DOLAR

34,1628$% -0.05

EURO

38,1387% 0.1

STERLİN

45,2600£% -0.59

GRAM ALTIN

2.869,83%-0,17

ONS

2.620,83%-0,04

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Köyde Ev Yapmak İçin Kredi Veren Bankalar (İnşaat Desteği)

Köyde Ev Yapmak İçin Kredi

Köyde ev yapmak için kredi almak isteyenler; yeni bir ev sahibi olmak için, köye dönüş yaparak, prefabrik veya normal ev yapabilmek için konut kredisi, mortgage ve inşaat kredisi veren bankalar ile köyde ev kredisinden ve köye dönüş projesinden bahsedeceğiz.

Köyde Ev Yapma Şartları

Köyde inşaat yapmak, ilçe veya şehir merkezlerinde olduğundan daha farklıdır. Köyde ev yapmak için kredi almak istiyor iseniz, öncelikle köyde ev yapma şartları hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Köyde ev yapmak isteyenler için yönetmelik maddeleri aşağıda belirtilmiştir.

Köy Evi Bina Cephe ve İstikametleri; Madde 46 – Bina cephe ve istikametlerinin, köy ve mezraların mevcut teşekkülü esas alınarak tayin ve tesbitine Köy İhtiyar Heyeti yetkilidir.

Köy Evi Komşu Mesafeleri; Madde 47 – Komşu mesafeleri, civarın yapı düzeni ve karakterine, yapılacak binaların münferit konut veya tarımsal işletme birimi (ahır, samanlık, arabalık v.b.) oluşuna göre Köy İhtiyar Heyeti yetkilidir.

Köy Evi Binalara kot verilmesi; Madde 48 – Binalara parselin yüz aldığı yolun;

1) Bordür taşı konulmuş ise, binanın ön cephe hattı ortası hizasındaki bordür taşı üst seviyesinden,
2) Yol kaplaması yapılmış, bordür taşı konulmamış ise, bina ön cephe hattı ortası hizasındaki yol kaplamasının en üst seviyesinden,
3) Yol kaplaması yapılmamış, bordür taşı konulmamış ise, yolun halihazır başlangıç ve bitiş noktaları arasında geçirilecek bir kırmızı hatta göre bina ön cephe ortası hizasından, kot verilir.
Yapı Şartları ; Madde 49 – Parsel büyüklükleri hakkındaki hükümlere uymayan parsellerde, uygun hale getirilmedikçe yeni yapı ve ilave yapı yapılmasına izin verilmez.

Köyde ev yapma şartları hakkında internet ortamında daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz. Sizlere köye ev yapmak için kredi veren bankalardan bahsetmek istiyoruz.

Köyde Ev Yapmak için Gerekli Belgeler ve Evraklar

1- Başvuru dilekçesi,
2- Arsa tapusu,
3- Koordinatlı plan örneği (Kadastro müdürlüğünden temin edilecek.),
4- Nüfus cüzdanı,
5- İkametgah senedi
6- Yapılacak köy evinin yoldan ve komşu parsellerden çekme mesafelerine ilişkin Köy İhtiyar Heyeti kararı evraklarının hazırlanması gerekmektedir.

Kosgeb Ev İnşaat Kredisi

Kosgeb tarafından, ev yapmak isteyenlere, inşaat kredisi veya konut kredisi desteği gibi bir destek paketi bulunmamaktadır. Yalnız iş kurmak isteyenler ve bu iş ile ilgili, bina yapımı ve tadilat işleri için hazırlanan iş planı doğrultusunda KOSGEB ev yapma kredisi alınabilir.

Köyde Ev Yapmak İçin Kredi Nasıl Alınır?

  • Ziraat bankası köyde ev yapma kredisi başvurusu yapabilirsiniz.
  • Halkbank köyde ev yapanlar için kredi başvurusu yapabilirsiniz.
  • Akbank ihtiyaç kredisi ile köydeki ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
  • Garanti bankası inşaat kredisi ile tüm inşaat masraflarınızı ve ev yapmak için giderlerinizi finansman edebilirsiniz.
  • TEB inşaat yapanlar ve ev yapmak için paraya ihtiyaç duyanlara kredi vermektedir.

Köyde Ev Yapanlara Hibe ve Destek Kredileri

Köyde ev yaparak köye yerleşenlere, devlet tarafından çeşitli hibe ve destekleme kredileri verilmektedir. Köye dönüş kredisi bu projelerden biri olup, köye kesin dönüş yapanlara 30 bin lira hibe kredi verilecektir. Bunun yanında çiftçilere Kosgeb tarım kredisi de verilebilmektedir.

Köye dönüş proje ve desteği ile köyde inşaat ve köyde ev yapmak için kredi almak için Devlet Destekleri ve en uygun kredi veren bankalara başvurabilirsiniz.

Ayrıca  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı köyüne yerleşip ev yapana 2 yıl geri ödemesiz %1  faiz oranıyla 10 yılda ve 10 eşit taksitte ödeme seçeneği ile kredi verecek. Ayrıca konutunu yöresel bir stilde yapanlara Resmi Gazetede yayınlanan hükümlere göre faiz indirimi uygulanacak. Amaç yöresel mimariyi artırarak köylere de estetik kazandırmaktır. Ayrıca borçlarını ödeyemeyecek durumda olanlara da yapılandırma müjdesi verildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SÖVEDE DÜNYA MARKASI

HIZLI YORUM YAP