40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

FETÖ bağlantısı nedeniyle KHK ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneği’yle ilgili hazırlanan iddianamede çarpıcı tespitler yapıldı. Derneğin, ‘ihtiyaç sahiplerine yardım’ adı altında sahtecilik yaptığı belirlendi.
FETÖ bağlantısı nedeniyle KHK ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneği yöneticilerinin, muhtaçlara verilmek üzere bağışlanan, ayakkabı, giysi ve çocuk bezlerini piyasada sattıkları ortaya çıktı. Derneğin hayali yardımlar, sahte bağış makbuzları ve sahte imzalarla ihtiyaç sahiplerine yardım yapılmış gibi göstererek, paraları örgüte aktardığı da belirlendi. Ankara Başsavcılığı’nca 3 şüpheli hakkında FETÖ üyeliği iddiasıyla hazırlanan iddianamede, FETÖ’nün, “kamuya yararlı dernek” statüsünde bulunan “Kimse Yok Mu” gibi dernekler üzerinden, vatandaşlardan topladığı parayı sisteme soktuğu belirtildi.
ÇOCUK BEZLERİ SATILMIŞ
Derneğin Diyarbakır Şubesi’nde bir dönem lojistik sorumlusu olarak görev yapan Haluk A. da ifadesinde, dernekteki yolsuzluklara karşı çıktığı için işten çıkarıldığını, hayırsever vatandaşlardan gelen ayni ve nakdi yardımların ihtiyaç sahibi mağdur insanlar yerine, dernek yönetimi tarafından kullanıldığını anlattı. Haluk A. dernekte çalışırken, vatandaşlar tarafından yapılan para ve diğer yardımların, sahte makbuzlar düzenlenerek, ihtiyaç sahipleri yerine, yönetim kurulu üyelerince örgüte aktarıldığını söyledi. Savcılık tarafından ifadeleri alınan ve makbuzlarda ismi bulunan vatandaşlar da, makbuzlardaki yardımları almadıklarını ve imzaların da sahte olduğunu söylediler. Bir mağdura ev almak için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 39 bin liranın yalnızca bin lirasının mağdura verildiği, ayakkabı yardımlarının ayakkabı mağazalarına, çocuk bezlerinin de marketlere satıldığı öne sürüldü.
Derneğin, Sosyal Destek projelerinden elde ettiği gelirlerin, örgüte aktarıldığını belirten Haluk A.’nın şikayeti üzerine Diyarbakır Başsavcılığınca da soruşturma başlattı. Derneğe yapılan kurban bağışlarına ilişkin makbuzlarda da, bağışçı ve bağış yapılan kişilerin aynı isimler olduğu anlaşıldı. Yardım fişlerinde belirtilen giyim malzemelerinin 2. el olmasına karşın hiç kullanılmamış gibi gösterilerek daha yüksek meblağlarda makbuz kesildiği de belirlendi.

Beylikdüzü ak parti ilçe başkanı Mahmut Küçükdoğan oldu

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Kadın Kolları’ndan Nezaket Ziyareti: Avrupa Birliği Gazetesi’ni Ziyaret Ettiler, 10 Ocak’ı Kutladılar!

Güç Sessizdir

Yeşilay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Elif Ata’dan Anlamlı Kutlama: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Yerel Basını Bir Araya Getirdi, Sıkıntıları Dinledi!

İstanbul’da Okullar Tatil Edildi: Kuvvetli Kar Yağışı Nedeniyle 12 Ocak Pazartesi Eğitime Ara!

Siirt Vakfı Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Gençlik Kahvaltısı: Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yabancı Teröristler Ülkeye Sızdı, Protestolar Alevleniyor

İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

2026 Kredi Kartı Aidatları Belli Oldu: En Yüksek 2.595 TL, En Düşük 47 TL – Ücretsiz Kartlar da Var!

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde İstanbul, Ankara ve İzmir Kura Çekiliş Tarihleri Belli Oldu: Büyük Bekleyiş Sona Yaklaşıyor!

Kibariye Kimdir? Ünlü Sanatçının Zorlu Hayatı ve Başarı Dolu Kariyeri

Türkiye’de Baraj Doluluk Oranları 2026: İl İl Güncel Durum ve Analiz

İspanya Başbakanı, Yeison Jimenez ve The Witcher Neden Gündemde? Güncel Gelişmeler ve Analiz

Barış Ödülü’nü Trump’la paylaşmak isteyen Venezuela muhalefet liderine Nobel’den yanıt: Paylaşım ve devir mümkün değil

68 il’de “sarı” kodlu uyarı: Fırtına, kuvvetli yağış ve çığ riskine karşı dikkat

Emel Bilenoğlu’ndan Gazeteciler Günü’ne Özel Kahvaltı Daveti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere “Vefa” Buluşması: Dezenformasyonla Mücadele, 2026 Reform Yılı ve Yerel Medya Vurgusu Gündemde!

Eyüpsultan AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Basın Mensuplarına Özel Davet: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kahvaltısı Kemerburgaz Yeşil Orman’da Gerçekleşti!

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa’dan Avrupa Birliği Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

10 Ocak 2026 Ekonomi ve Siyaset Gündemi: Türkiye’den Küresel Gelişmelere Öne Çıkan Haberler

ATA AÖF Final Sınavı Ne Zaman? 2025-2026 Güz Dönemi Sınav Saatleri, Oturumlar ve Tüm Detaylar

NBA Maçları Neden Gündemde: Trail Blazers – Rockets, Lakers – Bucks, Warriors – Kings, Nuggets – Hawks Analizi

Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor

Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar’dan Yerel Basına Destek: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret
