39,5638$% 0.12
45,5386€% 0.35
53,3206£% 0.51
4.287,93%0,17
7.029,00%-0,18
28.034,00%-0,17
3.368,56%-0,01
9.203,68%0,08
4143322฿%0.07084
Her biri 100 binlerce lira değerindeki lüks araçlarıyla eylem yerine adam taşıyan veya eyleme bizzat katılan çiftçiler, yöre halkına da hayatı çekilmez hale getiriyor.
Özellikle tarımsal alanda yüzde 92’ye ulaşan kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek isteyen Dicle Elektrik Dağıtım, bunu sağlayabilmek için çiftçilere sayaç takmaları karşılığında 3’te 2 oranında ucuz elektrik sağlayacak olan bir kampanyayı hayata geçirdi.
Ancak normalde ödemeleri gereken elektrik bedelinin sadece 3’te birini dahi ödemek istemeyen çiftçiler, bedeli tüm vatandaşlar tarafından ödenen elektriği kaçak kullanmaya devam edebilmek için nerdeyse her gün eylem yapıyor.
Çiftçiler, Şanlıurfa’nın Harran ve Viranşehir ilçelerindeki eylemlerin ardından bu kez Mardin’in Kızıltepe ilçesinde eylem yaptı. Sayaç takmayı kabul etmeyen Kızıltepeli çiftçiler, Buğday Pazarı mevkiinde ateş yakarak uluslararası İpekyolu’nu trafiğe kapattı. Eylem üzerine yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Polis ve jandarma ekipleri yolu trafiğe açmak için uzun çaba sarf etti. Yolu lastik yakarak ve taşla kapatan çiftçiler, yaklaşık 1 saat sonra yolu trafiğe açtı. Yaklaşık 100 kişilik grup tarafından kapatılan yolda yakılan ateş TOMA tarafından söndürüldü. Yol temizlendikten sonra trafiğe açıldı.
Enerji şirketinden dün yapılan açıklamada, “Dicle Elektrik Dağıtım olarak, kampanyayı duyurduğumuz ilk günden bu yana, sayaç taktırmayan çiftçilerimizin elektriklerinin kesin olarak kesileceğini duyurmuştuk. Duyurduğumuz gibi kırsalda sayaç takmayan ve kayıt dışı elektrik kullanmaya devam eden çiftçilerin elektriklerini kesmeye başladık. Kararlıyız ve bu uygulamaya devam edeceğiz” denildi.
Kılıçdaroğlu Zonguldak'ta temel atma törenine katıldı
Şile Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinin Kıyafetlerini Profesyonel Mankenler Tanıttı..
Gaziosmanpaşa’nın İlk Emekli Evi Açıldı
Şile’de 1. Ordu Bölge Bando Komutanlığından Muhteşem Konser!.
Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odasından Sosyal Medya ve Yapay Zeka Eğitimi..
Orka Holding, teknolojik üretim üssüyle Avrupa lideri
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan'da: Ege'yi bir 'barış denizi' haline getirme hedefi
Narin Güran'ın katledildiği köyün imamıyla flaş iddia!
Türkiye Organ Nakli Vakfından anlamlı çağrı: "Hayat devam etsin"
Zorluklara Rağmen Umudu ve Dayanışmayı Büyütelim”
CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı: “Şeffaflık ve hesap verebilirlik için mücadelemiz sürecek”
Gelecek Partisi’nden istifa eden Konya Milletvekili Hasan Ekici, AK Parti’ye katıldı
DEVA Partili Karal, okul önlerinde meydana gelen trafik kazalarını Meclis gündemine taşıdı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.