yalıtım sistemlerindeki yenilikler toplantıda ele alındı

Kentsel dönüşüm ve yalıtım sistemlerindeki yenilikler toplantıda ele alındı.

 

Sakarya Müteahhitler Birliği tarafından, düzenlenen, 4. Sektör Etkinliği dış cephe ısı yalıtım sistemleri buluşması sektör paydaşlarını bir araya getirdi.
Sakarya Sapanca İlçesinde bir otelde düzenlenen çalıştaya Çok sayıda müteahhit katıldı.

 

Sektörde faaliyet gösteren Dalmaçyalı firması da paydaş olarak katıldı.
Sektör yetkilileri dış cephe ısı yalıtım sistemlerindeki yenilikleri anlattılar.
Çalıştaya katılan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı (İMKON) Tahir Tellioğlu, Kentsel dönüşüm milli bir projedir, mevcut kentsel dönüşümü ilgili kamu kuruluşlarıyla birlikte iş birliği ve el birliği içerisinde, bizim önceliğimiz Türkiye’de altı milyona yakın çürük yapı stoğunun Kentsel dönüşümünün yapılmışı.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı (İMKON) Tahir Tellioğlu , bugün Sakarya’da bulunmamızın sebebi Sakarya Müteahhitler Birliğimizin ev sahipliğinde özellikle, altı Şubat deprem sonrasında Türkiye’de daha önceden de olan ama altı Şubat deprem sonrası daha fazla gündem olan kentsel dönüşüm ve kentsel dönüşümün öncelikleri noktasında bir sektörel çalıştay niteliğinde, Sakarya’daki müteahhitlerimizin bu noktadaki bilinçlenmesini sağlamak.
Sektör el birliktelik noktasında kamu menfaatini gözeterek, vatandaşımızın daha uygun fiyatlarda ev sahibi olmasının önünü açmak, aynı zamanda birçok ülkemizdeki kentte çürük yapı stoku bulunan illerden bir tanesi olan, Sakarya’daki mevcut kentsel dönüşümü ilgili kamu kuruluşlarıyla birlikte iş birliği ve el birliği içerisinde kolayca bir deprem riskiyle karşılaşmadan bertaraf etmek.
Bu noktada bir sektör el istişare çalıştay yapmak üzere Sakarya’da bulunuyoruz. İnşallah bu çalıştayımızın sektöre, Sakarya’ya, memleketimize faydalı olacağını umuyorum.

Yani sektörde zaman zaman sektörel yenilikler oluyor, inovasyon oluyor bu daha çok işe, yeşil sertifikalı bina, deprem, öncelik ve risklerine karşı yenilenmiş teknolojiler ve bir kısım konfora yönelik yapılanmalar oluyor. Ama şu anda bizim önceliğimiz Türkiye’de altı milyona yakın çürük yapı stoğunun geçen hafta millet meclisinden geçen kanun eşliğinde bir an önce dönüştürülmesini sağlamak bu noktada meslektaşlarla kamunun belediyelerin iş birliğini geliştirmek, vatandaşımızın bu noktada bilinçlenmesini sağlamak. olduğunu söyledi.

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, zaman zaman yaptığımız sektör buluşmalarının bir tanesinde şu anda bulunmaktayız. Sakarya Müteahhitler Birliği’ne üye yaklaşık iki yüz elli müteahhit üyemizle sorunlara istişare ederek orta Bir noktada buluşturuyoruz insanları, hem kamu kuruluşları, kuruluşlarıyla görüşmelerimiz hem belediyelerle görüşmelerimizle beraber Sakarya’mızı en iyi şekilde, en güzel şekilde nasıl inşa ederiz onu amaçlıyoruz, bu sektör buluşmalarında bunun için yapmaktayız. Eee bu dördüncü sektör buluşmamızın da İmkon Genel Başkanımız, İnşaat Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanımız Tahir Tellioğlu Başkanımızı da çağırdık. Onun Engin bilgilerinden faydalanacağız inşallah dedi.
Betek Boya ve Kimya Sanayi A.Ş. Yalıtım Marka Müdürü Özmert Baysaling ise Dalmaçyalı firmasının sponsorluğunda faydalı toplantı yaptıklarını dile getirerek, bugün Sakarya Müteahhitler Derneği’yle birlikte Dalmaçyalı sponsorluğunda güzel bir toplantı geçirdik. Biz firma olarak sürdürülebilirliği her zaman işimizin merkezinde tutuyoruz. 2003 yılından beri de ısı yalıtım sektöründe ciddi emek ve üretim gerçekleştiriyoruz. Burada da bugün müteahhitlerimiz de çok değerli bir sohbet buluşması gerçekleştirdik. Sektörümüz hakkında, sektörün gerçekleri ve ısı yalıtım ürün gruplarıyla enerji verimliliğine katkıyı konuştuk. Bizim için çok faydalı bir toplantı gerçekleşti dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Beylikdüzü’nde bir kamyon üst geçide takıldı

HIZLI YORUM YAP