40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Katılımevim genel merkezi önünde Bursa’dan gelen yüzlerce mağdur eylem yaptı. Atış Yapı ortaklığı projesinde tapu ve iade sorunu yaşayanlar haklarını arıyor.
İşte tüm detaylar Avrupa Birliği Gazetesi haberinde;
15.01.2026 | Avrupa Birliği Gazetesi | Özel Haber | gazetecikiymet@gmail.com
SonDakika: avrupabirligigazetesi.com.tr’un edindiği bilgiye göre; İstanbul Ümraniye’deki Katılımevim genel merkezi önünde bugün yüzlerce vatandaş toplandı. Özellikle Bursa Odunluk’taki eski zincir market (Carrefour) arazisinde planlanan konut ve ticari alan projesinde mağdur olduklarını iddia eden hak sahipleri, sloganlar atarak seslerini duyurdu. Eylemciler, Katılımevim ve Atış Yapı ortaklığına güvenerek yatırım yaptıklarını, ancak Atış Yapı’nın konkordato ilanının ardından tapularına ulaşamadıklarını ve ödedikleri paraların iade edilmediğini vurguladı.

Mağdurlar adına basın açıklamasını okuyan Sadiye Dinç, projenin satış sürecinde iki firmanın birlikte hareket ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Proje sürecinde şantiye alanında aylarca Katılımevim ve Atış Yapı bayrakları yan yana dalgalandı. Tanıtımlar bu birliktelik üzerinden yapıldı. Vatandaşlara açıkça ‘Bu projede Katılımevim varsa güven vardır’ algısı oluşturuldu. Bizler sizlere güvendik ancak aptal değiliz.”
Konkordato Sonrası Devir İşlemleri ve TMSF Süreci
Atış Yapı’nın konkordato ilanının ardından proje arazisinin hak sahiplerinin bilgisi dışında Katılımevim’e devredildiği, sürecin TMSF’ye geçtiği öne sürüldü. Mağdurlar, ödemelerini eksiksiz yaptıkları halde ne tapu alabildiklerini ne de paralarını geri alabildiklerini ifade etti. Açıklamada, devir işlemlerinin “cepten cebe aktarım” niteliğinde olduğu ve kanunun kötü niyetle kullanıldığı iddia edildi.
Eylemciler, şu taleplerde bulundu:
TMSF sürecinin mağdurları koruyacak şekilde yönetilmesi
Devir işlemlerinin yeniden incelenmesi
Hak sahiplerinin parasal ve mülkiyet haklarının derhal güvence altına alınması
Sürecin şeffaf biçimde kamuoyuna açıklanması
Eylem boyunca sık sık “Katılım Evim hakkımızı ver”, “Güvendik, mağdur olduk” sloganları atıldı. Basın açıklamasının ardından mağdurlar, yaşadıkları mağduriyeti temsilen balonlar uçurarak eylemi sonlandırdı.
Mağduriyetin Boyutu ve Kamuoyu Tepkisi
Bursa’nın önemli lokasyonlarından biri olan Odunluk bölgesindeki proje, Katılımevim’in en yüksek paya sahip olduğu konsorsiyum tarafından alındığı, KAP bildirimleri ve Rekabet Kurumu başvuruları yapıldığı belirtildi. Ancak ortaklığın sonradan reddedilmesi mağdurları çaresiz bıraktı. Ev hanımlarından emeklilere kadar birçok vatandaşın yıllarını ve birikimlerini tehlikeye attığı vurgulandı.
Sosyal medyada da eylemin görüntüleri hızla yayıldı. Vatandaşlar, “Yıllarımızı ve emeklerimizi boşuna mı verdik?” sorusunu gündeme taşıdı. Mağdur grubunun, eylemlerin yasal sınırlar çerçevesinde devam edeceğini ve “son mağdurun hakkı teslim edilene kadar” mücadele edeceklerini ilan ettiği öğrenildi.
avrupabirligigazetesi.com.tr/editörünün derlediği bu habere göre; Katılımevim ve Atış Yapı arasındaki ilişkinin yarattığı güven algısı, konkordato sonrası büyük bir hayal kırıklığına dönüştü. Yüzlerce ailenin geleceğini etkileyen bu süreçte şeffaflık ve adalet bekleniyor. Hak sahiplerinin sesi duyulmalı, mağduriyet bir an önce giderilmeli.
Sizce bu mağduriyet nasıl çözülmeli? Katılımevim’e güvenerek yatırım yapanlar haklarını alabilecek mi? Yorumlarda görüşlerinizi paylaşın, sesimizi birlikte yükseltelim!

TFF’den Şok Karar: Bahis Oynayan 22 Hakem Daha PFDK’ya Sevk Edildi! Üst Klasman İsimler Arasında Deniz Caner Özaral ve Furkan Aksuoğlu da Var – Türk Futbolu Sarsılıyor

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Taşyapı Etiler Otel Projesi Tartışması Alevlendi: İtirazlara Rağmen Polis Eşliğinde Karot Alındı!

Mağdurlar Katılımevim Önünde Eylem Yaptı: “Güvendik, Mağdur Olduk!” Sloganları Yükseldi!

İBB Soruşturmasında Yeni Gelişme: Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen’in İletişim Kayıtları İstendi!

Organ Nakli Bekleniyor! Geniş Aile’nin Cevahir’i Ufuk Özkan’dan Üzen Haber: Durum Çok Ciddi

En Düşük Emekli Maaşı 20 Bin TL Oldu: Komisyonda Kabul Edildi, Yüzde 18,47 Zam!

Tutuklu Borsacı İtirafçı Oldu: Hasan Meşe Etkin Pişmanlık İçin Konuştu, Patronlar Tedirgin!

İyi Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Harun Çapur’dan Cesur Açıklamalar: “Kapımız Herkese Açık!”

Arap Deresi Geçit Vermiyor: Vatandaş İsyanda, Yol Ölümle Burun Buruna

Gaziosmanpaşa Kent Konseyi Tartışması: Şeffaflık ve Katılım Soruları Gündemde!

Mardin’de 25 Yıl Evli Çiftlere Umre Hediyesi: Asil ve Yedek Liste Tamamı Burada!

En düşük emekli maaşı 20 bin lira

İstanbul TOKİ Sosyal Konutları: Hangi ilçeye yapılacak? Resmi Gazete’de açıklandı

Final Okulları Onur Belgesi Töreninde Yüksel Çelik, Başarılı Öğrencileri Tebrik Etti

İYİ Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Harun Çapur’dan Kıymet Taylan’a Özel Ziyaret: 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü Kutlaması

CHP’Yİ VE ÜYELERİNİ DÜRÜST OLMAMAK VE YALANCILIKLA ŞUÇLAYAN SAYIN ZEKERİYA ÇIĞIR BEY HAKKINDAKİ İDDİALAR VAHİM

EMEKLİLERE YAPILAN HAKSIZLIK.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’dan Miraç Kandili Mesajı

Kırklar Sultan Türbesi ve Mescidi: İstanbul’un Gizemli Manevi Mekânı

Son Dakika: İzmir İHD Eş Başkanı Avukat Ali Aydın Saldırı Sonucu Öldürüldü – Çiğli’de Sabah Yürüyüşünde Vahşi Cinayet!

Ünlülere Uyuşturucu Operasyonu: Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu Gözaltına Alındı, Yurtdışı Çıkış Yasağıyla Serbest Bırakıldı!

Türk Tekstil Devi Famateks Konkordato İlan Etti: 25 Yıllık İhracat Şirketi Ekonomik Sıkıntılara Yenildi!

Aziz Yıldırım’dan Özlem Gürses’e Sert Tepki: “20 Yıldır Bebek Otel’de Bulunmadım, Fotoğrafımın Kullanımı Yersiz ve Yanlış!”

VEFAT/ TAZİYE/ TEŞEKKÜR

Metin Dabak’ın Doğum Günü Kutlaması: Gaziosmanpaşa’nın Sevilen Toplum Önderi 18. Yaşına Girdi!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.